Здравейте приятели!
така става, че няколко пъти през последните месеци си забравям лампичката запалена. И очевидно оттов ами пада акумулатора.Последният път-преди 2 дни обаче падна лошо, а и не успях да му подам ток(истината е,че подавах от едно клио 1.3,но...) и разбира се , никой съсед по това време,а и по което и да е нямаше възможност да даде ток.
Та, вместо да се занимавам с ужасни мудни процедури, бих желал да ви попиптам какъв акумулатор ще бъде подходяш за Голф 3, ;97, 1.9 дизел, AFN мотор? Какви ампери, какво да гледам като купувам?Инфо всякакво ще ми е от полза.
(Търсих в търсачката,но от 2-те хиляди теми не открихнещо, което да ми импонира.Ако някой го отрие, ще бъда и нему благодарен!)
Настоящият ми е Unriano и вървеше с колата.
10х!
Акумулатор за 19.9, Golf 3
- stanimir
- Автомобил:
- Двигател:
Акумулатор за 19.9, Golf 3
Последна промяна от stanimir на Пон 12 ное 2007 22:14, променено общо 1 път.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- stanimir
- Автомобил:
- Двигател:
lrlmodo написа:spam На това Clio ще му е последното палене с тоя акумулатор
Що бре, то беше слабичко,че и бензиново, и ми подаваше ток 2-3 пъти,ама видях че....не става,само аровете по едно време се включиха, но нищо повече.тя е на френдката, иначе-както споменах, от входа приятелите нещо все ги няма като ги питам за акумулатор

- stanimir
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Мисля ,че е 64Ah ,но си погледни на твоя-то пише.Иначе за марка Banner -издражливи са и сравнително ефтини - имай предвид ,че оригинално ФВ си вървят с такъв.Ако чак толкова ти се дават пари си вземи Varta , Bosch не си заслужава парите -най-малкото щото е пълно с ментаци.
мерси за съвета, бате!
Само че дали бяха 64 или повече аh не знам...колата не е пред нас в момента, няма как да погледна
Re: Акумулатор за 19.9, Golf 3
stanimir написа:за Голф 3, ;97, 1.9 дизел, AFN мотор?
72 - 74Ah в зависимост от производителя!!! гониш над 650 А пусков ток по EN...
Rabbit_TDI извинявай, но ще те поправя. Акумулаторите BOSCH и VARTA са АБСОЛЮТНО!!! еднакви и освен това VARTA-та е по-скъпата батерия. И двете се произвеждат от един и същ концерн и фирмена политика е VARTA-та да се продава на по-висока цена.
А колкото до ментета - вервай ми, виждал съм ужасно много ментета BOSCH

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
stanimir написа:Ок, тенкс за инфото, която марка препоръчваш и евентуално място?
На Сточна гара... За пореден път ще го напиша!
На теб поне ти е близо - отиди, виж, попитай. Хората с това се занимават и няма да те излъжат

Аз предпочитам по-евтините варианти - Монбат, 75АН.
Ако парите не са от толкова голямо значение - избор голям

- stanimir
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Акумулатор за 19.9, Golf 3
greda написа:stanimir написа:за Голф 3, ;97, 1.9 дизел, AFN мотор?
72 - 74Ah в зависимост от производителя!!! гониш над 650 А пусков ток по EN...
Здравейте!
Само да споделя, че вчера с 300 зора си пуснах ток на акумулатора, благодарение на един съсед, който с операция слезе да ми подаде ток.
Та, какъ забелязах,че ми е Акумулатора?!
марка Uranio, със следните показатели, които крайно ме учудиха на мойто 1,9 тди: 60 Ah(!), не помня колко V, май към 60 и 470 някакво означение - вероятно стартов ток......Стори ми се доста слабичък. И понеже и тая сутрин едвам запали, съм решил днес да си взема нов. Въпросът е с какви характеристики да бъде?
И предполагам, че не е необходими да го зареждам,а направо го поставям. Да търся ли на 70 ah?
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”