Дали е за основен ремонт ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 18 ное 2007 23:30

Nojicata написа:Еми въпросния пиклю (майстор), каза, че не можел, щото нямал тия пулове, а и като гледах не му се занимаваше,

Честно казано, пуловете са си обикаляне, докато ги намериш каквито ти трябват :(
Когато си сглабях дизелчето преди години близо 3 дни обикалях из цял Пловдив, докато ги поудурдисам тия пулове. Пак имаше малко компромиси с някоя и друга стотна (те са през 0.05мм), амаа....
Ако толкова се зазори работата и не може да се намери точно това, което ти трябва ще вземеш по-големия размер и ще го пуснеш на шлайф ;). Те сега ми е лесно да давам такъв акъл, щото точно пред вратата на стаята ми в работата са разположени 2 плоски шлайфа, ама тогава доста обикаляне си беше :(
Относно компресията, дето си я дал... хм, на 3-ти нещо не ми харесва, но наистина може и от не добре уплътняващ клапан да е.
При всички случаи преди да се отвори, твърда диагноза не може да се даде.

Nojicata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nojicata » Нед 18 ное 2007 23:48

Ами понеже ремонта сега няма да мога да го почна, щото сега се ухарчих за нов радиатор и термостат :) Мисля да го почна, след нова година, тогава ще вложа повече от наличните си средства, щото сега нямам възможност, но пуснах темата по от рано, за да си преценя колко средства да си приготвя горе долу и много благодаря на всички които се отзоваха на въпросите ми, надявам се ремонта да не излезне много сериозен и след него колата да заспи и да не ми прави повече проблеми :)

константин димитров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот константин димитров » Вто 20 ное 2007 8:59

приятел помисли да си вземе6 друг двигател-после от твоя може6 да продаде6 някои 4ст като например главата и 6те ти се намали малко цената или другия вариант е да смени6 както един от колегите каза само сигменти и лагери и гарнитури и масло -аз изкарах 50.000 само с едни сигменити на 1.6д на транспортер т2ти на леката коло може да изкара6 пове4е.касмет

Потребителски аватар
IHT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IHT » Вто 20 ное 2007 10:53

Причината за маслото във въздушния филтър може да е много по елементарна от колкото предпологаш!:)Може да е омаслило ако си с кофти въздушен филтър или филтъра е за смяна!!!Когато няма нужната пропоскливост на въздух котията се омъслява!:)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”