Помощ! И аз ще се газифицирам! - МОНТИРАНА ВЕЧЕ :)

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Пет 09 ное 2007 19:55

Малко да съживя темата :D Та сложих газта - Тартарини,плочка,бутилка 30л,идеално пасна от едната страна на багажника на мястото на пласмасовия джоб :) Естествено,майстора беше Стойчо,каза ми след 300 км да отида на преглед при него,да види дали всичко е наред,засега съм много доволен от поведението на колата,разлика във вървенето е минимална,в града изобщо не се усеща :) Ето малко снимков мат`рял :lol:

Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Пет 09 ное 2007 20:08

Браво...пичага си...явно това->
и последно мястото за зареждане е тук

Изображение
и това->
...особенно отвора за зареждане съм го виждал на такива места,че ме е обземала тиха ярост за гаврата с колата...

си го пропуснал.
:evil: Не те ли заболя поне мъничко като надупчи ламарината на калника.

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Пет 09 ное 2007 22:59

FELIPE написа: :evil: Не те ли заболя поне мъничко като надупчи ламарината на калника.

Не сърцето,а не знам чак какво ме заболя :? Лошото е,че в деня в който я слагаха аз имах работа и баща ми се оправяше с колата,аз му бях обяснил къде какво да слагат.Майстора обаче му казал,че не е проблем да сложи "биберона" на бронята,но от вибрациите и захващането и има много по-голяма вероятност да се скъса тръбичката отколкото като е на калника,и баща ми му казал да го монтира където прецени,че е най-здраво :? Преживях го вече,поне превключвателя газ/бензин го е сложил на супер място и няма да ми се пречка в краката :)

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Нед 11 ное 2007 21:58

Ново 20 - засякох каруцата колко гори - градско 14-15/100 :shock Според вас не е ли висок този разход,при положение че изобщо не съм я тормозил :?: :roll:

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Нед 11 ное 2007 22:42

Честита придобивка,колега!Нормален ти е разходът засега.След като поулегнат чарковете човекът ще ти я регулира и тогава я тествай и само на дълъг път мери разхода..Това градското е малко ''жми градо''.Аз сутрин минавам 3км за 35 мин.При такова ''каране'' и 20/100 не е много.

Последна промяна от walentin на Чет 15 ное 2007 10:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 11 ное 2007 22:58

agopov написа:Ново 20 - засякох каруцата колко гори - градско 14-15/100 :shock Според вас не е ли висок този разход,при положение че изобщо не съм я тормозил :?: :roll:

Ако е сега от както застуди е нормално.

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Нед 11 ное 2007 23:00

Като се замисля,аз я карам на не особено дълги разстояния и тъкмо като стигна е загряла,после същата процедура,и излиза че я карам на студен двигател на смукач.....след 300 км пробег трябва да отида на преглед в сервиза,вече минах 150,в сряда мисля едно извънградско до Търново да спретна и там ще разбера истината...след това директно при майстора да видим какво ще каже :)

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Чет 15 ное 2007 10:43

Колата е засечена и извънградско - 9/100....никак не ми хареса тоя разход и отидох при майстора да и завие кранчето малко.Ама ми се струва че я пипна повече отколкото трябва,щото колата на газ е абсолютна мърша - за сведение на русенци Волов едва го качвам на 3-та :?

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Чет 15 ное 2007 10:54

Върни крана на положение 9/100. Тоя разход на дълго е екстра.

Потребителски аватар
KING-T
Автомобил: VW Bora TDI 90кс
Двигател: AGR 2000г

Мнениеот KING-T » Чет 15 ное 2007 11:02

Колега слизаш,отваряш капака и отвиваш 1/4 оборот и пак пробваш.Много ти е намалил притока на газ,щом на 3-та изкачваш Волов.На мен в момента голфа ми харчи 13-14 литра градско и според мен това си е нормален разход за зимата.За вървежа почти няма разлика между бензин и газ.Мога да и намаля още малко разхода,но не изкам да я скопявам.

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Чет 15 ное 2007 18:40

KING-T написа:Колега слизаш,отваряш капака и отвиваш 1/4 оборот и пак пробваш.

Ами ще пробвам,но не знам кое точно да бъзикам,защото вчера видях Стойчо да пипа и на още едно място,и после чак въртя болтчето на изпарителя :roll: Ето снимка да видите за какво иде реч и казвайте кое,на коя посока,и колко да го въртя :)
Изображение

KING-T написа:Много ти е намалил притока на газ,щом на 3-та изкачваш Волов.

Изкачвам е доста пресилено понятие......на 3-та ЕДВАМ се тътрих нагоре :shock :?

Потребителски аватар
proxy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот proxy » Чет 15 ное 2007 20:06

Човек покарай малко, да ти улегнат компонентите, после иди на регулаж, после засичай разход. Ако караш само на къси разстояния не очаквай да ти дава много добър разход.

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Чет 15 ное 2007 20:29

proxy написа:Човек покарай малко, да ти улегнат компонентите, после иди на регулаж, после засичай разход. Ако караш само на къси разстояния не очаквай да ти дава много добър разход.

Колега вече изминах почти 500км на газ,не би ли трябвало вече да са улегнали всичките чаркалаци :roll:

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Чет 15 ное 2007 21:07

agopov написа:
proxy написа:Човек покарай малко, да ти улегнат компонентите, после иди на регулаж, после засичай разход. Ако караш само на къси разстояния не очаквай да ти дава много добър разход.

Колега вече изминах почти 500км на газ,не би ли трябвало вече да са улегнали всичките чаркалаци :roll:
разхода ти от 9/ 100 според мен е поносим ако почти няма разлика спрямо бензина.Ако си въртиш сам кранчето за притука бележи си го да знаеш колко го въртиш.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Чет 15 ное 2007 23:13

колега,мой познат имаше такова венто-9-10 му даваше градско,а аз имах Голф 3 с 1,8 но АБС двигателя и на мен в началото ми даваше даже 16 градско като сложих газ.
Оказа се че за този двигател е трябвало да сложа вакуумен изпарител,а аз бях с електрически,наистина има значение.

Върни се в “Автогазови уредби”