Избор на Snowboard

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
napster
Автомобил: BMW E30
Двигател: 1.6 LPG

Избор на Snowboard

Мнениеот napster » Нед 11 ное 2007 9:49

Колеги някой от вас да ме вкара малко в този спорт?! Нищо не разбирам (засега) от бордове, но съм решил тази година да пробвам :024: Сега гледах цените на нови дъски и автомати и май ще си взема някой 2ра ръка. Обаче незнам кои марки да търся, какво да гледам и т.н. Като за начало мисля да карам по писти (без рейлове, скокове и тем подобни издевателства над борда) Доколкото разбрах има меки и твърди дъски и в зависимост от стила на каране. Висок съм 1,96 (това май също има значение)
Е колеги вие сте помагайте !!! :beer

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Нед 11 ное 2007 10:00

понякога се питам толкова ли е сложно да потърси човек нещо сам преди да пише тема

http://www.snowboard-bg.com/

тука има повече инфо , а и форум има

Потребителски аватар
napster

Мнениеот napster » Нед 11 ное 2007 10:16

деебиш и сайта то нищо не пише там и форума нищо! Само кой кво продава и тва е :evil:

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Нед 11 ное 2007 10:18

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Нед 11 ное 2007 14:14

При нас в Чепеларе е фабриката за ски и сноуборд ОРИОН. В магазина им има голямо разнообразие от всякакви видове бордове, обувки и автомати. Отделно мога да поразпитам дали някой от моите познати има за продаване борд втора употреба, което ще излезне по-евтино. Ще ти кажа само, че ако се беше сетил малко по-рано когато в магазините на ROSSIGNOL имаше 50% намаление, можеше да си вземеш нещо хубаво на супер цена :wink: Кажи по конкретно какъв борд те интересува - Freestyle (с меки автомати) или Race (с твърди автомати). Аз имам един перфектен с твърди автомати, който ми е за продаване - 162см. :D

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Нед 11 ное 2007 16:27

Като си избираш дъска, първо реши за какво каране, това после ще се отрази и на автоматите.

Идеалната дължина на дъска е като я изправиш да ти стига до брадата!

От гледна точка на технология на дъската имаш КАП (CAP) или Сандвич (Sandwich). КАП-а е по евтин за направа и малко по-лек което се отразява в крайната цена, Сандвич-а е по-дебел, малко по-тежък но по-здрав като конструкция! Вече в зависимост от материалите цената и теглото варират, както и пластичността на дъската!

Аз карам по-вече FREESTYLE, но ползвам сандвич дъска със средна гъвкавост!

Автомати - твърди или меки? Тука е лесно, твърдите са ски обувки, предимно за писта и скорости, доста тежичко и не много добро за скокове и трикове! Меките са по-удобни, можеш да маршируваш цял ден с тях без да те болят краката и ти дават повече свобода на движение когато караш, скачаш и тн. Също теглото е доста по-малко!

В общи линии това е..... не знам как се движат цените в момента, мойта дъска е на 5-6 години, но е бетон!!! Мойта конфигурация е A Board (Дъска) + Drake F60 (Автомати) + Northwave (Обувки) преди години платих 1600лв за това, но още върши работа и съм много доволен!!!

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Нед 11 ное 2007 17:10

Аз те съветвам докато се научиш да вземеш екипировка на старо, за 500лв ще се оборудваш с всичко необходимо. После вече сам ще прецениш какво да ъпгрейтваш евентуално.
Все пак гледай дъската да е по-лека.
Това, че сандвича бил по-скъп и здрав от кап-технологията не го знаех :shock , може и така да е :roll:
Моето оборудване е HeavyTools (да не те заблуждава името - леки са :lol: :lol: :lol: ) - дъска и автомати (меки), и обувки Rossignol. Нямам представа колко струват обаче, защото са ми подарък :oops:
Но първо трябва да решиш какъв стил ще караш. Сноуборда с твърди автомати по принцип е по-тесен, и се кара само на писта. С него развиваш по-голяма скорост, подходящ е за слаломи и т.н.
Сноуборда с меки автомати е по-универсален - можеш да го караш по пистата, извън нея, можеш да правиш скокове, freeride, и т.н., но не е особено подходящ за спускане по писта с висока скорост и слаломи.
На старо - отиваш на пазара за употребявана ски-екипировка до националния стадион, и си избираш. Има голям избор :wink:

Между другото - много внимавай с обувките - трябва да са ти много удобни и да са точно по крака ти, в противен случай те очакват проблеми. Затова те съветвам тях да ги купиш нови, и да мериш внимателно :wink:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Нед 11 ное 2007 17:18

Аз предпочитам тъй наречения твърд борд, а това е дъската която карам :arrow:

Изображение

освен нея имам още няколко :024:

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Нед 11 ное 2007 19:21

тази година имах късмета да карам ски в Словакия, не бях се качвала на сноуборд дотогава, но успях да се повозя на един buton там, по-скоро да падам от него постоянно :D така че ако не си опитвал, а имаш само мерак за сноуборд, по-добре пробвай няколко варианта и виж кой стил на каране ще ти допадне най-много и тогава избирай марка и модел ;) късмет в новото хоби!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 12 ное 2007 9:33

Ще споделя личен опит колега.
От 4 години карам само сноуборд. Първо си купих само обувки и облеклото. Взимах дъска с автомати под наем докато се науча и докато разбера какво точно ми трябва. Миналата година си купих дъска и автомати след като вече знаех какво искам.
Избора на марки и модели е огромен, не бързай да купуваш дъска. Намери си нещо втора употреба за по-малко пари докато се научиш и тогава решавай какво да си вземеш.

Потребителски аватар
napster

Мнениеот napster » Пон 12 ное 2007 16:53

Един приятел снощи ми подари дъска К2 155см. Малко ми е къса, но като за 1ва дъска бива. Мисля да си купя меки автомати, защото нито ще се спускам скоростно нито ще се състезавам. Ето я и дъската:
Изображение
Изображение

Дъската определено иска ремонт. Ако можете да ми препоръчате къде да я занеса да я ремонтират? Като за начало даже мисля да пробвам да карам с ботите че няма парички за обувки. Автоматите мисля да са Drake казаха ми че били хубави.
Чакам коментари за сбирщайн-а ми .

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 12 ное 2007 18:03

Честита да ти е и със кеф да си я каряш :P

Потребителски аватар
420
R.I.P. High Roller
Автомобил: Golf Mk1
Двигател: DX

Мнениеот 420 » Пон 12 ное 2007 22:20

братле, честит борд! има един сайт, http://www.whiteroom.info който има всякаква информация за теб, а и за всички, на които им се кара. Дъската, която са ти подарили е много стар модел, но някой и е пробил дупки за съвременните автомати, така че купувай едни меки за 50 кинта и се качвай! къса или не, пак ще ти е яко. аз започнах с много дълга, втората пък ми беше къса, но не помня да съм страдал ;)
виж сайта и намери каквото ти трябва. там.

Потребителски аватар
napster

Мнениеот napster » Пон 12 ное 2007 22:36

Бате ако кажеш откъде да си купя автомати 2ра ръка на тънкана ще си златен

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Вто 13 ное 2007 20:02

Ами най лесно идваш до София и на Националния, незнам събота ли беше неделя ли има базар за неща втора употреба и вземаш... колегите отгоре са ти дали супер съвети, първо виж как се чустваш на борда.. бла бла. и тогава давай много пари, аз карам от 5 години и съм едва на втората си дъска..... 155 ше ти е късо де... бая си височък...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”