Ще разрешите ли един спор относно TDI и VAG?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Ще разрешите ли един спор относно TDI и VAG?

Мнениеот myrshavija » Съб 17 ное 2007 7:07

Дългичко стана, ама знам, че има любопитни, които ще го прочетат цялото :D

Началото:
myrshavija написа:
Lioness написа:... разбрах, че дизеловите им мотори са производство на РЕНО. Това допълнително ме отказа...

Грешка ;-)

Отговорът:
Lioness написа:Потърси си информация - 1.9 ТДИ е мотор на Рено :mrgreen:, а освен на рената и волвата и на мицубишитата се слага ;-). Ама хайде да не изпадаме в подробности. По-важното е - има ли смисъл от скъпо и трудно за поддръжка волво, като може и рено 8). Въпреки, че за мен само ауди може :crazy: :mrgreen:.
...

Малко подкрепа от страничен участник и уточняване на посоката на спора:
myrshavija написа:
Hakiba написа:
myrshavija написа:Грешка ;-)

Не разбрах защо е грешка :roll:
В смисъл,че е грешка да се откаже заради това,
или,че е грешка,че са на Рено?
Нашата е бензин с двигател Волво,но пък за Рено съм чувала,че са царе на дизеловите двигатели...

Предполагам, че не съм се изразил достатъчно ясно. Грешката, според мен, е, че дизелът не Рено е бил една от причините за отказването. Съвременните дизели на рено са едни от най-добрите. Не само по мои лични впечатления.
Lioness написа:Потърси си информация - 1.9 ТДИ е мотор на Рено :mrgreen:, а освен на рената и волвата и на мицубишитата се слага ;-). Ама хайде да не изпадаме в подробности...

Няма нужда тепърва да да търся, благодаря за предложението.
1.9ТДИ НЕ Е мотор на Рено, нито на Волво. Вероятно имаш пред вид друг двигател, но не си се постарала да уточниш кой точно, а аз нямам намерение да гадая. ТДИ е патент на ВАГ.
Вече обясних каква точно е грешката ти за дизелите на Рено.
И ... подробностите са МНОГО ВАЖНО нещо.

Империята отвръща на удара:
Lioness написа:
myrshavija написа:Предполагам, че не съм се изразил достатъчно ясно. Грешката, според мен, е, че дизелът не Рено е бил една от причините за отказването. Съвременните дизели на рено са едни от най-добрите. Не само по мои лични впечатления.

Именно РЕНО-моторът ме отказа. :peace: Защо, няма да спамя в темата излишно.
myrshavija написа:Няма нужда тепърва да да търся, благодаря за предложението.
1.9ТДИ НЕ Е мотор на Рено, нито на Волво. Вероятно имаш пред вид друг двигател, но не си се постарала да уточниш кой точно, а аз нямам намерение да гадая. ТДИ е патент на ВАГ.

Ако беше потърсил - нямаше да напишеш това отгорце :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.
Само помисли малко - при този мотори при тези години не говорим ли за П(омпа)Д(юза) :mrgreen: при ВАГ и Комън рейл при Волво newsm78 :mrgreen:. Нищо, че пише ТДИ :mrgreen:, то и ФОРД правят мотори с тази абревиатура :blush:, само дето на Форд и ВАГ , единствено родината им е обща :hug:

И продължавам да твърдя, че въпросното ВОЛВО В40 (гарантирано за модел от 1999-2000, защото за 2002 не съм сигурна вече) е с двигател 1.9 Тди на Рено :peace:. Но ако човек се интересува задълбочено, сигурно ще си намери информация. аз на тази тема повече няма да спамя тук.

Аз съм упорито магаре и се тръшкам до последно за пустото TDI
myrshavija написа:1. Кое точно нямаше да напиша?
2. Да - доста дизели на ВАГ от тия години са ПД. Това какво значение има? Продължавам да твърдя, че ТДИ е патент на ВАГ и други фирми не го използват. Което важи и за Форд - няма Форд ТДИ.
3. Никой не спори, че Волво използват двигатели на Рено. Но твърдя, че съвременните дизели на Рено са много добри. И дизел на Рено във Волвото е по-скоро плюс, отколкото минус.

От другата страна са не по-малко упорити:
Lioness написа:1. Нищо не би написал, защото за няколко поста сам си противоречиш
1.9ТДИ НЕ Е мотор на Рено,
и
Никой не спори, че Волво използват двигатели на Рено
. Просто е - на самия мотор на тези волва пише, че е РЕНО.
2. ВАГ тези години при 1.9 ТДИ нямат комън рейл, а само ПД. Всъщност ВАГ откога правят нещо като комън рейл, нали си чел? Така, че категорично ТДИ не е запазена марка само на ВАГ.
А въпросният 1.9 ТДИ на ВОЛВО/РЕНО е комън рейл. :xarms:.
3. ФОРД имат ТДИ, странно как си сигурен в обратното, като елементарно, отново можеше да провериш информацията, седейки само на компютъра. :peace:

Относно митовете за "добрия дизел" на рено, може много да се спори. Какво значи добър? Разход на гориво, мощност, издръжливост, здравина? За да взема своето решение и да не купувам въпросното волво с въпросния двигател, повярвай ми - дни наред четох, събирах информация, дет се вика "копах, копах..." и сигурно десетина страници мога да изпиша доводи, сравнения и т.н.
Но темата в случая не касае тези детайли. Просто момичето се интересува от мнения. А аз споделям своето :bouquet:, което е на база доста информация и относително добър опит с автомобил ВОЛВО 850 ГЛТ и поддръжката му + с какви впечатления останах от Волво В40, когато бях напът да купя такова преди 6 месеца.

Аз почвам да се изнервям, щото ме правят на луд и ми се губи логиката:
myrshavija написа:Фу, че си упорита. Ето малко инфо:
- http://en.wikipedia.org/wiki/Turbocharg ... _Injection
- http://en.wikipedia.org/wiki/Common_rail
Продължавам да твърдя, че ТДИ е патент на ВАГ и няма как двигател на Рено да е 1.9ТДИ. Точно както Форд нямат двигател ТДИ. Това по никакъв начин не пречи Волво да използват двигатели на Рено. Време е да стоплиш, че ТДИ не е нарицателно за всеки дизелов двигател.
Да, ВАГ не са използвали комънрейл досега - там пише защо. Но далеч не всички ТДИ двигатели на ВАГ са ПД. Което няма нищо общо, но е поредното невярно твърдение.
Двигателят, който ти цитираш вероятно е комънрейл, но не виждам това какво общо има. Просто не е коректно да го наричаш 1.9ТДИ.

Малка подсказка:
DCI
From Wikipedia, the free encyclopedia
DCI may be an abbreviation for:
...
Common-rail Injection, a variant term for a type of fuel injection for diesel engines used by Renault

Тук компетентните се оттеглят като победители с гордо вдигната глава:
Lioness написа:Забвана личности, ей :35:
Не виждам смисъл да спамя излишно в тази тема повече, обръщайки споделянето на информация в спор с теб :stop:.
Умишлено не пуснах нито 1 ърл, щото всеки човек може самичък да провери дадена информация ;-) даже и с най-елементарните познания по интернет. Стига да го интересува.

Факт е, че твърдиш доста неверни неща, но пък си имаш право на мнение :flutter:.
Факт е, че не подозираш изобщо, че познанията са ми даже още по-дълбоки от тези "доказателства", които си пуснал :whistle:.

Спорът ми с теб тук е до тук :stop:

Аз категорично отказвам да зарежа магарешката си половина и с удар под кръста се опитвам да продължа спора до изясняване на победителя:
myrshavija написа:Виждам, че ти липсват аргументи - досега не си дала нито един. Опитваш се да излезеш от ситуацията като победител, с гордо вдигната глава, извисена над невежеството на другите(мен) ... не се получава нещо :D ... По-скоро изглежда като "Нямам доводи, не мога да го обясня, но знам, че съм права и понеже не мога да те оборя, то ще тропна с краче и ще се врътна на другата страна!"
Пожелавам ти успех! Ако все пак решиш да споделиш секретната си информация с нас - незнающите, заповядай в http://audibg.com/NEW/ или в http://forum.vwclub.bg/index.php - смятам, че ще успееш да ме откриеш, а и да върнеш много заблудени души в правия път на истината.

Чудя се как ни траят там в темата "Да си купя ли Волво", хем Татти е майстор на секирата :D
Все пак ще съм ви благодарен даже и просто да кажете "Не си прав, замълчи!"
Просто много мразя да ми се правят на важни и понякога се забивам в такива безсмислени спорове, но пък много държа да се спори с доводи, а не просто да се тропа с краче.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 17 ное 2007 10:49

не си уцелил форума да искаш логични доводи...mhihi mhihi mhihi
както се изрази преди време пи-там са спамери магьосници! mhihi
жена ми вече ги отсвири с право мерене заради логика и тропане с крачета и ръчички...mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
greda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greda » Нед 18 ное 2007 13:07

Каква логика очакваш бе човек. Има ли смисъл да обясняваш, че TDI, DTi, CDTi са коренно различни неща (поне като производители) и че зад съкрашението не се крие типа на впръскване (поне при VW) :roll:
Но, виж за едно не си прав - Форд имат TDI .... в Галакси :twisted: :Mr Green Fun
Направо ти се кефя на търпението :handshake
:duel с дама е доста сериозно начинание :wink:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 18 ное 2007 13:18

а кой е този форум ?

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 18 ное 2007 15:05

Аааа с радио и с жена не се спори - това единият изход от ситуацията за нея, има и по-пагубни ...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 18 ное 2007 19:52

Tyan написа:а кой е този форум ?
http://forum.bg-mamma.com/

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 18 ное 2007 20:04

И кво излезе сега?
Че Лъвичката е доста в час със нещата, ама щото била обяснявала на друга жена, дето не била в час и...
А тя май си е изградила доста добро име в АУДИ-форума. Защо тогава се заяжда за неща, дето знае, че не са точни, поне като терминология, това не разбрах! :dontknow:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 18 ное 2007 21:17

И аз не разбрах. Тя наистина е име в АУДИфорума, поне сред по-отдавнашните членове(понеже напоследък не пише често май). Предполагах, че ще излезе с достойнство от ситуацията, а то ... пак с вирнато носле :?

Май и тук е за ключ вече?

Silver®Surfer™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Silver®Surfer™ » Пон 19 ное 2007 12:24

Аз пък познавам доста хора, дето са завършили ДВГ и не могат да отличат инжекцион от карбуратор, като отвориш капака, въпреки,че е очеизвадно. И не само това...
Тая мома /нищо лично/ се е изказала като...ше ходя да снимам на "ксерокса"...

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Пон 19 ное 2007 13:19

Хи-хи-хи!. Тук май не става въпрос за компетентност, а по-скоро за едно типично проявление на първичното женското начало. mhihi

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”