Антифриз

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
teodo
Автомобил:
Двигател:

Антифриз

Мнениеот teodo » Нед 18 ное 2007 16:30

Колеги, преди да си купя полото му направих диагностика, при която температурата на замръзване на антифриза , беше -53 градуса и е червен на цвят. Според мен този антифриз не е сменян доста време да не кажа изобщо.
Трябва ли от време на време да се сменя и той , като маслото да речем и може ли да се намери някъде тук такъв.

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Нед 18 ное 2007 16:33

Най-добре смени антифриза...източи стария и налей новия :wink:

bimmoby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bimmoby » Нед 18 ное 2007 19:55

това е нормално.аз сложих на моето поло такъв антифриз(червен)
доста по-скъп е от обикновения,но запазва качествата си 8 години
така,че щом при замерване показва-53,карай си спокойно и просто си го замервай всяка година

Потребителски аватар
teodo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teodo » Пон 19 ное 2007 20:10

Това , че колата е с червен антифриз ми беше като критерий, че няма течове, защототозе който долива , едва ли ще ибере скъпия. Въпроса ми беше Дали се сменя антифриза и кога. Питам , щото на жигулата не го сменях , а доливах. Но благодаря , при все че колата е на 12 гдини.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 19 ное 2007 20:23

карай с тоя - споко

Потребителски аватар
pacoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacoo » Вто 20 ное 2007 23:29

I az sam s takav antifriz i nqmam nikakvi problemi,a ako re6i6 da go smenq6 po dobre si sloji pak 4erven.

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Сря 21 ное 2007 3:10

аз се вклу4вам малко набурзо без да 4ета кои какво е писал но колега 4ервениа натифриз които ползва6 е за алуминиеви глави и 4асти да не укислиава 1-литар струва кам 14 лв но е добур по добур от този в синиа или јултиа и зелениа смени си го 4е струва 25 лв а знае6 кат се прицака 4е 6е прицака иа водна помпа иа радиатор4е иа не6то друго пук там кви пари са малииии

Потребителски аватар
spidergb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spidergb » Сря 21 ное 2007 7:32

Колеги цвета на антифриза не е критерий за неговото качество!!! А това с доливането е пълна глупост ако незнаеш какъв антифриз ти е в колата понеже компонентите от които е състаен на всяка марка е различен!!! Вижда ли ли сте пресечен антифриз аз работя в сервиз и мога да ви уверя че не е особенно добра гледка. Така че не си прави експерименти ами си източи стария и си купи 4 литра нов това са ти около 30-35 лв.

Потребителски аватар
teodo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teodo » Сря 21 ное 2007 11:08

колега , благодаря за съвета ти и уважавам мнението ти и опита , но искам да добавя, че съставките на антифриза са едни и същи за всички производители (друг е въпроса , ако те слагат добавки), а това е етиленгликолбензоат или нещо такова, които има температура на замръзване -56 гр. Това го знам защото преди 20 години съм произвеждал антифриз в часовете по практика в химическия техникум и съм го разфасовал в туби по 3л. предназначен , естественно сомо за PETRL.
Според мен температурата на замръзване е критерии , а не цветът , но температура над -56гр. говори за чистотата на продукта. Цветът според мен е за това, че да можеш да различиш локвичката в краката си между водата от обувките ти и теча от парното , да речем.
Колко години му е гаранцията и дали трябва да се сменя всяка година немога да кажа.

Потребителски аватар
g.n.g
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g.n.g » Сря 21 ное 2007 12:39

На мен ми дадоха антифриз на Кастрол, с който се обслужват всички лизингови и гаранционни автомобили на VW, Alfa, Fiat, а може и други марки в БГ, и се озадачих, че цветът му беше СИН. Аз очаквах да е червен, но не. Казаха ми, че няма значение от цвета, а от добавките и температурата при която издържа. На този пишеше -72 градуса!!!
Не съм търси друг после (че този ми го подари един от вносителите на гореспоменатите марки), но се доверих на човека. Все пак с това се занимава от години, а и знам, че не би ме излъгал.
Та вече незнам и аз какъв антифриз трябва да си сложиш.
Иначе има G12 червен на непомня коя фирма Long life пише за по 9 лв. литъра (концентрат) в Младост.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”