колеги закъсах .........IT`s a livEeEeE

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

колеги закъсах .........IT`s a livEeEeE

Мнениеот nigga » Нед 11 ное 2007 13:15

колата ми остана в софия защото нещо закъсах с нея.върти на стартер обаче неиска да запали,все едно че няма гориво(обаче има поне 10 литра бенз).какво не е :
кабелите са нови БРЕМИ
акумолатора е нов
капачка и палец
свещи

сутринта 1 майстор е погледнал колата на место(аз не бях там)и е казал че има ток на бобината и искра на 1 свещ.

значи какво остава за да не пали:
горивния филтер(аз не съм го сменявал от близо 5 хилади :roll:,толкова карам голфа аз откакто е мой,а този от който я купих от кога не го е сменял ) пък и мастора е казал че май не идва бензинец.

ПОМАГАИТЕ ЧЕ ИСКАМ ДА СИ ПРИБЕРА КОЛАТА :!: :!: :!:

Последна промяна от nigga на Пет 23 ное 2007 14:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Нед 11 ное 2007 13:16

колата я карам на газ и бензин,обаче ключето е автоматично така че пали само на бензин................. :roll:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Нед 11 ное 2007 13:20

Бензиновата помпа гледахте ли я :roll:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 11 ное 2007 13:25

като подадеш на контакт трябва да се чуят помпите че завъртат.ако не то някоя помпа си е отишла.потопяемата и да не работи в кутията на нагнетателната трябва да има малко бензин колкото да запалиш.
повикай някой да дава контакт а ти се ослушай за потопяемата и после легни до колата да видиш дали ГНП завърта.ако не сваляй ги и подай прав ток от акумулатора да видиш дали работят(ама за малко че да не земе да спече)ако не подай и на обратно от акумулатора пак за малко би трябвало да тръгне.по някой път запичат.
преди всичко можеш да пробваш да отвиеш дюзата за подаване от помпите която е на кутията на възд.филтър подай контакт и виж дали ще пръсне.ако не то някоя помпа си прави гавра с тебе.

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Нед 11 ное 2007 13:30

бензин има.ако са помпите май няма да мога да се оправя на место а?

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 11 ное 2007 13:41

nigga написа:бензин има.ако са помпите май няма да мога да се оправя на место а?

Абе то има ма качва ли го?

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Нед 11 ное 2007 13:43

Имах същата случка в подземния паркинг на мол-а. Пълен резервоар, пълна бутилка газ ама не ше да пали...Беше ми заминала помпата ,като дадеш контакт и се чува едно бззззззт (най-добре някой да отвори багажника и да слуша там, по принцип се чува и в купето), ама при мен не се чуваше нищо. Ключа на газовия инж. беше автоматичен и няма начин да запалиш директно на газ(поне аз така си мислех). Викнах един познат майстор дето бърника нещо по кабелите, прави някви премоствания там и колата си запали директно на газ, само дето в началото трябваше да я даржа във високи обороти да загрее иначе като пусна педала и газнеше, като загря нямаше проблеми ама все пак беше временно решение, само да се докопам до сервиза и да се измъкна от платения паркинг....

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Нед 11 ное 2007 13:49

как да видя дали качва бензин,и как да преправя та да запаля на газ директно

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Нед 11 ное 2007 13:54

издърпай входящия маркуч (има си стрелкички на маркуча) и пробвай да запалиш, ама внимавай малко че налягането е голямо и ако е здрава помпата ще има фонтан от бензин...

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 11 ное 2007 14:17

GRUEL написа:издърпай входящия маркуч (има си стрелкички на маркуча) и пробвай да запалиш, ама внимавай малко че налягането е голямо и ако е здрава помпата ще има фонтан от бензин...

най-добре да пробва от маркуча на кутията на филтъра.така ще разбере дали стига до там гориво.ако извади подаващия от помпата на резервоара то може и да пръсне гориво ама да стига само до кутията от долу и обратно от нея в резервоара :idea:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 11 ное 2007 14:30

развий оградения с червено болт.от там ще прокапе малко гориво.като прокапе спри да развиваш.след това подай контакт и гледай дали ще пръсне.ако не значи не стига гориво.след това добре завий болта (ама да не го пренатегнеш де) подсуши добре около него с парцал и след това като запалиш (дано де)погледни да не капе от него бензин.
Изображение
с ключ 17 се отвива.
след това може да пробваш дали потопяемата подкачва към нагнетателната като откачиш маркуча за подаване.
намира се под капак под мокета в багажника
един от двата маркуча е под номер 1 или 2 .на тялото на помпата има стрелки означени за пращане и връщане на горивото
Изображение
ако подава тя то нагнетателната(в кутията не работи)
дано съм ти бил полезен с нещо

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Нед 11 ное 2007 14:33

Още по-лесно е да пръснеш със спрей за палене директно след въздушния филтър около 3-4 секунди, ако колата запали и после угасне - ясна е работата, няма бензин от помпата (а и трябва да си 100% сигурен че ги имаш тия 10 литра бензин). Даже е възможно след като запалиш със спрея колата да продължи да работи на празен ход (не я форсирай и не се опитвай да я караш на бензин поради липса на адекватно налягане от помпата) и тогава можеш да я изчакаш да загрее и да прехвърли на газ, за да я прибереш.
Успех.

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Нед 11 ное 2007 14:59

Мисля ще е най-добре някой ако може да помогне на колегата, защото е доста на зор човека. В сервиза ще я оправят.

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Нед 11 ное 2007 15:06

petarkolev написа:Мисля ще е най-добре някой ако може да помогне на колегата, защото е доста на зор човека. В сервиза ще я оправят.

Баце, нали това се опитваме да направим?
Според мен варианта със спрей ще е най-бърз и най-лесен, а както и написах може да задържи да работи на празен ход. Наскоро имах един такъв случай със Г2 16в, бензиновата помпа беше умряла, не палеше грам, ама го запалихме със спрей и държеше празен ход, но дотук, не можеше да отлепи. Само да се опиташ да форсираш леко и колата гаснеше. После дойде Bobby и смени помпата - голфа пощуря!
На човека му трябва да се включи газовото - т.е. нека пробва със спрея!
Ако не стане, то е ясна работата - пътна помощ.

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Нед 11 ное 2007 15:33

kam_tod написа:
petarkolev написа:Мисля ще е най-добре някой ако може да помогне на колегата, защото е доста на зор човека. В сервиза ще я оправят.

Баце, нали това се опитваме да направим?
Според мен варианта със спрей ще е най-бърз и най-лесен, а както и написах може да задържи да работи на празен ход. Наскоро имах един такъв случай със Г2 16в, бензиновата помпа беше умряла, не палеше грам, ама го запалихме със спрей и държеше празен ход, но дотук, не можеше да отлепи. Само да се опиташ да форсираш леко и колата гаснеше. После дойде Bobby и смени помпата - голфа пощуря!
На човека му трябва да се включи газовото - т.е. нека пробва със спрея!
Ако не стане, то е ясна работата - пътна помощ.

те така или БЪРЗА :lol: ПОМОЩ

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”