голям проблем
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
bqp написа:а тва гармене на този клапан може ли да е от мокар вазду6ен филтар
Мисля, че не.
Като правило гърменето е причинено от неправилно във времето подадена искра и/или горивна смес. Може и от неправилно зацепен разпределителен вал да е. Машината те пита за кабели, свещи и капачка, защото ако не се запали някой от цилиндрите в необходимия момент то излиза неизгорялата смес в нагорещения испускателен колектор, и там може да се самозапали. В същото време неравномерната работа на мотора е причина и за неправилно подаване на горивната смес. Отделно, че може от 'пълзящи токове' в капачката да се подаде и искра на съседен цилиндър.
Щом наистина проблема навремето е бил хванат, че е от този датчик,а и както казваш, се проявява главно в мокро време, то почти сигурно е, че имаш пукнатини в корпуса на датчика и ти влиза влага.
Пробвай наистина без него как ще е, но ти препоръчвам през това време да караш на бензин, и то по-високооктанов, за да се избегне опасността от детонации в двигателя. Не си спестявай усилието да превключиш на по-ниска предавка, ако това се налага (както аз правя, ама на мен датчика си ми работи

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
bqp написа:сега ако ми кайе6 и каде да ида да я видат на комп
Е това нещо ми е най-сложното!

В Бош-центъра зад ЗДМ-то, до надлеза на Сточна гара има такова нещо, ама грам хич не съм убеден, че ония разбират нещо!

Май за сега поне от момчетата в двора на ХЕИ не съм чувал негативни отзиви.
Пробвай там!