Какво става с този долар $???
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
brabus написа:musura написа:
Според мен обаче, победителя от спора ЕС - САЩ ще са Китай, които в един момент ще се окажат, че са сила Но.1и в това съм почти убеден. ....
Това още Сталин го е казал: Англия е бивша световна сила, САЩ са настоящата, а бъдещата е ...Китай
Само че е много интересен един момент.Китай върви по пътя на САЩ с един век закъснение.След 10-20 години като се набуха Китай с заводи кво си мислите ,че ще стане.Ми и на тях ще им се качат заплатите

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Много вярни и интересни неща са написани, но не е написано главното - курсът на долара се определя от самите САЩ и никому няма да бъде позволено да се подиграва с тяхната валута и да си мисли колко велики са неговите парични знаци. Щом бъде необходимо ще бъдат предприети необходимите предпазни мерки, вкл. война.

- Божков
- Автомобил:
- Двигател:
KOKO ГЕОРГИЕВ написа:Много вярни и интересни неща са написани, но не е написано главното - курсът на долара се определя от самите САЩ и никому няма да бъде позволено да се подиграва с тяхната валута и да си мисли колко велики са неговите парични знаци. Щом бъде необходимо ще бъдат предприети необходимите предпазни мерки, вкл. война.![]()
![]()
Курсът на долара спрямо какво? Аз мисля че долара е базовата величина и останалите държави определят курсовете на техните валути спрямо долара. И в момента той се получава такъв.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Курса на долара се определя на пазарен принцип
Все едно на Кока Кола, ако почнат да им падат акциите на борсата, да започнат война с Уганда, за да си вдигнат акциите
Тук се гледат икономическо показатели, ръст на безработица, лихвени равнища и борсови индекси, добив на природни богатства и още хиляди фактори
Но определено САЩ не се шашкат, че долара пада, дреме им, така ще връщат по-малко и ще изнасят много повече и пак ще печелят пачка. Да му мислим ние, дето нямаме нито производство като хората, нито износ, нито качествени услуги ... тъжна картинка, добре, че лева е законтрен за еврото, че поне сега доларовите стоки са ни евтинки (компютри, електроника и вобще всичко made in China)

Но определено САЩ не се шашкат, че долара пада, дреме им, така ще връщат по-малко и ще изнасят много повече и пак ще печелят пачка. Да му мислим ние, дето нямаме нито производство като хората, нито износ, нито качествени услуги ... тъжна картинка, добре, че лева е законтрен за еврото, че поне сега доларовите стоки са ни евтинки (компютри, електроника и вобще всичко made in China)

musura написа:Курса на долара се определя на пазарен принцип ... добре, че лева е законтрен за еврото, че поне сега доларовите стоки са ни евтинки (компютри, електроника и вобще всичко made in China)
Така пише в учебниците Владо, но не е така!!!
Относно евтините компютри после ние ще сърбаме попарата и не се залъгвайте с безплатни обяди.

Просто в Европа не могат да напряват нищо срещу това зло, а рано или късно ще има страшен удар.
Само погледнете какви акцизи на горивата ни налагат!!!
Каквото и да пишем и псуваме САЩ там икономиката работи по наистина близки до истинските пазарни правила.

Прогнозите са, че Буш като си отиде курсът на долара ще се вдигне. Дотогава никой не знае нищо и не иска да прогнозира.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Като стане 1.20лв. ще почне да се вдига
Незнам дали ще съвпадне с отиването на Буш, ама така казват умните глави
Иначе съм съгласен за американската икономика... но нали се сещаш, че ние не искаме да сме такава икономика. Ние искаме ако може да не бачкаме, а някой да плаща, което в щатите е невъзможно 

musura написа:Но определено САЩ не се шашкат, че долара пада, дреме им, така ще връщат по-малко и ще изнасят много повече и пак ще печелят пачка.
Шашнаха се да ти кажа, щото петрола в момента го взимат от Европа, затова им скочи 100 кинта текмето. Иначе по стария курс дето се беше закрепил за доста време и си беше долар и двайсе за евро, се пада по $83-85 на текме което си е повече от човечно.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”