Разте4е се голфа,откакто му сипах антифриз

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Пет 09 ное 2007 17:44

И азе имах същия проблем на Г2-то, но се оправи от самосебе си...
:screwy

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Пон 12 ное 2007 11:00

В събота бях в една яка фирма (склад) за масла, антифризи и т.н. Нещата са им истински и цените са човешки. В техният каталог за моята колица антифризът е на етиленгликолова основа (от синият). А имат също и "Стоп Лиик" на "Снап" (щатски) за 6 лв. Триумя се дали да слагам ?

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пон 12 ное 2007 11:52

napster написа:
това няма как да стане защото на капачката на казанчето за охлаждащата течност има една пробка която изравнява налягането в системата с това на външната среда ;) Друг е вече въпроса ако е запушена тази пробка :idea: :arrow:

Колега тука вече се обърка много, охладителната система не си изравнява наляганеро с околното, тя работи под налягане 1,2- 1,5 бара.

Абе защо приказвате като не занете. mhihi

Stefan написа:Препоръчително е да не е само концентрат, а да е разреден за определена температура. А това че нямаш течове, не означава че няма да имаш след известно време :arrow:

Абе като знаете толкова много да ви питам в Шеция и Сибир как си карат колите с разреден антифриз или с концентрат на -60 градуса :deal

Аз съм карал доста коли и доста съм ремонтирал и досега нокой нищо не е се е оплакъл от това че кара с концентрат!

stan_golf3 написа:.... А имат също и "Стоп Лиик" на "Снап" (щатски) за 6 лв. Триумя се дали да слагам ?

Тая работа със стоп лик е доста гаден варянт, повече проблеми отколкото решения, запушват се радиатори, отвори по гарнитури и т.н. затова не се триуми повече. :wink:

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Пон 12 ное 2007 12:16

Абе и моят майстор е твърдо против що се отнася за добавки от сорта на "Стоп Лиик" , но ще може да ми види колата чак другият вторник. А сега за 3 -4 дни изтичат от 400 до 600 милилитра антифриз... Все-пак, ще изчакам той да го види, че на този етап само успях да се чуя с него по телефона, а и имам и други проблеми, които чакат за неговата намеса (които не смея да отстраня сам...) .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”