Колеги. Някой да подскаже.
От както стегна студът, 1-2седмици, става нещо странно с шофьорската ми врата. Сутрин си отключвам нормално, отварям си вратата, сядам, затварям вратата....., опа нестава. Бие на желязо. Не иска да се затвори и това си е. Не ми го е правила до сега. Започва щракане, бутане и др. по механизма, без нищо видимо, и се оправя. Няма нищо по вратата.
Исках да попитам ако се напръска с WD-40 ще помогнели? Големите студове тепърва започват.

Шофьорската врата и студът.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Шофьорската врата и студът.
Последна промяна от Гергин на Вто 20 ное 2007 11:52, променено общо 1 път.
- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
Като я отвориш и ключалката ти остава навътре,според мен това ти е проблема.Смажи я с някакъв препарат,VD-то е добър вариант.
А също на никои не препоръчвам зимата да си мие колата на пароструика,според мен от там идва проблема,както че и повечето автомивки изобщо незнаят как да ти мият колата.
Аз лично предпочитам сам да си я мия,даже ми доставя удоволствие.

А също на никои не препоръчвам зимата да си мие колата на пароструика,според мен от там идва проблема,както че и повечето автомивки изобщо незнаят как да ти мият колата.
Аз лично предпочитам сам да си я мия,даже ми доставя удоволствие.

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Колега няма еднозначно решение ето чети
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=66185
- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
-
Теодор написа:Колега няма еднозначно решение ето чети
Ех, колега, колега, така не съм се смял от първи клас

- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
Цитат:Как ключалката, само от дистанционното я пипам.
Да ама като си отваряш вратата с дистанционното ли става всичко,самата брава нали е някаква механика и като е мокра има метални части дето залепват,отваряш си вратата и после пружината не връща ''петлето'' и ти си блъскаш и се нервиш и с едната ръка караш а с другата си държиш вратата да не се отвори.
Е за това я смажи с накакъв силиконов спреи или VD-то и не я мии на пароструика зимата ако не я държиш в топъл гараш след това.
Да ама като си отваряш вратата с дистанционното ли става всичко,самата брава нали е някаква механика и като е мокра има метални части дето залепват,отваряш си вратата и после пружината не връща ''петлето'' и ти си блъскаш и се нервиш и с едната ръка караш а с другата си държиш вратата да не се отвори.
Е за това я смажи с накакъв силиконов спреи или VD-то и не я мии на пароструика зимата ако не я държиш в топъл гараш след това.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
sasho07 написа:Теодор написа:Колега няма еднозначно решение ето чети
Ех, колега, колега, така не съм се смял от първи клас![]()
![]()
. То не е за смях
ама колегите такива описания му дават, че се почувствах в литературен форум. Явно е, че проблемът е повсеместен и, че не ползвам достатъчно търсачката.
- Радвам се че гледаш с хумор на нещата

-
sashoskiora написа:Цитат:Как ключалката, само от дистанционното я пипам.
Ще пробвам с някакво мазило. А иначе за миенето няма опасност. Странно, но не обичам да я мия

- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Re: Шофьорската врата и студът.
sasho07 написа: Исках да попитам ако се напръска с VD-40 ще помогнели? Големите студове тепърва започват.
Значи и при мен го имаше замръзва бравата,единственот решение е напръскване точно с WD-40 и проблема се решава временно и после пак

- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
sasho07 написа:Теодор написа:Колега няма еднозначно решение ето чети
Ех, колега, колега, така не съм се смял от първи клас![]()
![]()
. То не е за смях
ама колегите такива описания му дават, че се почувствах в литературен форум. Явно е, че проблемът е повсеместен и, че не ползвам достатъчно търсачката.
Тук едва ли ще има други мнения

- brainstorm
- Автомобил:
- Двигател:
sashoskiora написа:Като я отвориш и ключалката ти остава навътре,според мен това ти е проблема.Смажи я с някакъв препарат,VD-то е добър вариант.....![]()
![]()
Според мен колегата е абсолютно прав и единственото разумно решение на проблема е това.
Аз лично три години мъча мъката всяка зима.
Преди около месец си купих един силиконов спрей от Бриколаж и напръсках гумените уплътнения, барабар с багажника