Намерих супер Голф 3 1.6 101 к.с.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Намерих супер Голф 3 1.6 101 к.с.
Хора помагайте. От половин година обикалям по автокъщи и само разни разплетени кошници. Сега намерих един супер Голф 1.6 101 к.с. АЕК двигател. Проблемът е, че търсех нещо след 2000 година, но толкова запазени като този не намерих. А да колата е 10.95. на 122 000 съвършено реални километра. Цената 6000 лв. а продавача се навива да свали колкото кажат в Юнитред, че има за ремонтиране по нея. Ама то какво ли ще намерят - тя е като нова - даже оригиналните етикети от завода си стоят по двигателя, волан, скоростен лост, колани, седалки без каквото и да е било износване. Другото ми опасение е вдигателя - по книжка 10.5 градско. Как ще я храня таи кола не знам. Аз сега съм с поло дето по книжка е 7.8-8.4 и си е на практика над 10 в града което значи, че този голф ще дойде 12-13 а може и отгоре. Моля споделете мнения....
по мой преценки този двигател си гори баяджа.....20 лв 100 км горе долу.....а ако го режиш и нагоре...така че си прави сметка
за вървенето аз съм с АБС и съм се пробвал с 1.6 101 и на трета започва да ме дарпа леко така,че горе долу са на кантар....но с две думи ако ти харесва много и имаш пари да го храниш вземай
за вървенето аз съм с АБС и съм се пробвал с 1.6 101 и на трета започва да ме дарпа леко така,че горе долу са на кантар....но с две думи ако ти харесва много и имаш пари да го храниш вземай

- Green_Madness
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Намерих супер Голф 3 1.6 101 к.с.
greenbul написа:Хора помагайте. От половин година обикалям по автокъщи и само разни разплетени кошници. Сега намерих един супер Голф 1.6 101 к.с. АЕК двигател. Проблемът е, че търсех нещо след 2000 година, но толкова запазени като този не намерих. А да колата е 10.95. на 122 000 съвършено реални километра. Цената 6000 лв. а продавача се навива да свали колкото кажат в Юнитред, че има за ремонтиране по нея. Ама то какво ли ще намерят - тя е като нова - даже оригиналните етикети от завода си стоят по двигателя, волан, скоростен лост, колани, седалки без каквото и да е било износване. Другото ми опасение е вдигателя - по книжка 10.5 градско. Как ще я храня таи кола не знам. Аз сега съм с поло дето по книжка е 7.8-8.4 и си е на практика над 10 в града което значи, че този голф ще дойде 12-13 а може и отгоре. Моля споделете мнения....
Пич, взимай колата, какъв разход очакваш?! Ако автомобила ти е на сърце, не се колебай, че може да го изтървеш и после пак да обикаляш напред-назад. Не виждам защо питаш - взимай я, пускай тема да се похвалиш и снимки. Успех.

- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
Аз пък като зимах моя последното нещо бе е да се чудя колко ще харчи, не че не ме интересува де. Но ако една кола ти стане на сърцето значи е твоя. Предишните собственици са се отказали от моя голф че много харчи, а според вървежа аз съм на друго мнение. Така че ако ти харесва взимай, пък к'вот сабя покаже.
- fre6kidice
- Автомобил:
- Двигател:
И аз имам същия мотор - 95г. и съм много доволен.Върви много добре, но наистина гори повечко.Обаче ако го караш градско до 2500об. няма да отива повече от 9/100.А извънградско при 110-120км. пада на 6.0 - 6.5л. Щом си случил на запазена кола взимай я , но ми се струва че 6000лв. е множко, най много 5200-5300лв. Колкото и да е запазена все ще дадеш оше 500-600лв.А и газовата ако слагаш е скъпа.Мойта си я карам стана 9 мес. на бензин.
Успех и късмет!
Успех и късмет!
- nasodotcom
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря много на тези дето са с АЕК и са писали. Що се онася до цената ... ми какво да ви кажа аз се бях подготвил за нещо коло 8-9000 и около 2000 година, ама няма ... тук в БГ има страшни митове за пробега. Виждал съм кола на 120 000 и тя е като от магазина. Воланът на такъв автомобил няма никакво износване същото важи и за педали, за скоростния лост, за седалката на шофьора. Самият аз търкалям кола на 260 000 и тя е в много по-добро състояние от консервите дето се предлагат масово. За 6 месеца това е 2-рия път когато виждам такава кола и ми е първия път дето като кажа хайде на сервиз, продавача да не се окаже фатално ангажиран. Освен това уговорката ни е да свали от цената всичко което в Юнитрейд кажат, че е за смяна. Хайде ако има и други с АЕК да пишат. Май съм голямо шубе при покупките, ама е малко трудно да се върнеш в далечната 1995 когато рокенрола беше млад
- toncheff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Greenbul, приятелю, като чета постовете ти, все едно разказваш за мен..
На мен ми се случи почти същото като на теб. И аз така търсих и проверявах по автосалоните доста дълго време, като варианта голф 3 въобще не съм си го помислял. Други коли търсих аз. Но, един ден, влязох в един автосалон и просто голфа ми спря погледа. Ама точно както го описваш ти - все едно не е каран. Нямаше за какво да се хвана, че да чупя малко от цената. Казах на търговеца, да вземем да свалим малко поне, че нали така се прави...
Той се съгласи там за 300-400лв отстъпка, качих се, покарах я малко и казах - това е !!!. Даже никъде не съм я водил да я погледнат. Достраша ме да не ме изпревари някой и да я вземе. И така станах собственик на голф 3 1.6 АЕК и съм доста доволен. Преди имах рено, голфа е доста по-добре. На мен разход ми дава около 8/100, но е малко смесено, че работя на 10км извън града. Вярно, тук не е София, но в пиковите часове, трафикът едва ли се различава много. Извънградското е някъде около 6-6.5 /100. Мотора ти предлага добра динамика, не съм съгласен че е почти еднаква с 1.8 моно, защото този мотор се съживява изключително след 3500 оборота. Колата я имам от февруари и досега освен консумативи съм сменял само термостат.
Според мен направих добър избор. Колата е внос от Италия, но бе в перфектно състояние, противно на всякакви примери с италиански коли...още при първото влизане в бокса за ремъци и т.н., майстора искаше да му я продам. Като сменях термостата - пак...
и каза, че съм невероятен късметлия, защото това се случвало много рядко...
Това е от мен.....!
Поздрави !

На мен ми се случи почти същото като на теб. И аз така търсих и проверявах по автосалоните доста дълго време, като варианта голф 3 въобще не съм си го помислял. Други коли търсих аз. Но, един ден, влязох в един автосалон и просто голфа ми спря погледа. Ама точно както го описваш ти - все едно не е каран. Нямаше за какво да се хвана, че да чупя малко от цената. Казах на търговеца, да вземем да свалим малко поне, че нали така се прави...

Той се съгласи там за 300-400лв отстъпка, качих се, покарах я малко и казах - това е !!!. Даже никъде не съм я водил да я погледнат. Достраша ме да не ме изпревари някой и да я вземе. И така станах собственик на голф 3 1.6 АЕК и съм доста доволен. Преди имах рено, голфа е доста по-добре. На мен разход ми дава около 8/100, но е малко смесено, че работя на 10км извън града. Вярно, тук не е София, но в пиковите часове, трафикът едва ли се различава много. Извънградското е някъде около 6-6.5 /100. Мотора ти предлага добра динамика, не съм съгласен че е почти еднаква с 1.8 моно, защото този мотор се съживява изключително след 3500 оборота. Колата я имам от февруари и досега освен консумативи съм сменял само термостат.
Според мен направих добър избор. Колата е внос от Италия, но бе в перфектно състояние, противно на всякакви примери с италиански коли...още при първото влизане в бокса за ремъци и т.н., майстора искаше да му я продам. Като сменях термостата - пак...

Това е от мен.....!
Поздрави !
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”