Наскоро си купих Пасат, модел 1998.
Итересен ми е цвета на антифриза - досега такъв не бях виждал. Във фризера държи на повече от минус 30С и си е течен. Само че не е бистра течност с определен цвят, а е нещо като нишесте с цвят на праскова или черупката на домашно яйце!? Даже има нещо като прахообразно вещество като че ли, което се утаява, като се остави в чаша да поседи, но пак си седи мътен.
Въпроса ми е, какво е това чудо, и да взема ли да го сменя? Щото четох в книжката, че препоръчват някакъв специален "G нещо си", а аз имам само на Лукойл в момента.
Цвят на антифриз
- The Bear
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Цвят на антифриз
Последна промяна от gr_kanev на Вто 01 дек 2009 10:07, променено общо 1 път.
Причина: Оставям темата в "Основен", тъй като касае не само един модел.
Причина: Оставям темата в "Основен", тъй като касае не само един модел.
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
vaskoto1 написа:dokros написа:Фирменият антифриз G12 на Фолксваген,като го смесиш с другия от ЛУКОЙЛ , СЕ ПРЕСИЧА.
колега ако не те затруднявам да изложиш симптомите на пресечен антифриз.
защо се пресича, какви са белезите, какъв е ефекта.
много моля обаче да се обосновеш максимално точно.
благодаря.
Аз съм писал и друг път - мои лични наблюдения, а и на хората, които ми правят колата ( и колите досега), ако налееш в червения антифриз обикновена вода и става на парцали, като боза. Това може да го пробва всеки и в домашни условия - от розово цветът се превръща на червен (като домат, щях да дам друг по красноречив пример, но нека спазвам добрия тон

- The Bear
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dokros написа:Фирменият антифриз G12 на Фолксваген,като го смесиш с другия от ЛУКОЙЛ , СЕ ПРЕСИЧА.Ако искаш да си трошиш колата карай така,ако не - бързо източвай гадната смес и налей чист G12.
Откъде да взема G12? G12 нещо като дестилирана вода ли е, или и концентрата така се казва? С Lukoil не става ли? Имам предвид ако ВСИЧКО се източи и промие?
Иначе колата е карана в Италия и е била пипана май само в сервиз. Каквото свалях и сменях по нея, все беше с логото на VW-Audi.
Наистина странен цвят антифриз. Точно като на разширителния съд цвета. Течове не вярвам да е имало - всичко е перфектно.
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”