Избор на автомобил
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега и аз съм ЗА да погледнеш MAZDA 6 ... , a TOYOTA AVENSIS е наистина много приличен автомобил, аз съм карал 2,2 D4-D 150к.с. със 6 скорости .... този звяр върви много и дава някакъв супер приличен разход, примерно в Плевен прави 5,8-6,1 градско ... а на извънградско при 130-140 по магистралата гори 4,2-4,3л което за мен е нещо невероятно на фона на мощността, ускорението и т.н. на този автомобил. Препоръчвам ти да погледнеш, защотото тази която я карах е на приятелче и е със всички екстри без Кожа-та ... и бесхе около 46 000лв ... следователно ако понамалиш екстрите би се взписал в 35-те
Това което не ми хареса в нея .... беше че не се предлагат завиващи фарове ... има XENON, но неможе да завива а си е обикновен! Иначе и аз съм сядал в новата АСТРА седан и наистина не е лош автомобил, Окатавията ми харесва повече от нея особено ако е някой дизелов мотор около 130к.с.
Моят съвет ..... ЯПОНЕЦ!!!

Моят съвет ..... ЯПОНЕЦ!!!
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги за мненията.
И по ред на номерата:
И аз много харесвам Мазда 6 , но тя започва от 40 бона нагоре.
Авенсиса е 30 хилки без грам екстра,като мога да се вместя до 1,8 бензин, никви дизели, а и скоро сменят модела.
Голф 5 не, защото е хечбек, искам седан, необяснимо е за мен защо Джета започва от 39 хиляди лева???? Да не е позлатена, ебаси!
След отсяването остават според мен Митсубиши (след като го покарам), Тойота и Опел.
Между другото защо фирмите купуват автомобили със 7 места, някой може ли да ми обясни за данъчния кредит и други счетоводни и данъчни предимства на автомобил със 7 места (може да убедя боса за един Туран).
И по ред на номерата:
И аз много харесвам Мазда 6 , но тя започва от 40 бона нагоре.
Авенсиса е 30 хилки без грам екстра,като мога да се вместя до 1,8 бензин, никви дизели, а и скоро сменят модела.
Голф 5 не, защото е хечбек, искам седан, необяснимо е за мен защо Джета започва от 39 хиляди лева???? Да не е позлатена, ебаси!
След отсяването остават според мен Митсубиши (след като го покарам), Тойота и Опел.
Между другото защо фирмите купуват автомобили със 7 места, някой може ли да ми обясни за данъчния кредит и други счетоводни и данъчни предимства на автомобил със 7 места (може да убедя боса за един Туран).

Veso101 написа: Между другото защо фирмите купуват автомобили със 7 места, някой може ли да ми обясни за данъчния кредит и други счетоводни и данъчни предимства на автомобил със 7 места (може да убедя боса за един Туран).
за тези автомобили се възтановява ДДС-то
води се като фирмен актив, начисляват му се амртозации и т.н счетоводни шитни
както разходите за части и гориво се признават като разходи на фирмата
бонуса е връщането на ДДС-то което не е за подценяване

и рагистриран като мест 5+1 пак се връща ддс
не енужно да е чак 7 места

форд предлагат опция за мондео и фокус да е 5+1

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Mисля, че за всяко нормално комби може да се направи врътката за данъчен кредит, дори и да няма серийно 3-и ред седалки. Просто се поставя допълнителен чифт седалки в багажното отделение, минава се Технотест, и си готов.
Колкото до анкетата - горещо те съветвам за Лансер с помпа-дюза. Покарай го, и ще се убедиш, че от дизела по-добро няма
(още в момента, в който засечеш разхода). Освен това хубавото на дизела е, че с един чип лесно става 175к.с. - ще остави бензиновия 1.8 далеч назад. За бензинов с тази мощност дължиш акциз.
Авенсиса вече е морално остарял модел, докато новия Лансер е доста красив автомобил.
Колкото до анкетата - горещо те съветвам за Лансер с помпа-дюза. Покарай го, и ще се убедиш, че от дизела по-добро няма

Авенсиса вече е морално остарял модел, докато новия Лансер е доста красив автомобил.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”