бутон /датчик/ на врата
бутон /датчик/ на врата
колеги, не мога да открия каде е бутона /сензора/ на лявата предна врата на Г4. Предполагам, че не е наред, т.к. не светва плафона при отваряне на врата, също не светва и сигналната лампа на врата . крушките работят.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
-
- Автомобил:
- Двигател:
В бравата е капсоловано микроключе .Имам го същия проблем и още много собственици на WV-ни и AUDI-та (след 1998 г.).Може да се подмени с много труд,нерви и търсене,става и скъпо.По-лесен и евтин вариант е да се хване кафяво-бялата жица от вратата,прекарва се в купето , на гредата на предната врата да се пробие отвор (внимателно къде?) и да се монтира стандартен бутон за плафони на купето като по-старите модели.Тази услуга може да тия изпълнят в автосервиз-ел.услиги или сервиз за автоаларми, правил съм го поне 10 пъти ,просто евтино и ремонтнопригодно.
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В бравата е проблема.......в нея има няколко микроключета за различни функции..едното е за превкл. към маса като се отвори вратата, съответно светва лампата на вратата и зумера работи........аз имах същия проблем.........няма такъв ужас, по-добре отиди в сервиз.........мъчих се два дена........изподрах си ръцете и т.н............оправих го ама ако знаех с какво ще се сблъскам, щях да си отида да ми я оправят!!!!!
До колкото си спомням:::::
Отваря се вратата(шофьорска в случая), отстрани над бравата има една гумена тапичка.....маха се......бърка се с некъв торс май беше и се отвива винтче което държи патрона на вратата.........маха се патрона........окача се жилото от дръжката ,с което се отваря вратата, защото е захванато от другата страна за бравата!!!!.......след това се маха кората на вратата.........маха се ламарината на вратата, която е хваната освен с винтове и с нитове за греди(аз не махнах всички нитове, а само тези откъм бравата и огънах ламарината)!!!......сваля се бравата вече, която е захваната и за ламарината и за вратата(ще видите).......като извадите бравата се вижда кое микроключе е въпросното, като се разглоби и самата брава(внимавайте че са много пластинки да не се разхвърчат).............при мен ключето просто от дълга употреба му се бяха разхлабили нитчетата и аз му подложих една треска за да опира плътно!!!!!
Това е!!! Някъде тук във форума бях писал за това, даже кои кабели и кои номера на буксата на бравата(се подават на маса)........незнам къде обаче потърсете!!!!!
До колкото си спомням:::::
Отваря се вратата(шофьорска в случая), отстрани над бравата има една гумена тапичка.....маха се......бърка се с некъв торс май беше и се отвива винтче което държи патрона на вратата.........маха се патрона........окача се жилото от дръжката ,с което се отваря вратата, защото е захванато от другата страна за бравата!!!!.......след това се маха кората на вратата.........маха се ламарината на вратата, която е хваната освен с винтове и с нитове за греди(аз не махнах всички нитове, а само тези откъм бравата и огънах ламарината)!!!......сваля се бравата вече, която е захваната и за ламарината и за вратата(ще видите).......като извадите бравата се вижда кое микроключе е въпросното, като се разглоби и самата брава(внимавайте че са много пластинки да не се разхвърчат).............при мен ключето просто от дълга употреба му се бяха разхлабили нитчетата и аз му подложих една треска за да опира плътно!!!!!
Това е!!! Някъде тук във форума бях писал за това, даже кои кабели и кои номера на буксата на бравата(се подават на маса)........незнам къде обаче потърсете!!!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”