Предварително се извинявам ако има подобна тема. Прочетох доста неща, но сходен проблем не открих.
Та става дума за бучене при четвърта скорост. При 1,2,3 всичко е нормално. Някой път като включа четвърта и покарам така и започва това бучене. Мисля, че е от двигателя, но може да идва и от гърнето някъде. Не мога да кажа със сигурност, но ми се струва, че идва от двигателя. Имал ли е някой подобен проблем?
Странен шум при четвърта скорост - решено
- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
Странен шум при четвърта скорост - решено
Последна промяна от valka на Съб 06 сеп 2008 22:49, променено общо 1 път.
Re: Странен шум при четвърта скорост
valka написа:Някой път като включа четвърта и покарам така и започва това бучене.
Мани съкратената версия, дай целия саундтрак.
- valka
- Двигател:
Re: Странен шум при четвърта скорост
kam_tod написа:Мани съкратената версия, дай целия саундтрак.
Кое му е съкратеното? Някой път като дам четвърта и покарам така започва едно бучене, което според мен идва от двигателя. Но може и да е от нещо друго. Случвало ми се е само като карам сам, ако имаше хора и отзад може би щяха по-точно да определят. Чува се в цялото купе, ама аз съм отпред и ми е малко трудно да определя точно, със сигурност.
Не знам как да го определя този шум. Просто си е едно равномерно бучене появяващо се само при четвърта скорост. Това става някой път. Не винаги. Няма никаква закономерност. Просто днес ще го има. След 5 дни пак. След още 3 пак и така. По добре не знам как да го обясня.

Последна промяна от valka на Сря 07 ное 2007 16:08, променено общо 1 път.
- valka
- Двигател:
По-добре късно отколкото никога
Та смених някакъв заден лагер, тоест майстора де, не аз.
Обаче проблема си остана. След няколко месеца вече след като почна доста да бучи и то все по-често...Взех, че си сложих резонатор понеже бях с тръба. Викам да пробвам, ей така...Та в самото начало като смених тая ми ти тръба, пак чух да бучи по-стария начин. Викам айдеее хвърлих 70-80 лв на вятъра. Ама от тогава изобщо изчезна тоя звук. Забравих какво е да съм като тролей.
Е, други чарколяци почнаха да се предават и да ми правят мизерии. Даже почна и характер да проявява тая колица. Ама поне това с бученето отмина за сега. Трябва крайното гърне да сменя...другата година може би. Ама разликата с 'тролея' е голяма.
ПП. Пфу к'ъв съм ламерчо. Колата е Голф 3, 1.4 ABD. Не, че има голямо значение в случая си мисля, ама...

Та смених някакъв заден лагер, тоест майстора де, не аз.

Обаче проблема си остана. След няколко месеца вече след като почна доста да бучи и то все по-често...Взех, че си сложих резонатор понеже бях с тръба. Викам да пробвам, ей така...Та в самото начало като смених тая ми ти тръба, пак чух да бучи по-стария начин. Викам айдеее хвърлих 70-80 лв на вятъра. Ама от тогава изобщо изчезна тоя звук. Забравих какво е да съм като тролей.

Е, други чарколяци почнаха да се предават и да ми правят мизерии. Даже почна и характер да проявява тая колица. Ама поне това с бученето отмина за сега. Трябва крайното гърне да сменя...другата година може би. Ама разликата с 'тролея' е голяма.

ПП. Пфу к'ъв съм ламерчо. Колата е Голф 3, 1.4 ABD. Не, че има голямо значение в случая си мисля, ама...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”