Въпрос за дебитомер на 2е ??

Техническа и сервизна информация за Passat
vazeli4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vazeli4o » Пет 09 ное 2007 8:25

mirovasi написа:То хубаво с шкурката ма при мен е яко изкривена пантата и не знам дали със сваляне ще стане.Почти от край до край задира.А иначе когато натисна клапата надолу с отверка се движи нормално.:cry:

здравей и от мен.имах го същия проблем и ми го поправиха срещу 55лв. с
нова центровка на мотора и изправяне на клапата

mirovasi
Автомобил:
Двигател:

Решено

Мнениеот mirovasi » Съб 10 ное 2007 17:41

Проблема е решен поне доколкото имах време да тествам как се държи моторетката на ниски и високи температури.На кратко отворих алуминиевия капак който се държи на 15-на нита(има силикон по него ще се ориентирате на фугите и нитовете има силикон).Следваше шкуркане яко на клапата на 3-4 места.След това разпробих нитовете през капака и зех видии подходящи за отворите.Преди да затворите всичко със силикон и винтовете пробваите без силикон дали клапата се връща от мах отворено полужение(при мен без капака сичко беше ок но след затварянето с капака се оказа че трябва оште търкане).Като цяло 6 лв матеряли и труд 4-5 часа може и доста по бързо но като за 1-ви път, а и изках всичко да огледам отвсякъде да няма после греди.И като заключение проблема ми доиде от шибания клапан на газовата ония с гумата дет се измества н.з. как се казва точно.Просто клапана вътре беше счупен и напрактика гърмежите си ги е поемал дебитомера.Това е от мен 8)

aatanas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aatanas » Пон 12 ное 2007 18:37

RS6 написа:Триеш само върху ръба на клапата. Тази процедура я направи на затворена капачка, за да не попада фин абразивен прах върху платката, че после......Това е. Пиши после. :wink:

Така и направих , благодаря за съвета . Мисля , че се получи.
Клапата не опираше много , така че не се наложи голямо търкане.
Засега никъде не опира - май се спести сериозна сума. Днес е първият ден , за сега няма проблеми , дано и занапред да е така.
Още веднъж благодаря.

P.S. Не знам как се добавя в заглавието , че проблема е решен.

muratliiski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот muratliiski » Сря 14 ное 2007 8:43

Е добре дошли в клуба. И аз го имам същия проблем. Вече втори дебитомер смених, а сега си търся трети. На първия му се изкриви клапата, намерих си от приятел друг, на който сложих моята платка, защото неговата иамше проблем. Мина се не мина време и той замина по направление. Гръмна. За това сега си търся нов или втора употреба. Ако някой знае да се продава, да се обади. Знам че цените са убийствени, но съм решил да махна газовото и да си карам на бенз. Или ще си сложа газов инжекцион. Иначе колеги няма спасение. Ще си гърми. Просто ми омръзна.

Върни се в “Passat”