Акумулатор за 19.9, Golf 3

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 15 ное 2007 10:52

Ще палиш по-лесно друго няма кво да му осетиш.Ако ти беше хибридна колата щеше да бяга повече :lol:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 15 ное 2007 10:52

stanimir написа:Да, като се има предвид,че досегашния ми е 60 А, с пусков ток 470, ще се усети ли и как разликата,ако сложа 75 Аh и над 650 пусков?
Мерси!

Да, няма да усещаш как палиш. Мисля че няма да имаш проблем с мястото - да го събереш.
Стария ти акумулатор на колко години е ?
P.S. Rabbit_TDI неслучайно е с този ник - я колко е бърз :wink:

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Чет 15 ное 2007 11:27

gr_kanev написа:
stanimir написа:Да, като се има предвид,че досегашния ми е 60 А, с пусков ток 470, ще се усети ли и как разликата,ако сложа 75 Аh и над 650 пусков?
Мерси!

Да, няма да усещаш как палиш. Мисля че няма да имаш проблем с мястото - да го събереш.
Стария ти акумулатор на колко години е ?
P.S. Rabbit_TDI неслучайно е с този ник - я колко е бърз :wink:

Хай, какво значи хибридна?
Значи, старият нямам идея на колко е- така я купих миналата година май месец, т.е.-с него си беше,внос от Италия.
Въпросът е,че като гледам акумулатора се суркаше от време на време, т.е.-да се надяваме,че ще има място.
Сега остава да проверим и цената, евентуално казах ми ,че по бензиностанции ги има(което ми е най-удобно) или в метро

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 15 ное 2007 11:39

Има място - споко.За да изпреваря следващия ти въпрос :lol: За да смении акомулатора.Първо махаш климите с ключе 8 или 10/има го в комплекта с резервната гума/.След това поглеждаш отстрани на акомулатора към мотора-има една планка с болт -развиваш и махаш-тя го държи/при тебе сигурно е малак и не се хваща и затва се мести/.Слагаш новия и :drive Като ходиш за акомулатор премери с рулетка колко мяссто има за всеки случей.Потърси за Banner все пак няма да сгрешиш - моя е с такъв и то майче още от завода :!:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 15 ное 2007 11:40

gr_kanev написа:P.S. Rabbit_TDI неслучайно е с този ник - я колко е бърз :wink:

Не бе така пише отзад на колата/за справка в "Гаража"/ :lol: Иначе и жената вика че съм бил много бърз :oops: :lol:

Потребителски аватар
dogggg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dogggg » Чет 15 ное 2007 13:42

75Ah ще ти пасне без проблем,а повишения пусков ток ще го усетиш най-вече сега зимата.Аз да ти кажа честно ще се ориентирам към Монбат или Искра.

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Чет 15 ное 2007 17:05

Добре, а аз да попитам някой има ли впечатления от БГ акумулаторите? Питам, защото са на доста по-ниска цена от тази на Бош и Варта. Аз съм с Монбат и от 1,5 години няма проблеми - чакмак :lol:

Потребителски аватар
stanimir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanimir » Чет 15 ное 2007 17:12

Rabbit_TDI написа:Има място - споко.За да изпреваря следващия ти въпрос :lol: За да смении акомулатора.Първо махаш климите с ключе 8 или 10/има го в комплекта с резервната гума/.След това поглеждаш отстрани на акомулатора към мотора-има една планка с болт -развиваш и махаш-тя го държи/при тебе сигурно е малак и не се хваща и затва се мести/.Слагаш новия и :drive Като ходиш за акомулатор премери с рулетка колко мяссто има за всеки случей.Потърси за Banner все пак няма да сгрешиш - моя е с такъв и то майче още от завода :!:

Баце, при мен липсва тая "планка с болт",за тва с еклател,се оказа......

Потребителски аватар
Getoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Getoni » Чет 15 ное 2007 17:45

Търси си Ексайд Екстра 75А /800А стартов ток на Джетата ми го купувах 2000г и до сега не е имало проблеми с него,на другите ми 2 коли също са такива,на Кордобата е Banner с него си дойде от Австрия миналата година засега се справя като се предаде ще го сменям пак с Ексайд,лошото е че много ги вдигнаха 219лв му е цената.Сайта на официалните вносители е www.Didi94.com.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 15 ное 2007 21:06

Banner-а е 120-150 някъде според зависи.Абе 15-20 лв. над българските-тва му е хубавото.

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Пон 19 ное 2007 17:28

Чувал съм добри отзиви за Искра.Монбат-а нещо май се дънят последните 1-2 години.Преди карах с такъв и изкара 5 години,като се има предвид,че с него взех колата.Сега обаче съм с Искра.Гаранцията му е 2 години срещу 1.5 на Монбат.Освен това не изискват на всеки 6 месеца да ходиш да ти презаверяват гаранцията.По-скъпи са обаче с 5-6 лева.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”