Нуждая се от мнение- ГОЛФ 4 -БЕНЗИН ИЛИ ДИЗЕЛ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пон 19 ное 2007 12:19

leonardo_vd написа:До сега съм карал само дизелаци, но времената се менят и дизела достигна рекордни цени и ако не си намериш някоя тубичка НАФТА от приятел камионист си загазил финансофо ако това ти е проблема. Бензин + ГАЗ сега е най-изгодния вариант. Аз карам бензинова БЕЗ газ и смесен разход ми дава 9,5/100, което мисля е нормално.

Точно толкова ми е и на мен разхода... Моят съвет е: Ако си търсиш кола за удоволствие вземи бензинова (1.8Т най-добре ;) ), а ако те притеснява много разхода на бензин (защото 9,5 е като я караш мнооого лекичко, а като я ръчкаш здраво и до 15 и до 17 можеш да стигнеш)...тогава дизел, но 1.6 недей да си взимаш - няма да харчи много по-малко от 1.8 ;)

Последна промяна от skotis на Пон 19 ное 2007 12:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пон 19 ное 2007 12:20

Според мен всичко си е късмет с кола!На мен ми харчи максимум 6,0 л. нафта- градско ,селско пак толкова,даже на дълъг път е под 5,0 при нормално каране!А относно скъпата поддръжка на дизела вече взе да ми писва от мнения на хора,които изобщо не са в час!Не ми се иска да вярвам,че има хора,които на Г-4 биха слагали ментаци - масло,филтри,добавки и др.консумативи било то бензин или дизел! :D

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Пон 19 ное 2007 13:33

Всеки голф 4 е скъп за подръжка. Преди малко съм се изръсил 1000лв. за:

2бр. предни дискове
предни и задни накладки
ангренажен ремък и ролки
2 тампона за предни носачи
масло и филтър