185/70 стават ли за пасат б3 за зимата
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
185/70 стават ли за пасат б3 за зимата
Извинявайте за глупавия въпрос но не мога да преценя дали става за зимни гуми 185/70 Р14 за пасат б3 че съм намерил изгодно и се чудя дали да взимам
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Re: 185/70 стават ли за пасат б3 за зимата
valioboy написа:Извинявайте за глупавия въпрос но не мога да преценя дали става за зимни гуми 185/70 Р14 за пасат б3 че съм намерил изгодно и се чудя дали да взимам
100% стават

- GERIO
- Автомобил:
- Двигател:
Всяка кола си има заводски препоръки за размерите на гумите, които могат да бъдат монтирани, но собствениците са способни на много неща. Ако няма проблем с опиране на гумите в подкалници и където и да било слагай. Само като идея обаче спомни си, че гумата е това, което задържа колата там където ти пожелаеш, а производителя си има цял екип, който изследва тези процеси.
- walentin
- Автомобил:
- Двигател:
Тоя размер гуми е с радиус около 1см по-голям от препоръчаните 185/65 Р14.Голем праз! Никъде не са толко малки допуските ,че да опира някъде, дори при претоварена кола. Само че при скорост 100км/ч ще ти показва 93и на 100 км изминати ще отчита 93. И ще загуби малко мощност на 5-та/все едно си на 6-та/.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема е съвсем друг при гуми 70.
Тук има особено голямо значение на каква височина е самото купе от гумите.
Както се оказва има 2 вида пружини за B3.
С едните колата е като напомпан ситроен,а с другите като тунингована и е доста легнала към земята.
Точно за втория тип автомобили 70мм височина на гумата може да се окаже пагубна.
Моя пасатор е от 2 вид и аз бях решил да си сложа 70мм гуми за да съм по-далече от дупките и линиите.
Всичко беше перфектно,докато на един ляв завой не минах през някаква бабуна.И тогава стана гафа.Гумата застърга мужествено в калника и съответно той се обърна наопъки-грозна картина.
Боята падна и сега имам голо тенеке към 5-6см.И ако скоро не го пребоядисам ще почне да гние.
Та в крайна сметка,моят съвет е да си вземеш 65мм височина.
Германеца не го е измислил случайно.
Тук има особено голямо значение на каква височина е самото купе от гумите.
Както се оказва има 2 вида пружини за B3.
С едните колата е като напомпан ситроен,а с другите като тунингована и е доста легнала към земята.
Точно за втория тип автомобили 70мм височина на гумата може да се окаже пагубна.
Моя пасатор е от 2 вид и аз бях решил да си сложа 70мм гуми за да съм по-далече от дупките и линиите.
Всичко беше перфектно,докато на един ляв завой не минах през някаква бабуна.И тогава стана гафа.Гумата застърга мужествено в калника и съответно той се обърна наопъки-грозна картина.
Боята падна и сега имам голо тенеке към 5-6см.И ако скоро не го пребоядисам ще почне да гние.
Та в крайна сметка,моят съвет е да си вземеш 65мм височина.
Германеца не го е измислил случайно.
- valioboy
- Автомобил:
- Двигател:
няма проблем за сега
Здр.Вече взех гумите и ги монтирах,няма проблем за сега не опират както и да било и пълна и празна и по дупки никаде не опират никога и тъй ако опрее някога ще го пиша във форума за да не правитве моите грешки ако е грешно