странна миризма
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
странна миризма
Днеска колегите тръгнаха за Русе със служебния Шкодилак 1,3 mpi 68 коня мотора 2001 година, кода на двигателя не го знам
И след 1 час пътуване в колата почнало да мирише на сяра. След още час вътре станало непоносима вонята - представям си какъв ад е било
Та въпроса ми е от къде може да се носят тия благовония. Може би нещо обгаря? Давайте идеи плс. Пиша тук защото таз бракма си е с мотор на Поло ако не се лъжа. Но ако модовете преценят да я местят.
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Да ви разправям какво стана. Колегите тръгнали навръщане с колата и след 40 км. миризмата станала просто нетърпима, но те стоически като истински опълченци продължили към родния дом. И след още 10 км. осветлението на таблото и фаровете се усилили от само себе си и след това изгаснали и в този момент и колата изгаснала. Почнало се неописуемо пушене от двигателния отсек. С една дума мамата си бало. След това на колесар и сега е пред сервиза. Ама ще я почнат в понеделник и дотогава не е ясно какво се е отелило. Може да направим залагания от таз машина кола дали ще стане.
-
veselin74
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Просто ще ви кажа какъв е проблема, аз съм го имал същият проблем. Първо проблема е от развален реле-регулатор. Сменяш и проблема се решава. Значи това е причина да се презарежда акумулатора по този начин акумулатора започва да кипи и миризмата на сяра е неминуема. В това положение ако замериш акумулатора ще видиш че волтажа му е много над нормалните 13.5 волта(при мен показваше между 15-20 волта.) Когато отворих акумулатора (след много каране с такава миризма и голямо чудене) той беше направо сух. Долях почти 2 литра дестилирана вода и естествено смених реле-регулатора(беше направо развален). От тук нататък такива проблеми нямах. Поради тази причина си поръчах един датчик за това дали се зарежда акумулатора (от "Добри Кит" - 4лв + 4лв доставка=8лв.) и го монтирах на таблото за да мога да следя постоянно дали всичко е наред.
Надявам се да съм бил изчерпателен.
Надявам се да съм бил изчерпателен.
- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”