Благодарност към българския полицай...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
nadasdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nadasdi » Пон 19 ное 2007 10:28

santo_trafficante написа:оня ден ме спряха
1.говорех по тел.
2. нямах колан
:oops: :oops:
куката беше пич и ме пусна с 2 приказки :D
отбелязвам че не съм черпил :D
минах след 1ч пак от там и му свирнах :wink: тоя ме поздрави :D
има и свестни ама има и тъпанари :lol:

Тая тема едва ли е за добри по душа полицаи, по скоро добри по професия, а при теб определено не си е свършил работата.
Аз съм ЗА вдигане на заплатите им. В по-човечните страни като те спре катаджия с 3000 заплата определено респектира. Няма тва онова, поздравява, показва радара, попълва акта и лек ден. Ако предложиш почерпка и той веднага отвръща на жеста - безплатна нощувка.
А единствения път когато попаднах сред български полицаи беше като ме дръпнаха мъж и жена цивилки и ми казаха че им трябват спешно статисти за разпознаване. Някъв бастун го хванали да краде гсм-и от жени и разправяха колко играчка е паднала докато го сбарат. Вярно че сигурно са го пуснали до няколко дена, ама поне като усетиха че е мишка доста го натиснаха и едва ли е посегнал пак. За смешните условия в които работят, се справят прилично.

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пон 19 ное 2007 10:42

Има и добри ... верно е... вчера отивах към голф игрището по магистралата за Пловдив и хоп на патрулата палка ... аз си карам с 80км и полцаия ми вика господине ограничението тук е 60км/ч, провери ми документите и ми пожела приятен път.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пон 19 ное 2007 10:44

Евала на готините ченгета, има и такива но са малко :roll:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 19 ное 2007 10:45

santo_trafficante написа:блутута ми тежи на ухото :lol:

леле кви нежни уши...
зими си хендс фрии с кабел :wink:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 19 ное 2007 10:48

batmilko написа:

леле кви нежни уши...
:lol: оплитам се :lol:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 19 ное 2007 10:52

абе Полицай НЕ трябва да е "срамна" дума

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 19 ное 2007 11:17

santo_trafficante написа:
batmilko написа:

леле кви нежни уши...
:lol: оплитам се :lol:

каркит ? :roll:

Потребителски аватар
Drago_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Drago_M » Пон 19 ное 2007 11:20

Темата е много интересна. Роман мога да напиша - комедийно-трагичен. Но ще се въздържа.

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Пон 19 ное 2007 11:35

И аз ще се включа за да разкажа една случка, която в известна степен ми вдигна мнението за българския полицай (искам да отбележа че става дума за следовател в 8-мо районно).
На майка ми и откраднаха чантата в магазина - некви циганчета. бях съобраазителен и веднага посиках записите от камерите, където всичко се виждаше като ясен ден. Дадох диска на майка ми и на следващия ден тя отиде в районното. Каза че следователя бил много любезен с нея, всичко минало ОК, но тя се съмняваше че нещо ще стане - документи, телефон, пари - едва ли нещо щеше да се намери. И тук идва интересното!
След 2 дена и се обадиха от районното и казаха да отиде! Отива тя, и същия следовател и казва - това ли е вашия телефон - ДА - ами ето го, вчера ги хванахме. Но най странното и за мене смешно - тя беше обявила колко пари има в чантата - следователя я попитал в какви копюри иска да и върнат декларираните пари!
Значи все пак има свестни ПОЛИЦАй който си вършат работата! Лошото е че има такива който свалят много реномето на нашата полиция!
Айде лека от мене

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пон 19 ное 2007 11:57

Хммм,все едно да говорим за некорумпиран чиновник,лекар,юрист или въобще представител на някоя институция от която зависи част от обществения ни живот.
Да говорим за ''точни'' и ''печени'' ченгета е все едно да говорим за чудовището от Лох Нес--все ми говорят за него ама още не съм го виждал.
Както един колега по-горе спомена всичко си зависи от манталитета на дадения човек,бил той полицай или какъвто и да е.
Лошото на българчето е че като облече някаква форма на власт и започва едно перчене,ерчене и надувки.
А наистина че е избирателно държанието им спрямо редовия човечец си е така.Мен лично полицай ме е псувал и се е държал арогантно,едва се сдържах тогава.
Спирали са ме одърпани,миришещи на алкохол и дъвчейки дъвка насреща ми най-селски.Да не говорим в КАТ какво чакане е ,псуване,хабене на нерви и дразнене като гледаш колко коли минават по каналния си ред и колко отзад ''по втория начин'',за да се регистрират.
Затова че --мерси от българските полицаи,да не казвам точно какво правя на тях,че ще е цинично,ама колкото по-рядко имам взимане даване с тях толкова по-добре.

To protect and serve--и срещу тях да бягат пак няма да ги стигнат нашите пекани ченгенца.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 19 ное 2007 12:01

Ахаа..
Мда...
Враца.. тази събота..
На изхода от Враца.. някава учебна кола ми се тунтурка с 30-35 км/час...
Гледам ченгета..100 мтр.. срщу нас..
кършим левия.. газ... задминавам.. спират ме.. ;)
Здрасти-здрасти..дай докиментите..
Давам .. викам момчета.. акта е изтекъл..
Отивам до колата..
-Абе пич що така.. акт .. от юни месец не си подновявал..
-вие знаете ли кво е в КАТ София.. викам... ся поне съм бонус може да го подновите..
-Айде.. и карай по-кротко..
-Ми че викам аз си карах кротко..
-да да .. я виж радара.. гледам 67... викам ях.. па аз повече от 60 не вдигнах.. па и радар детектора не писна...
-Да щото сме на импулсен режим
-я?!!??!
-Па дай да видиш..
-Па и тествахме радара...
Е не ги хвана.. на тоз специалният режим..

Извода..
Полицайте имат ТР4Д...
нов и повечето радар детектори дето твърдят че ги хващат.. не ги хващат...
Няква кобра 97хх нещо си.. па и по-висока серия може.. за около 400 кинта..

Даже се хванахме на бас.. че ще ги засече радар детектора.. който загубих.. ма не искаха да вземат парички .. викат мани бегай.. ша ни види некой...недей...

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Пон 19 ное 2007 12:09

jordanpar написа:.......................

Има достатачно други теми с коментари като твоя що непишеш там , а не в тази.

Това че не са написали акт незначи че не са си свършили работата. А и ПОЛИЦИЯТА незапочва и несвършва с КАТ . Лошото е че в бг нямаме респект към полицията а за повечето те са под тяхното ниво. Има доста кадърни и свести хора в полицията и немога да разбера какво ги мотивира да продалжават да си вършат работа.

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Пон 19 ное 2007 12:28

Вчера гледах как един полицай прерови едни сдрусани скейтърчета(предполагам) или поне така изглеждаха.. на Централна Автогара, отвори им и мобилните телефони, всичко от раници от якетата им извади .. трябваше да тръгвам , но сигурно и гащите и чорапите им е смъкнал. :roll:

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пон 19 ное 2007 13:18

bluefen написа:
jordanpar написа:.......................

Има достатачно други теми с коментари като твоя що непишеш там , а не в тази.

Това че не са написали акт незначи че не са си свършили работата. А и ПОЛИЦИЯТА незапочва и несвършва с КАТ . Лошото е че в бг нямаме респект към полицията а за повечето те са под тяхното ниво. Има доста кадърни и свести хора в полицията и немога да разбера какво ги мотивира да продалжават да си вършат работа.

Щот ти не можеш да ми кажеш къде да пиша,нали така.Мое мнение е че тук трябва да си го напиша и това е,ако някой от модераторите сметне за нужно--да го изтрие,няма да се сърдя.
Живея в град където няма нужда да разправям кой с какво се занимава и да споменавам известни имена от ''бързозабогателите новомилионерчета''.Знам много добре какво е отношението към тях на ''Чичко полицай'' и какво е към човека с жигулката или москвето.ДЕСЕТКИ случки е имало пред очите ми,затова че не ми разправяйте колко доблестни мъже са куките и производните им.Защото като ядат шамари от хора от сенчестия бизнес не могат и гък да кажат,но когато срещат обикновения човечец на пътя се изживяват като ''господин съвършено спазване на закона''.
Хайде няма значение,да си живуркат с корупцийката и да им пресяда всеки път.

P.S. Сетих се за онзи репортаж който нашумя по TV каналите преди месеци.Ламборджини паркирано /силно казано/ на пешеходната пътека,а на метри от него полицайчето си стои и когато бе попитан от репортера няма ли да направи нещо по въпроса си мънка на оная работа.ПУТЪО--ето това е за мен той и заради такива като него ще го мисля и за останалите.Затова че не ми говорете за доблестния български полицай.

Последна промяна от jordanpar на Пон 19 ное 2007 13:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Пон 19 ное 2007 13:36

най малкото защото темата иам заглавие "Благодарност към българския полицай..." и в някой случай са си изпълнили задължения и са се държали човечно, а това че в твоя град не си намерил свестни полицаи си е лично твой проблем. А корупция ще има докато ти,аз, всички ние даваме пари !!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”