проблем с акумулатора моля помагайте - РЕШЕН

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

проблем с акумулатора моля помагайте - РЕШЕН

Мнениеот plamen_at » Нед 11 ное 2007 18:41

Забравих си плафончето в купето да свети и ми изтощи акумулатора, който e сух Бош Силвър 75 A/h. Няма грам ток сега, а акумулатора е на 5 месеца. Дали мога да го заредя, защото чувам различни мнения от приятели - някой викат че може други не. Има една лампичка която свети черно, а на акумулатора има стикер с легенда с цветове които може да свети лампичката (диодчето) - зелено=ОК , черно=check, бяло=change. Моля кажете ко да правя, че не ми се дава 150 лв. за нов.

Последна промяна от plamen_at на Вто 13 ное 2007 19:28, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gotin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gotin_83 » Нед 11 ное 2007 18:46

Че колко време е светил тоя плафон?И ас го бях забравил една нощ и нищо ми няма на акомулатора-обикновенна искра, иначе според мен може да се зарежда пък и какво пречи да се пробва ако неможе да живне само с работа на колата.

Потребителски аватар
gomez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем с акумулатора моля помагайте

Мнениеот gomez » Нед 11 ное 2007 18:48

plamen_at написа:Забравих си плафончето в купето да свети и ми изтощи акумулатора, който e сух Бош Силвър 75 A/h. Няма грам ток сега, а акумулатора е на 5 месеца. Дали мога да го заредя, защото чувам различни мнения от приятели - някой викат че може други не. Има една лампичка която свети черно, а на акумулатора има стикер с легенда с цветове които може да свети лампичката (диодчето) - зелено=ОК , черно=check, бяло=change. Моля кажете ко да правя, че не ми се дава 150 лв. за нов.

Разклати го......и го зареди........

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Нед 11 ное 2007 18:49

Ами светил е около 7 дена май щото то тогава не сам я карал колата и днес останах неприятно изненадан - няма грам ток ама грам

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Нед 11 ное 2007 18:56

Само да попитам - като не смееш да го заредиш какво - ще си го сложиш в хола да си го гледаш ли? И нов ли ще си купиш, та да не прецакаш тоя?
Как може да се пускат такива теми?
Кой е тоя дето ти казва, че не може да се зарежда, след като ти сам казваш, че си го изцедил докрай? Ми закарайте го в Бърза помощ, като не може да се зарежда, да му бият 2-3 инжекции антибиотик и да се оправи!
Ей, народа тотално изперка вече!
Нищо лично.

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Нед 11 ное 2007 19:15

kam_tod написа:Само да попитам - като не смееш да го заредиш какво - ще си го сложиш в хола да си го гледаш ли? И нов ли ще си купиш, та да не прецакаш тоя?
Кой е тоя дето ти казва, че не може да се зарежда, след като ти сам казваш, че си го изцедил докрай? Ми закарайте го в Бърза помощ, като не може да се зарежда, да му бият 2-3 инжекции антибиотик и да се оправи!
Нищо лично.

:D
Споко колега не ми се карай, вече го сложих да се зарежда и ще видим ко ще стане. Когато човек чуе нещо в което не е сигурен по-добре да попита не мислиш ли, нали за това е форума да споделяме мнения и опит. Пък може и в хола да си го сложа ако искам, 150 лв. съм дал за него ще си го гледам пък може и за поставка да го ползвам нещо, я някое цвете ще сложа върху него я нещо друго

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Нед 11 ное 2007 19:28

plamen_at написа:
kam_tod написа:Само да попитам - като не смееш да го заредиш какво - ще си го сложиш в хола да си го гледаш ли? И нов ли ще си купиш, та да не прецакаш тоя?
Нищо лично.

:D
....Пък може и в хола да си го сложа ако искам, 150 лв. съм дал за него ще си го гледам пък може и за поставка да го ползвам нещо, я някое цвете ще сложа върху него я нещо друго

Другия път ако ти кажат, че като ти спадне гумата, не се помпа, а се сменя с нова, сложи я и нея при акумулатора и като посъбереш повечко така мат'риал, ще дойда да ти пооосводим място в хола! mhihi
:beer пийс.

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Нед 11 ное 2007 19:53

Другия път ако ти кажат, че като ти спадне гумата, не се помпа, а се сменя с нова, сложи я и нея при акумулатора и като посъбереш повечко така мат'риал, ще дойда да ти пооосводим място в хола! mhihi

:lol:
Айде сти сме говорили глупости.
Исках някой сблъскал се смоя проблем да сподели мнение ама май няма за сега, че не ми се купува нов.
Той тоя има 3г. гаранция ама дали ще я презнаят не знам

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Нед 11 ное 2007 19:55

Ако разберат, че си го зареждал, със сигурност няма да я признаят гаранцията. Затова, не казвай на никой, че го зареждаш сега, щото предатели винаги ще се намерят.

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Нед 11 ное 2007 19:59

:roll:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 11 ное 2007 19:59

plamen_at написа:Той тоя има 3г. гаранция ама дали ще я презнаят не знам
    Първо виж би трябвало да се зареди, а ако не стане в което се съмнявам отивай да ти го сменят :wink: и да не си луд да си кажеш че ти е светил 1сед. плафона :twisted: Щом ти зарежда нормално алтернатора ще ти признаят гаранцията :wink:
    Това е и стига спорихте :lol:

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Нед 11 ное 2007 20:01

mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Нед 11 ное 2007 20:03

Притеснявам се че зарядното ми е към 45 W, тоест максималния ток е към 3,5 А , Акумулатора е 75 А/h и трябва да го зареждам май към 20-тина часа.

Потребителски аватар
Kimi_Raikonen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kimi_Raikonen » Нед 11 ное 2007 20:07

Акомулатор и х.й от изпразване не се боят.

ПП. Извинявам се за сравнението, но искам да онагледя нещата- с една дума тия работи се презареждат докато са млади, а както виждам и твоя не е дрЪт. :D

Потребителски аватар
kam_tod
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kam_tod » Нед 11 ное 2007 20:09

Тая тема няма ли кой да я затрие?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”