:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Колко ви скочи разхода в последните задръствания?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 13 ное 2007 21:32

Мани мани .... всеки ден взимам разстоянието Мусагеница ... Дондуков - или по точно 8-9 км ... и днес ресших да засеча разход ... и се облещих .... 11,6 със кротко шофиране .... може би е козало и влияние това че онзи ден докато зареждах в колат аимаше 2 човека, а днес нямаше никой вътре ... ама разликата да е 1л .... значи просто .... 10,6 ама пак си е множко да ГО ЕВА :)

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

....

Мнениеот XIKS » Вто 13 ное 2007 21:51

не бе нема никво задръстване баси километричните колони днес сутринта
Изображение

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Сря 14 ное 2007 16:44

Mar написа:И аз чакам с нетърпение да пуснат метрото поне до университета, за да не се мъча с тези непрекъснати задръствания , но ... както каза колегата, в момента метрото е претъпкано :( , а какво ли ще е след удължаването му до Младост.
Аз лично не виждам как ще се поеме по голям трафик от сегашния ... станциите са къси и май повече вагони не могат да се използват, а не знам дали има възможност за намаляване интервала на движение ...

Има. В час пик, влаковете на московското метро са през 15 секунди. Т.е, единият тръгва, а другият вече се чува да трополи в тунела.

Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Сря 14 ное 2007 16:52

Tougi написа:
Mar написа:И аз чакам с нетърпение да пуснат метрото поне до университета, за да не се мъча с тези непрекъснати задръствания , но ... както каза колегата, в момента метрото е претъпкано :( , а какво ли ще е след удължаването му до Младост.
Аз лично не виждам как ще се поеме по голям трафик от сегашния ... станциите са къси и май повече вагони не могат да се използват, а не знам дали има възможност за намаляване интервала на движение ...

Има. В час пик, влаковете на московското метро са през 15 секунди. Т.е, единият тръгва, а другият вече се чува да трополи в тунела.

Остави го московското, лондонското и т.н. метро :wink: , въпросът е дали са го предвидили за софийското :?:

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Сря 14 ное 2007 16:58

на мен вече почна да ми арчи по 20л на 100 да я е*а у кошницата

bobo7 написа:не се търпи 10л на 70 километра.
баси да пада сняг, и щайгите/кокали... да не моа да палят и да си се возя що готе нормално!

почвам да не издържам!

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Чет 15 ное 2007 11:28

Снощи видях във филм за Коала Лумпур /Малайзия/ задръствания с мотопедчета- десетки хиляди.Стоят си хората един до друг ,като на митинг ,и си чакат на мотопедчетата , огромни рояци хора.А нямаше никаква кола.Следващия етап е задръствания на светофарите от пешеходци. Май това ни е бъдещето.Докато съвсем не я осерем майката Земя и не се задушим в собствените си лайна.

Потребителски аватар
i_cenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i_cenov » Чет 15 ное 2007 11:35

От Надежда 4 до Края на Цар Борис III (посока Кулата) - 11 бензин :)
Два дни по-късно от Сандански до входа на София - 6.5 :lol:

Потребителски аватар
Vanu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vanu » Чет 15 ное 2007 12:55

ам не е толкова много, 1 литър газ, литър и 200 нека да е, но и гледам да не слизам по центъра прекалено много. Трябва да се знаят финтовете, ама и те вече спират да помагат ;)

Потребителски аватар
Birdie
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Birdie » Чет 15 ное 2007 13:00

walentin написа:Снощи видях във филм за Коала Лумпур /Малайзия/ задръствания с мотопедчета- десетки хиляди.Стоят си хората един до друг ,като на митинг ,и си чакат на мотопедчетата , огромни рояци хора.А нямаше никаква кола.Следващия етап е задръствания на светофарите от пешеходци. Май това ни е бъдещето.Докато съвсем не я осерем майката Земя и не се задушим в собствените си лайна.

Е да, ама нали се сещаш за разликата в климата - ония мангали там им е топло нон-стоп, имат малко дъждове, а тука с мотопед от ноември до април... :shock :shock
То и в Гърция и Италия така, мотопеди, скутери, всякакви двуколесни, ама топло.....

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 15 ное 2007 13:23

На мене от последното зареждане ми даде разход 15/100 газ. Направо се депресирах като го видях, а миналата година ми гореше 11-12 градско. Май и горивата са ги развалили или колата реве за ремонт...

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Пет 16 ное 2007 21:16

Нищоне реве за ремонт...просто задръстванията за големи.При това положение 1.9 TDI е по-изгодно.Дизелът гори нищо на празен ход...

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Съб 17 ное 2007 12:18

аз сега ще ви кажа най-прекия маршрут от студ град (унсс) до люлин 7 , щот сте мои хора :D в пиковите часове около 7 вечерта задръстванията са адските :lol: - тва цариградско, кат, кулата, румънското посолство, дондуков и жълтите павета, тодор александров чак до след тунела (там кво се води вече не знам) - обаче аз нали съм хитър и вместо за час и половина го взимам тва за 35-40 минути 8) 8) следете внимателно няма да повтарям! :lol:
значи от унсс минавам през техническия и си правя ляв завой към омв-то, там чакам 2 минути и при кат свивам на ляво покрай лукойла - от там по малките и скапани улички излизам на оная висока сграда дето направиха с магазин "фамилия", завивам покрай метрото и тръгвам към руското посолство, там в дясно на светофара по малките улички към парк хотела демек, и тръгвам поп ътя през гората, излизам на трамвай 20 и първата пряка завивам на дясно (много разбита уличка с яко дупки, и никой не минава) и излизам на улицата дето стига до фитнеса в ситняково като избягвам цялото движение покрай кулата и румънското посолство и по трамвай 20! светофара там е много бързи и се пускам по черковна, стигам до църквичката и долу на завоя на дясно, на първия светофар на ляво и съм в хаджи димитър - карам до магазина на мерцедес само на право, от там на ляво (лош път с дупки пак - пак никой не минава вечер че е тъмно :lol: ) минавам прелеза и на втория светофар на ляво покрай гробищата, карам до некво ОМВ и друга бензиностанция май една до друга и завивам на дясно и по големия път стигам до кръговото в надежда, на него се включвам адски бързо, и покрай затвора, онова черно нещо като магазин завивам на дясно по едно павирано пътче дето пак има бариера - ако няма влак минавам само по него все направо и след 2 завоя излизам след орион!!! :D
и така се движа без да спирам - няма задръствания няма нищо, 40 минути макс със съобразена скорост и лек трафик 8)
едит: след затвора може и по сливница , ама там моста е много скапан и друса и затва избягвам да минавам от там, и да не казвате на другите че да нема задръствания по моя път! :lol: :lol:

аа тва е вечер на връщане, сутрин не съм открил алтернативен маршрут- по моя път е много голямо движение сутрин, щото е индустриална зона и има тирове, бусове и камиони - опасно е и много по-гадно за каране сутринта :lol:
единствено избягвам тунела че там кат се задръстя и седя 20 мин, затва на ляво към сливница и от сливница бягам по к величков, че на сточна гара си е... да не казвам кво :lol:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Съб 17 ное 2007 20:12

Днес чрез най-сигурния метод, пак до капачката на резервоара, бе засечен скромния разход от 16.67 л Еко Кинетрон Н100 на всеки "бързо" изминати км в София :wink:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Съб 17 ное 2007 20:41

brabus написа:Днес чрез най-сигурния метод, пак до капачката на резервоара, бе засечен скромния разход от 16.67 л Еко Кинетрон Н100 на всеки "бързо" изминати км в София :wink:
:shock :shock :shock :shock

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Съб 17 ное 2007 20:52

R@do написа::shock :shock :shock :shock

Радо не се блещи! 138 км пробег с крайцерската средна скорост от 8 км/ч. Това е общо взето само първа/втора....черпиш ако успееш да стигнеш до трета и пак спирачки, после първа с газ и спирачки. От две седмици карам само между 18.30 и 20.00 ч отсечката Френско посолство-Ректората-Попа-Кравай-Хемус-Басейн Спартак и обратно...към 20.00 ч вече е по-"бързо" на обратно mhihi За мен е важно, че на извън градско си ми дава при 90~100 км/ч под 6.5 л...значи проблемът е в трафика, а не в моя "телевизор" :lol:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”