Сьвет за BRC

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Сьвет за BRC

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пет 09 ное 2007 19:37

Колеги, вьв сряда запазих час да ми слагат газово.Понеже сьм малко бос на тази тема, да ми помогнете.Рових сьс тьрсачката не можах да открия толкова информация.Та отивам аз, викам така и така да сложим едно газово пича вика добре , какво ААА викам еса стана тя на акьла си,викам ти какво ще кажеш, ами каза БРЦ .Аз викам добре БРЦ да е колко пари 450 лв, викам ок. в сряда сьм при тебе.Но мисьлта ми е друга тука чувам колеги че трябва ламбда контроли, тап, и т,н. задцлжителни ли са те и да му кажа да ги сложи.Колата е голф -3 1.6-моно. За бутилката го питах за резервната гума , каза че било плитко мястото, щял да ми сложи 27-литрова, като застанеш срещу багажника от дясната страна.Вика ти ще е пьлниш за 20 кинта,гаранция 200км.Викам си че то добре.Питах го за други газови уредби човека каза за мене други не сьществуват, защо така ве човек питам го аз, тои ми одговаря че до сега 4- коли бил имал лични всичките с такова газово ги правел. Ти да не си някои представител на тая марка питам аз, не(и наистина има всякакви газови).Вии какво ще кажете , ще сьм благодарен, да не се натьтрузя с някои прьчкурляк.

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Съб 10 ное 2007 8:24

колега за мен лично не е ъолкова важна марката(стига да е нещо изпитано),а този който я слага :D

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Съб 10 ное 2007 8:38

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=65323
ето ориентирай се с какво карат колегите.
Колкото до марката - БРЦ добра е.
Изпратиелите са малко по трудни за ремонт от Ловато и по-трудно се нагласят /регулировката за разхода имам наизпредвид/ - но като цяло са доста добри изпарители.
Слагй БРЦ няма да имаш проблеми.
Колкото до ТАП и Ламбда контрол - тези двете оптимизират работата на газ и ако имаш парички не са излишна част от газовото оборудване.
ТАП-а увеличава предварението на мотора при работа на газ, в резултат на което двигателя става по-пъргав /газта е с по-висок октан и по-бавно гори/.
А ламбда контрола регулира/дозира коиличеството газ, което е нужно да постъпи в цилиндрите /взима информация от ламбда сондата/ и така значително по-малко се трупат грешки в компютъра.
При натрупване на грешка в компютъра без ламбда контрол, работата на двигателя на бензин е цяло приключение - трябва да се рестартира /вади се едната клема на акумулатора за 1-2 мунути/ компа, за да работи адекватно на бензин.
Обикновено емулатор се слага /лъже компа че ламбда сондата работи коректно/, но и с него понякога се трупат грешки.
Дано съм помогнал с нещо.
Успех.

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Пон 19 ное 2007 10:26

Здравеите пичове, та газовото вече е монтирано и засечено. От когато сьм взел колата от газаджията повече не сьм ходил при него за настроики и донастроики.Бях сложил за 20 кинта газ по 1,07ст=18,65литра и изминах 183 км идва кьм 10,5 на сто разход.Това като ви казвам в наи големите задрьствания 8,00ч. сутринта и 17,30ч вечерта.Абе с две думи доволен . Интересно ми е само едно, колата вьрви повече на газ отколкото на бензин, и е по тиха. Това е пьрвата ми газифицирана кола ДОВОЛЕН поне за сега.Аре пичове , и по полека в тая лаинявица на вьнка , умната.

valeo_1
Автомобил:
Двигател:

Re: Сьвет за BRC

Мнениеот valeo_1 » Чет 10 яну 2008 23:22

slavi ivanov slavov написа:Колеги, вьв сряда запазих час да ми слагат газово.Понеже сьм малко бос на тази тема, да ми помогнете.Рових сьс тьрсачката не можах да открия толкова информация.Та отивам аз, викам така и така да сложим едно газово пича вика добре , какво ААА викам еса стана тя на акьла си,викам ти какво ще кажеш, ами каза БРЦ .Аз викам добре БРЦ да е колко пари 450 лв, викам ок. в сряда сьм при тебе.Но мисьлта ми е друга тука чувам колеги че трябва ламбда контроли, тап, и т,н. задцлжителни ли са те и да му кажа да ги сложи.Колата е голф -3 1.6-моно. За бутилката го питах за резервната гума , каза че било плитко мястото, щял да ми сложи 27-литрова, като застанеш срещу багажника от дясната страна.Вика ти ще е пьлниш за 20 кинта,гаранция 200км.Викам си че то добре.Питах го за други газови уредби човека каза за мене други не сьществуват, защо така ве човек питам го аз, тои ми одговаря че до сега 4- коли бил имал лични всичките с такова газово ги правел. Ти да не си някои представител на тая марка питам аз, не(и наистина има всякакви газови).Вии какво ще кажете , ще сьм благодарен, да не се натьтрузя с някои прьчкурляк.

Не бях чувал за такъв двигател AEA.Да не си сбъркал последната буква?

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Чет 24 яну 2008 7:26

Има ве пич и то доста, след 94 1.6-моното са такива.Мисля че са сьс по кьси биели от АБУ-то УЖЖЖЖЖ да е малко по пьргав ама :lol:

Върни се в “Автогазови уредби”