какъв акумулатор за дизел
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
какъв акумулатор за дизел
Какъв акумулатор трябва за дизел 1.9.Понеже бях на зор и си взех от Практикер Бош с три години гаранция 54А/ч с пусков ток 540А.Обаче като отидох в сервиза за заверка на гаранцията ми казаха че не могат да я дадат защото двигатела на отговаря на този акумулатор.В паспорта на колата не пише какъв точно да е акумулатора.Кажете ми кой е точно акумулатора за Голф3 1.9 Д
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Glove написа:kam_tod написа:То като погледнеш разликите в цените, направо налитай на 90 Ah.
Колега не се сърди ама направо що да не си вземе за КРАЗ, по тая логика. За дизел 1,9 дават от 70Аh до 80Аh, 90Аh е доста и няма смисъл.
Не се сърдя, колега. На КРАЗ-а акумулатора ще трябва да го сложи в багажника. А за акумулатора (понеже не е консуматив в чак такава степен), аз лично бих препоръчал по-голям, еле па за дизел, еле па иде и зима.

Преди 3 години зимата имах проблем с антифриза и колата загря внезапно. Веднага я угасих и трябваше да чакам в нечовешки студ, на път за летището, да изстине и да се поразмрази антифриза в радиатора (как не го отнесе водната помпа, така и не разбрах). Та за да не ме отнесе някой, на -12 градуса бях пуснал аварийките. Стоях си вътре в колата и си слушах леко радио, докато замръзвах. Така около 45 минути. Бях с акумулатор на 2 месеца, ампераж според заводските изисквания. После нямаше палене. Как съм се псувал заради тоя акумулатор, не е истина. Така че... никога не е късно да надебелееш.

Glove написа:Е колга при тебе проблема не е бил в акумолатора а в антифриза
Така е. Само казвам, че един 90 Ah щеше да ме извади от ситуацията и само казвам, че си заслужава разликата в цената за такива непредвидени ситуации. Щото аз така или иначе платих тогава 40 лв. за пътна помощ и още псувах. И зареждах акумулатор - сваляне, мъкнене, зареждане, мъкнене отново, слагане. Това в студа. Та за целия труд и време - пак псуване!

По-добре да ги бях дал тия 40 лв. за по-як акумулатор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А дали 90 А/ч ще може да го зарежда алтернатора?Това също е важно а и така и не разбирам защо е толкова мощен акуто?Голфа пали за максимум3 секунди така че не върти много-е верно сутрин се закашлюва малко ама ще проверявам свещите.Може би трябва повече ток за подгряването-не знам не разбирам много от коли и затова питам.
mikeetschi написа:А дали 90 А/ч ще може да го зарежда алтернатора?Това също е важно а и така и не разбирам защо е толкова мощен акуто?Голфа пали за максимум3 секунди така че не върти много-е верно сутрин се закашлюва малко ама ще проверявам свещите.Може би трябва повече ток за подгряването-не знам не разбирам много от коли и затова питам.
Тука нещо не разбрах... Не е нужно да разбираш от дизели, за да зададеш такъв въпрос.
Колегата ако може да поясни какво има (в) предвид?
При това ясно казах, че става въпрос за презастраховане за непредвидени ситуации.
- empaher
- Автомобил:
- Двигател:
а да ви попитам когато акумулатора е повече А тогава няма ли да има проблем с инсталацията и с уредите в колата... Интересувам се сериозно ,защото усилвателчето дърпа доста ток и зимата ще имам сериозни проблеми някаде.... Даите 1 съвет може и на лично да не прецаквам темата на колегата... Ама все пак тва и за него зависи.. По мощният акумулатор да не му прецака нещо
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”