цени на амортисьори

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
red star
Автомобил:
Двигател:

цени на амортисьори

Мнениеот red star » Пет 16 ное 2007 13:45

Трябва да сменям предни маслени амортисьори и тампони на пасата. Каква марка да избера амортисьори и откаде мога наи-евтино да ги взема

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 16 ное 2007 14:11

Ако пуснеш търсачката ми се струва че ще намериш доста теми за амортисьорите.
Аз лично преди по малко от година смених предните маслени амортисьори, с газови на Билщайн ( Bilstein, или както там се пише ). Доволен съм от тях, някой колеги бяха писали че возят по твърдо, но аз почти не намирам разлика.Живея в провинцията, но ги поръчвах от София и с куриер ми ги доставиха. Не мога да се сетя от коя фирма ги поръчвах ( попитай Vaskoto1, той беше ме насочил към тази фирма), а цената тогава им беше по 120 лв на парче. Маслените мисля че бяха 90-100 лв/бр

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Re: цени на амортисьори

Мнениеот Теодор » Пет 16 ное 2007 15:48

red star написа:Трябва да сменям предни маслени амортисьори и тампони на пасата. Каква марка да избера амортисьори и откаде мога наи-евтино да ги взема
    Пусни едно Л.С. на Ицо от ХЕЕД там работят почти само с Билщаин и може и отстъпка да ти направят :idea: Иначе аз съм привърженик на Закс маслени :wink:

Потребителски аватар
red star
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red star » Съб 17 ное 2007 13:47

[/quote]

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 19 ное 2007 11:16

Да, точно от ХЕЕД ги поръчах, сега се сетих като прочетох какво е написал колегата. Кажи че си от форума, може да ти направят някаква отстъпка и да ти излязат макс по 110 лв парчето.
За тампоните - не съм ги сменял/поръчвал, въпреки че ми предлагаха.Струва ми се че бяха около 25-30 лв бройката.

Потребителски аватар
red star
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red star » Чет 22 ное 2007 15:22

Благодаря на всички вече всичко е сменено

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 22 ное 2007 15:55

red star написа:Благодаря на всички вече всичко е сменено

A какво избра и за колко? Защото може би и аз в най скоро време ще трябва да сменям.

Потребителски аватар
red star
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red star » Чет 22 ное 2007 19:46

За два предни амортисьора+работа дадох 200 лева на майстора, той ми купи амортисьорите които са lip hydra max или нещо подобно, доверих мо се на тоя защото е на 50 метра от нас сервиза му :o

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Чет 22 ное 2007 22:25

red star написа:За два предни амортисьора+работа дадох 200 лева на майстора, той ми купи амортисьорите които са lip hydra max или нещо подобно, доверих мо се на тоя защото е на 50 метра от нас сервиза му :o

Ти си знаеш!?!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 23 ное 2007 0:04

Аз лично си приказвах с едно майсторче познат и за моя В3 ми препоръча да си взема на NK.Не за друго а защото имат 3 години пълна гаранция и срещу протокол от поределени сервизи,че има проблем в амортисьора се сменя мигновенно (даде ми пример че протокол от Д&Н важи с пълна сила).Говоря за маслени.Аз лично съм бил с газови на предишния Пасат (точно billstein) от гледна точка на стабилност са много добри...обаче возят твърдо,държт купето много стегнато и всичките пластмаси се разракват в пъти повече за нула време.Ако пък караш по павета главата ти става огромна от скърцането на пластмасите.Моя в началото не скърцаше много много ама след 30-тина хиляди км с газовите вътре всичко хлопа и скърца (обезшумявах го с разни лентички и глупости).
Както много хоа във форума казват - ако караш предимно извън града и то по-бързичко си вземи газови - печелиш стабилност.
Обаче ако караш предимно из града няма смисъл да даваш повече парички за газови и да ги изпотрошиш и тях и колата по дупките че на всичкото отгоре да се разтрака и всичко вътре което е пластмасово.
Успех!

Върни се в “Passat”