Здрасти колега. Снощи сключих договор за отдаване под наем. И на мен ми е ца сефте и се надявам да съм уцелил правилните наематели
И аз съм фен на препоръчаните наематели, но близо два месеца търсих позанти и познати на познати, но не открих и се принудих да го дам на агенция. Плюсовете от там са няколко (поне тази, която ние ползвахме):
-Те се занимават с огледи и "докладват" какви са забележките.
-Имат готови договори, протоколи за приемане (особено в твоя случай, след като е обзаведен) т.е. не е нужно да се правиш на адвокат
-Могат да ти дадат ценни съвети.
.Ако брокера(ката) са ОК, могат да селектират евентуалните наематели, според твоите критерии. (пушачи/не, семейство с дете/без, студенти, гърци/не и т.н.) - не е лошо предварително да знаеш какви хора (като социално положение) искаш да вкараш вътре.
Минусът на агенциите е, че все пак и те гонят оборот, т.е. може да не са достатъчно коректни и естествено взимат половин наем
Бих те посъветвал да си обявиш доходите в данъчното, т.е. да сключиш легален договор. Не дай си боже ако се наложи да гониш наематели, това ти е защитата от наглеци. (да не чуе дяволът)
Всичкото това го пиша, пак казвам, без никакъв реален опит. Просто ми отне два месеца лутане и разговори с кого ли не.
Друг е въпросът, че не се сетих да питам тук
Ако стигнеш до търсене на агенция, мога да споделя с коя работих аз, но все пак пробвай първо през познати.
Успех