Първо смених клапана на газовата правиха и безброи газ анализа и настройки смених четири или пет сервиза, даже накрая преправиха газовата вси4ко маркучи място на плочката и тн.Преди това ми сложиха и емулатор щото ония цигани дето съм слагал газовата при тях в началото не са сложили та квото и да правя колата харчи 16/17литра на 100км. Дайте някакви идей. Предварително благодаря!
Висок разход на газ 17/100км Газовата си е...... майката!
Висок разход на газ 17/100км Газовата си е...... майката!
Здравейте!! Помогнете че вече не се издържа. Колата ми е Голф 3 АЕК мотор 95година 1.6 пълна инжекция. Вече незнам какво да правя затова искам съвет. Значи откакто я сложих се видях в чудо
Първо смених клапана на газовата правиха и безброи газ анализа и настройки смених четири или пет сервиза, даже накрая преправиха газовата вси4ко маркучи място на плочката и тн.Преди това ми сложиха и емулатор щото ония цигани дето съм слагал газовата при тях в началото не са сложили та квото и да правя колата харчи 16/17литра на 100км. Дайте някакви идей. Предварително благодаря!
- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
тоя студ.... аз си мислех че нещо съм в грешка но уви
10лв - 9л карам.. давам газ насича.....050км след 4 км разбирам че няма газ на 55км след 9л.
или 17/100
за сега сложих 2л антифриз в водата/може би изпарителя фрезира/
и сложих перциграх между дараатора и решетката/бронята , спрях въждушния поток към радиатора дано има ефект
п.п. може да е от студения въздух който влиза праз въздушния филтър
10лв - 9л карам.. давам газ насича.....050км след 4 км разбирам че няма газ на 55км след 9л.
за сега сложих 2л антифриз в водата/може би изпарителя фрезира/
и сложих перциграх между дараатора и решетката/бронята , спрях въждушния поток към радиатора дано има ефект
п.п. може да е от студения въздух който влиза праз въздушния филтър
- zdravko_dimitrov1986
- Автомобил:
- Двигател:
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Днес направих следния експеримент, защото си карам колата по 2,3 км.
Преди да угася мотора спрях притока на газ от ключа(неутрално положение) колата при нормално загрял изпарител гасне след 10 сек защото спира газта .... е сутринта работи 3 минути със спрял кран направете си сметка колко течна газ е имало в него и по тръбите
богата смес на квадрат затова зимата е висок разхода.
ПС Хората са измислили бутилка с комбинирана сонда сутрин смучеш от газова фаза , като позагрее колата от течна , ама тъдява не съм чулда слагат такива.
Преди да угася мотора спрях притока на газ от ключа(неутрално положение) колата при нормално загрял изпарител гасне след 10 сек защото спира газта .... е сутринта работи 3 минути със спрял кран направете си сметка колко течна газ е имало в него и по тръбите
ПС Хората са измислили бутилка с комбинирана сонда сутрин смучеш от газова фаза , като позагрее колата от течна , ама тъдява не съм чулда слагат такива.
- Damian01
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
какви неща говорите, колеги - моят разход е 10,5-максимум 11/100, естествено, карам си я спокойно, без излишно ръчкане. Карам я на къси разстояния и не мога да разбера що за газова е това която ще ти даде разход 17/100? освен да си стоял с часове по задръствания или да ти изтича газ отнякъде, не може да има друго обяснение. колкото и да е студено времето, след 3-4 километра каране оборотите при мен си падат до нормалните и това с по-бавното загряване не може да окаже такова огромно влияние върху разхода, зимата разхода поне при мен досега се е качил с няма и литър на месец.
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Автогазови уредби”