купето на пасата ми (B 5.5) тече

Техническа и сервизна информация за Passat
portman
Автомобил:
Двигател:

купето на пасата ми (B 5.5) тече

Мнениеот portman » Пон 12 ное 2007 9:40

аз съм новак тук и съм жена, което означава, че съвсем не знам какво пиша (говоря)
Имам пасат 2001 година, от известно време в купето ми (от страната на шофьора) тече вода. Казаха ми, че са се запушили някакви отводнителни ...(не запомних как се казва) и помолих момчето на автомивката да ми ги изчисти, но не спира да тече. Може би трябва да я закарам на сервиз, но след последното ми посещение там, предпочитам да знам проблема и да им кажа направо да го решат - иначе и те не го откриват, само ми развалят здрави неща.
благодаря за помощта предварително (ако някой освен решение знае и сервиз, в който могат да ми помогнат, ще съм много благодарна)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 12 ное 2007 9:58

:welcome_to_group
Жена, първо мнение, и си знае точния модел на Пасат-а ! :bowdown и :respect
Възможните източници на вода - отделението между двигателя и купето (там, където е акумулатора). Отворите са два - под акумулатора и под сервото за спирачките. Доколкото си спомням, на този модел има допълнителен капак на това отделение - за да се стигне до отворите, поне той трябва да се свали. Възможно е също водата да идва по отвора за кабелите до ECU-то (компютъра). Аз имам проблем със събиране на вода там, но засега без да влиза при мен, а същевременно отводнителните отвори са ми чисти. Може да е някакво уплътнение под ECU-то. Възможно е водата да идва от вратата (нейното уплътнение, или на прозореца), а също (макар и малко вероятно) и от предното стъкло. малко е вероятно, но колата има ли люк (шибидах) ? Ако да, възможно е също и от там да идва проблема (там също има отводнителни канали).
Насочи се към някой от форумните майстори - Vaskoto1 или °niksi°.

Потребителски аватар
ArturDent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ArturDent » Вто 13 ное 2007 11:50

:welcomee и :търсачкаа
Аз имах същия проблем - оказа се теч който идва от под-компютъра (черната кутия, под капака, точно пред шофьора) От компютъра тръгват накакви кабели и не бяха уплътнени добре. С много силикон (нали си жена :lol: ) нещата се оправят.

Както е писал gr_kanev: "...Доколкото си спомням, на този модел има допълнителен капак на това отделение - за да се стигне до отворите, поне той трябва да се свали. Възможно е също водата да идва по отвора за кабелите до ECU-то (компютъра)...Може да е някакво уплътнение под ECU-то....."

П.С. Бързай да го оправиш защото ше ти се овлажни т.нар. "Комфорт модул", който се намира точно под седалищните ти части :shock (под шофьорската седалка).

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Вто 13 ное 2007 23:12

Под акумулатора има дупки за отичане на водата нека ги изчистят добре.
Под ЕЦУ също изчисти добре, от там може да влезе също, а имаш ли вода зад теб. понеще много често минава по въздухопровода на климатика и пълни краката на седалката зад теб и от там като прелее идва и в тези на шофьора.

Върни се в “Passat”