Мазда?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пет 26 авг 2005 20:02

Sunny написа:Шампионе, и аз и се бях наточил много на такава Mazda или на Honda Civic след '96 - много красиви и ги водят за също толкова надеждни, но тези цени... както ти посочи Brabus-a само амортисьори да смениш ще се изприщиш - а те са си консуматив, както и много други неща. Тъй че си скачай пак на VW, или пък може и евтиния му вариант - SEAT, на каквото скочих аз.

Да, и аз така, Съни......а и да ти кажа това двигателче ми звучи доста добре 1.5 16В 90кс.......всмисъл не е изтребител, но е и съвсем достатъчно за всякакъв начин на шофиране..... дизайна е страшен, японско качество 98година примерно........въобще всичко това ми звучи песен.......обаче като се замисли по трезво човек.......излиза че си прав. :wink:

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пет 26 авг 2005 20:06

VW_FEN написа:Хора, какво разбирате под "надеждна кола"? На това малко купенце му трябва един челен удар, за да набута возещите се в багажника. За мен няма хечбек, който да е безопасен. Гледах един път някакви тестове, един мерцедес направо му разказа играта на някакво такова мъничко. Седан и комби са най-сигурните.
От друга страна, дано не се случват лоши работи и наистина хваща окото тая кола, обаче частите, частите са платинени...

Ти като сестра ми бе брат. :lol:

Слиза тя в Чехия и гледа на летището изложени някви Тойота Авго или нещо от сорта........и почва да се смее. :lol: ........

после взе да ми се смее и на сапунерката ми - Полото.........
обаче като и дадох ключовете да зареди бензин на Лукойл..............................казала на пича на Бензиностанцията....- Извинявайте, колонката е счупена нещо."..................................................а после като разбра от къде грее слънцето........."ахаааа, сега разбирам що в Европа карате малки коли". :lol: :lol: :lol:

Вярно е, че малките коли са по-опасни при сблъсък, отколкото големите седани и комбита........но всичко със плюсовете и недостатъците си. :wink:

Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Мнениеот netizen » Пет 26 авг 2005 22:16

всъщност май няма твърде голямо значение каква кола караш за един 5-6 годишен период от време. В единия вариант ще смениш няколко пъти "еди кво си" в другия вариант ще го смениш един път или нито един... разбира се много може да се поспори по въпроса, ама то е както бензин/дизел ; бензин/газ ; зазка/ферари и от сорта безкрайни спорове ;) е аз казвам "някои ги предпочитат руси :)"

Та в общи линии исках да кажа, че караш това което ти е на сърце, всеки е пристрастен към различен модел/марка :talk:

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Съб 27 авг 2005 14:32

Бе аз съм ги признал Маздите за супер издръжливи коли. Имам един братовчед който имаше 3 мазди и разправя по-добра кола от това няма, щото само те му издържаха на извращенията - купува и кара 300000 км с 5 смени на масло и без да сменя ангренажен ремък колата като я видях още си върви без грешка.
П.П. Тва горното поддържане на автомобил не го препоръчвам на никого независимо каква кола кара, а иначе на него му беше любопитно кога ще се скъса ангренажа. Следващият собственик на колата като го смени мислеше да го праща на Мазда с благодарствено писмо.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”