Проблем с километража на VW Golf 3
Проблем с километража на VW Golf 3
Проблема е там че работи когато си иска ходих при какви ли не майстори и всеки ми казва различно , значи както си показва изведнъж стрелката му пада на нулата и не отчита нито скорост нито път след това "оживява" или пък аз карам с 70-80км тя трепери между 30-40.И какво става един ми казва датчика на скоростната кутия е разванен, друг лоша връзка трети рейката в кутията или е износена или пропада на долу ,четвърти студена спойка в таблото всичко проверих и не мога да хвана проблема МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ!
- zaio_baio
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с километража на VW Golf 3
petko написа:Проблема е там че работи когато си иска ходих при какви ли не майстори и всеки ми казва различно , значи както си показва изведнъж стрелката му пада на нулата и не отчита нито скорост нито път след това "оживява" или пък аз карам с 70-80км тя трепери между 30-40.И какво става един ми казва датчика на скоростната кутия е разванен, друг лоша връзка трети рейката в кутията или е износена или пропада на долу ,четвърти студена спойка в таблото всичко проверих и не мога да хвана проблема МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ!
Намери къде е въпросния Vehicle Speed Sensor (VSS) - намира се на отгоре на капака на кутията- може да има два датчика - VSS е единия от тях ако не си сигурен - извади куплунзите и на двата, почисти ги и ги напръскай с контактен спрей. За да си сигурен в крайния ефект от процедурата най-добре е да извадиш таблото и да направиш една профилактика и на неговия куплунг - Ако и след това не се оправи сменяй датчика.
Успех
ZB
http://autodiags.net-bg.net
Значи бях в сервиз и ми казаха ,че пиньона бил износен и аз го смених но не открих износване и разбирасе проблема си остана, а връзките на кутията и в таблото сам ги чистил двапъти и не се оправяше днеска съм си поръчал датчика цена 45лв. и като го сменя ще кажа дали там е причината ако не в сервиза на VW 30 лв. за добър ден и има вероятност да разрешат проблема пичовете щото иначе сам се жидял в чудо.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”