Намерих супер Голф 3 1.6 101 к.с.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
greenbul
Автомобил:
Двигател:

Намерих супер Голф 3 1.6 101 к.с.

Мнениеот greenbul » Съб 10 ное 2007 12:03

Хора помагайте. От половин година обикалям по автокъщи и само разни разплетени кошници. Сега намерих един супер Голф 1.6 101 к.с. АЕК двигател. Проблемът е, че търсех нещо след 2000 година, но толкова запазени като този не намерих. А да колата е 10.95. на 122 000 съвършено реални километра. Цената 6000 лв. а продавача се навива да свали колкото кажат в Юнитред, че има за ремонтиране по нея. Ама то какво ли ще намерят - тя е като нова - даже оригиналните етикети от завода си стоят по двигателя, волан, скоростен лост, колани, седалки без каквото и да е било износване. Другото ми опасение е вдигателя - по книжка 10.5 градско. Как ще я храня таи кола не знам. Аз сега съм с поло дето по книжка е 7.8-8.4 и си е на практика над 10 в града което значи, че този голф ще дойде 12-13 а може и отгоре. Моля споделете мнения....

Потребителски аватар
dobrev
Автомобил: Tiguan
Двигател: TSI2013
Контакти:

Мнениеот dobrev » Съб 10 ное 2007 12:25

Вземай я тогава какво ще чакаш мнение от форума важното ти да я харесваш и всичко да и е ок за тия години! :wink:

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Съб 10 ное 2007 14:55

Брат ми има същия Голф 96 г. и гори около 9 в града.Моя напромер гори 12-13 така че ти не би трябвало да имаш проблеми.И все пак всичко зависи от стила на каране!

Потребителски аватар
Orlio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Orlio » Съб 10 ное 2007 14:57

по мой преценки този двигател си гори баяджа.....20 лв 100 км горе долу.....а ако го режиш и нагоре...така че си прави сметка
за вървенето аз съм с АБС и съм се пробвал с 1.6 101 и на трета започва да ме дарпа леко така,че горе долу са на кантар....но с две думи ако ти харесва много и имаш пари да го храниш вземай :D

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Съб 10 ное 2007 15:41

Тоя двигател е много готин.Ако е добра колата зимай :)

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 10 ное 2007 17:40

щом ти харесва не се чуди ами взимай!

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Re: Намерих супер Голф 3 1.6 101 к.с.

Мнениеот Green_Madness » Съб 10 ное 2007 18:36

greenbul написа:Хора помагайте. От половин година обикалям по автокъщи и само разни разплетени кошници. Сега намерих един супер Голф 1.6 101 к.с. АЕК двигател. Проблемът е, че търсех нещо след 2000 година, но толкова запазени като този не намерих. А да колата е 10.95. на 122 000 съвършено реални километра. Цената 6000 лв. а продавача се навива да свали колкото кажат в Юнитред, че има за ремонтиране по нея. Ама то какво ли ще намерят - тя е като нова - даже оригиналните етикети от завода си стоят по двигателя, волан, скоростен лост, колани, седалки без каквото и да е било износване. Другото ми опасение е вдигателя - по книжка 10.5 градско. Как ще я храня таи кола не знам. Аз сега съм с поло дето по книжка е 7.8-8.4 и си е на практика над 10 в града което значи, че този голф ще дойде 12-13 а може и отгоре. Моля споделете мнения....

Пич, взимай колата, какъв разход очакваш?! Ако автомобила ти е на сърце, не се колебай, че може да го изтървеш и после пак да обикаляш напред-назад. Не виждам защо питаш - взимай я, пускай тема да се похвалиш и снимки. Успех. :)

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Съб 10 ное 2007 18:50

Аз пък като зимах моя последното нещо бе е да се чудя колко ще харчи, не че не ме интересува де. Но ако една кола ти стане на сърцето значи е твоя. Предишните собственици са се отказали от моя голф че много харчи, а според вървежа аз съм на друго мнение. Така че ако ти харесва взимай, пък к'вот сабя покаже.

Потребителски аватар
fre6kidice
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fre6kidice » Съб 10 ное 2007 18:54

И аз имам същия мотор - 95г. и съм много доволен.Върви много добре, но наистина гори повечко.Обаче ако го караш градско до 2500об. няма да отива повече от 9/100.А извънградско при 110-120км. пада на 6.0 - 6.5л. Щом си случил на запазена кола взимай я , но ми се струва че 6000лв. е множко, най много 5200-5300лв. Колкото и да е запазена все ще дадеш оше 500-600лв.А и газовата ако слагаш е скъпа.Мойта си я карам стана 9 мес. на бензин.
Успех и късмет!

zueka1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zueka1 » Съб 10 ное 2007 19:33

Колега, моя е същия, с газ тартарини - така я купих, от италия е вкарана. До сега само консумативи съм сменял, навъртях му 25 х. за една година. Разход на газ - около 10 без да го мъча много. Тия дни по задръстванията - към 13.

Потребителски аватар
nasodotcom
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nasodotcom » Съб 10 ное 2007 20:04

Двигателя е много хубав, за вървежа си харчи прилично, ако не го настъпваш...блока е като на 1.8, а пък е 1.6=> е доста здрав като двигател...обаче 6 са много...за 6 ще вземеш юбилейка дето ще харчи съвсем малко повече а ще върви много...

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 10 ное 2007 20:32

Еми щом толкова е запазена колата,не й се плаши а я взимай,някой да не те изпревари!Да не съжаляваш ако някой я вземе преди теб :?

greenbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greenbul » Съб 10 ное 2007 23:12

Благодаря много на тези дето са с АЕК и са писали. Що се онася до цената ... ми какво да ви кажа аз се бях подготвил за нещо коло 8-9000 и около 2000 година, ама няма ... тук в БГ има страшни митове за пробега. Виждал съм кола на 120 000 и тя е като от магазина. Воланът на такъв автомобил няма никакво износване същото важи и за педали, за скоростния лост, за седалката на шофьора. Самият аз търкалям кола на 260 000 и тя е в много по-добро състояние от консервите дето се предлагат масово. За 6 месеца това е 2-рия път когато виждам такава кола и ми е първия път дето като кажа хайде на сервиз, продавача да не се окаже фатално ангажиран. Освен това уговорката ни е да свали от цената всичко което в Юнитрейд кажат, че е за смяна. Хайде ако има и други с АЕК да пишат. Май съм голямо шубе при покупките, ама е малко трудно да се върнеш в далечната 1995 когато рокенрола беше млад

Потребителски аватар
toncheff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот toncheff » Нед 11 ное 2007 8:23

Greenbul, приятелю, като чета постовете ти, все едно разказваш за мен.. :)
На мен ми се случи почти същото като на теб. И аз така търсих и проверявах по автосалоните доста дълго време, като варианта голф 3 въобще не съм си го помислял. Други коли търсих аз. Но, един ден, влязох в един автосалон и просто голфа ми спря погледа. Ама точно както го описваш ти - все едно не е каран. Нямаше за какво да се хвана, че да чупя малко от цената. Казах на търговеца, да вземем да свалим малко поне, че нали така се прави... :lol:
Той се съгласи там за 300-400лв отстъпка, качих се, покарах я малко и казах - това е !!!. Даже никъде не съм я водил да я погледнат. Достраша ме да не ме изпревари някой и да я вземе. И така станах собственик на голф 3 1.6 АЕК и съм доста доволен. Преди имах рено, голфа е доста по-добре. На мен разход ми дава около 8/100, но е малко смесено, че работя на 10км извън града. Вярно, тук не е София, но в пиковите часове, трафикът едва ли се различава много. Извънградското е някъде около 6-6.5 /100. Мотора ти предлага добра динамика, не съм съгласен че е почти еднаква с 1.8 моно, защото този мотор се съживява изключително след 3500 оборота. Колата я имам от февруари и досега освен консумативи съм сменял само термостат.
Според мен направих добър избор. Колата е внос от Италия, но бе в перфектно състояние, противно на всякакви примери с италиански коли...още при първото влизане в бокса за ремъци и т.н., майстора искаше да му я продам. Като сменях термостата - пак... :lol: и каза, че съм невероятен късметлия, защото това се случвало много рядко... :lol:
Това е от мен.....!
Поздрави !

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Нед 11 ное 2007 8:36

къпи си кола от форума.. голфове колкото щеш и то поддържани и пипнати..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”