Проблем с парното Голф 2
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с парното Голф 2
Здравейте колеги!За съжаление ми изчезна парното изневиделица.Някакви идеи защо се случи това точно при тези температури вън.Колата има течност.Немога да си обясня защо.Идеи?Благодаря предварително
-
- Автомобил:
- Двигател:
ре
Не не съм слагал нищо.Духа само студено.Незнам как се обезвъсдушава системата.Благодаря
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=66340 Виж тази тема. Аз омах същия проблам , но за щастие се оправих благодарение на колегите. Успех
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
TURL написа:Само да питам, че ми стана интересно, каква е връзката с гарнитурата на главата и парното![]()
Връзката е отвратителна!

Ако е отишла гарнитурата, влизат изгорели газове в охладителната система.
Тъй като, на практика, радиаторчето на парното се пада най-високата точка, то там се получава въздушна възглавница, няма дебит на охладителна течност и радиаторчето е студено.
Оправията се сещаш, че е със смяна на гарнитура!

По възможност- преди да е пръснал някой от радиаторите...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 2
Колата е Голф 2 1989 1.6 75к. няма газ.Всичко си беше нормално и изведнаж спря да духа топло.Това е.Надявам се да не е това за гарнитурата,както спомена колегата.А има ли начин как да проверя точно от каде идва всичко.Благодаря
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 2
Проверих-няма откачено жило.Значи според мен не е жило защото парното си духаше топло и изведнаж въздуха стана студен.В този момент аз не сам местил врътката към по студено.Така че отпада варианта с жилата.Байпас също няма.Благодаря за отговорите.Ако на някой му се е случило същото по време на движение да изчезне 'топлото' може да сподели.Мерси
- i. ivanov_golftdi
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз имах подобен проблем но моито се оказа от клапите,заштото клапата топло-студено е метална и облепена с нещо като изолация и тази изолазия с времето се беше накъсала и меси топло и студено и топлото изчезва и малко да е задръстено радиаторчето и няма никакво топло. аз лично моито му извадих всички клапи ,почистих ги добре и залепих естествена кожа с лепило за такава и сега е наред всичко. Но докато парното беше смъкнато почистих и радиаторчето със сода каустик. и сега си работи перфектно. Както казват колегите,ако имаш бай пас го махни,заштото ако радиаторчето е задръстено течноста минава през бай паса. Дано си отстраниш проблема че в това време без парно е ад.
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”