“Петрол” пуска първия пропан-бутан с подобрители у нас

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Пон 12 ное 2007 18:34

Друг е въпроса колеги до колко има ''вълшебна добавка'' в газчицата или просто по-малко я магарят и лъжат в съставките и и от там по-добрите отзиви.
То при тези цени човек вече да се чуди дали да си сложи въжето..... :roll:
Газта 1,10 лв,А95 2,01 лева,А98 2,19 лв,дизеляка 2,09---всичко го направиха така че май вече почти няма разлика на какво караш или поне не е така осезаема/ от финансова гледна точка /.
При газта избиваш газова и мъкнеш още кила бутилка и другите му там чаркалъци,при дизела/както в моя случай/ мааалко по-скъпички консумативи.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 16 ное 2007 10:09

restless написа:събота на път за София ,заредих на Българене - и определено колата се усети малко по-пъргава. Може би наистина на извънградско по се усеща. А може би в провинцията е по-"истинска"

Ние не сме провинция!!!Ние сме морска столица!!!

Потребителски аватар
am_gyl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот am_gyl » Пет 16 ное 2007 21:32

joker написа:
One написа:
oSViRePql написа: ... Явно миналия път съм оцелил скапана ГАЗ без добавка примерно ;) :oops:
:

е те това е уловката (проблема ) не се знае кога и колко от добавката са сложили преди пълненето на цистерната !

Абсолютно точно!!!....ако въобще са сложили добавка.....за наше съжаление :cry: Дано собствениците на ПЕТРОЛ четат този форум....или поне имат добър маркетинг!

Извинявам се ама да ви проясня малко- добавката не се слага "преди или след"пълненето от цистерната а след това от отделен извод.
Не работя за Петрол но зареждам само там и в единичните случаи когато ссе излъжа да заредя другаде -съжалявам.Пример Голф 2 1.6
смесен разход 7.8л/100 който ще да вярва

yosifov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yosifov » Съб 17 ное 2007 12:18

Казвам се Светодар Йосифов, работя за Петрол и съм един от екипа направил възможно реализирането на проекта Blue Force Gas. Blue Force Gas е създаден съвместно с един от нашите стратегически партньори фирма АИБО, създателите на добавки Хелиос. Техническите тестове бяха проведени в Русенския Технически Университет, учебното заведение най-добре подготвено за физико-химически анализ на сложни химически съединения и реакция на ДВГ на различни характеристики на горива.

Ще се опитам да отговоря накратко на основните оплаквания на клиенти от продукта и функция на какво са те:

1. „Не е възможно Петрол да са се сетили първи за подобен продукт, а OMV и Shell да нямат такъв”

В Петрол нямаме претенции да сме нито по-умни, нито по-иновативни от мултинационалните ни конкуренти, единственото, за което имаме претенции е че познаваме местния пазар по-добре и се стремим да задоволяваме нуждите на българския пазар по-точно.

На база на две годишни мащабни проучвания на пазара, ние заключихме, че продукт, който подобрява динамиката, по доброто изгаряне, а от там и икономичността на автомобилите с АГУ ще се приеме добре от пазара поради две прости причини:

 Водачите на автомобили с АГУ обикновено са водачите, които „разбират” от автомобили, харесват автомобили и намаленото представяне на автомобила заради по-лошите характеристики на горивото ги дразнят и намаляват самочувствието им.
 Всеки спестен литър е важен за автомобилистите каращи коли с АГУ, защото те са постъпили като инвеститори: вложили са пари в преоборудването на автомобила си, от които чака възвращаемост.

2. „Няма никаква разлика, когато се кара на Blue Force Gas и друга газ”

Нашите изследвания показаха най-слабо доловима разлика при автомобили със „стари” газови уредби- дефинирани като газови уредби модели преди 2001 г. Също така мнозинството от колите, които използвахме в нашето изследване не бяха посещавали сервизи за рутинно сервизиране на АГУ и имаха проблеми или с изпарител и с други части на уредбата, което пречеше да се почувства разликата между горивата.

Важното е следното: Blue Force Gas не е някакво „чудо” и никой никога няма да твърди че е. Това, зад което Петрол застава е, че горивото, което ви продаваме при добре поддържан автомобил и АГУ ще подобри динамиката на автомобила ви, ще увеличи оборотите на свободен ход, ще изгаря горивото по-пълноценно и ще пести гориво.

3. “Всички ни лъжат все едно е откъде се купува”

Петрол е частна публична компания, която всяко тримесечие публикува отчетите си на Софийската Фондова Борса и Лондонската Фондова Борса, донася близо 2% от БВП на Република България и е един от най-големите вносители на ДДС и корпоративен данък.

Горивата са борсова стока, което значи че е прозрачно за колко лева можеш да купиш базовата цена на един литър бензин или дизел тази цена се котира всяка секунда, както се котира курса долар/лев или цените на акциите на световните компании-повечето фирми имат сходна базова цена на горивото. Върху базовата цена се добавя ДДС + акциз, които са еднакви за всички компании на пазара. В състояние на конкуренция повечето фирми достигат до сходни надценки като с минимални разлики крайните цени са еднакви също.

Много внимавайте, когато купувате от бензиностанции, които продават на цени много по-ниски от нормалните за пазара, защото или базовия продукт не е борсовия (по-ниско качество) или ДДС + акциз не се начисляват коректно – всеки път когато влезете в дупка на пътя си го повтаряйте.

И последно, като инвеститори се очаква да изберете това, което се грижи най-добре за вашата инвестиция, така че претеглете всички плюсове и минуси преди да вземете решение.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Нед 18 ное 2007 4:24

yosifov написа:....

ИзображениеИзображение Изображение

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Вто 20 ное 2007 14:37

yosifov написа:....ДДС + акциз не се начисляват коректно – всеки път когато влезете в дупка на пътя си го повтаряйте.

Е те тука имаме леко залитане и то в неправилната посока. До преди да влезем в ЕС всички плачеха "Малък е акциза върху горивата и нема пари за пътната инфраструктура". Макар, че злите езици твърдят, че половината от цената на горивата са добавки (ДДС, акциз и др. екстри). Сега от ЕС наливат луди пари за рехабилитиране на пътната ни инфраструктура, но няма кой да ги усвоява. Ще се изразя простичко : Няма кой да бачка, а и хитраците станаха баеджа.
Нищо лично просто ме подразни лафа за акциза на горивата и дупките по пътищата иначе статията е добре издържана, а също така и тези:
http://fiat-bg.org/forum/viewtopic.php? ... 6dea7371dd
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... eb2071d402

Последна промяна от Lisho на Вто 20 ное 2007 15:17, променено общо 2 пъти.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 20 ное 2007 14:44

yosifov написа:2. „Няма никаква разлика, когато се кара на Blue Force Gas и друга газ”

Нашите изследвания показаха най-слабо доловима разлика при автомобили със „стари” газови уредби- дефинирани като газови уредби модели преди 2001 г. Също така мнозинството от колите, които използвахме в нашето изследване не бяха посещавали сервизи за рутинно сервизиране на АГУ и имаха проблеми или с изпарител и с други части на уредбата, което пречеше да се почувства разликата между горивата.
.

а този смях ??????????
какво илзиза, че моята стара газова уредба харчи по-малко от обикновенната газ , отколкото блу форса ....защото........... ???????????
а ???? каква е причината ????
ей много мразя някой да ме прави на по-глупав отколкот съм

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Вто 20 ное 2007 15:10

yosifov написа:Казвам се Светодар Йосифов, работя за Петрол и съм един от екипа направил възможно реализирането на проекта Blue Force Gas. ............

абе хубаво всичко, ама когато един продукт се рекламира /телевизионна реклама/ по тъп начин това не е ли и обида за ползвателите му .... май само лапето накрая на рекламата бе право :D

Потребителски аватар
digigi
Автомобил: Audi A6 C8 50TDI
Двигател: 2019

Мнениеот digigi » Вто 20 ное 2007 16:36

Lisho написа:
yosifov написа:....ДДС + акциз не се начисляват коректно – всеки път когато влезете в дупка на пътя си го повтаряйте.

...... иначе статията е добре издържана, а също така и тези:
http://fiat-bg.org/forum/viewtopic.php? ... 6dea7371dd
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... eb2071d402

Пък и тук: http://forums.hondabg.com/index.php?sho ... ntry149948
Този Йосифов сигурно във всички форуми е писал.... :lol:
И това за новата и старата газова е много плоско измислено :lol: Смешни хора еййй, сега вече след тази статия съвсем няма да има кой да зарежда от Петрол! :lol:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 20 ное 2007 19:57

R@do написа:Колега, не се заяждам, просто имам ориентировъчна представа какги смесват и според мен, е невъзможно това да стан както при обикновенните добвки за бензин. Системата е доса прецизна.

Аз зареждах един път на Лукойл и пича ми предложи добавката понеже сега имало /не им доставяли редовно/. Сипа добавката в съд или инструмент да го наречем с резба в единия край да се завие в пълначката и пълначка за пистолета от другия край. Навива инструмента в пълначката и слага пищова. Вкарваната газ издухва добавката в бутилката.
Разфасовките са за 20 и 50 литра газ.
Наистина като я сложих тогава добавката, лекинко по пъргава се оказа колата, но немога да твърдя със сигурност, защото съм слагал само един път.

Потребителски аватар
kole7o
Автомобил: VW PASSAT B6
Двигател: BKP

Мнениеот kole7o » Вто 20 ное 2007 20:35

Аз веднъж заредих газ с тази добавка и колата ми даде разход около 14/100 при нормален разход 10-11/100 градско каране.А даже не забелязах да има някаква осезаема разлика при вървенето на колата.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 21 ное 2007 12:05

Имах предвид сам без приспособление, както може с добавки за бензин и дизел.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 21 ное 2007 20:25

Лично аз благодаря на колегата yosifov за напълно изчерпателната информация и изключително обективния и коректен тон....всякакви иронии от други колеги са според мен неуместни....лично аз съм се убедил макар и емпирично на 100% в това което е написал колегата и то без да си крие самоличността...ако в България има повече такива почтени бизнесмени нашата татковина ще стане райско кътче...
Чест и почитания на колегата yosifiv!!!

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Сря 21 ное 2007 22:18

joker написа:...................

Мда,само че това си е чиста проба безплатна реклама...и другото,което е,че преди да хвалите въпросния тип,е добре да прочетете коментарите след аналогично пуснатото мнение там :wink: Лично за мен той не е казал нищо конкретно относно предимствата на "вълшебната" им газ,освен че била по-икономична,но не спомена дали има някакви недостаъци.....щото май май ние ще започнем да ги откриваме......

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Чет 22 ное 2007 10:14

Моята равносметка след фул зареждане от блу форса на "Данаил Николаев":
Да, по-добре се държи колата, тресе по-малко и има повече мощност, обаче разхода се качи на 14,7 на 100, стандартно е към 12, така че при мен сметките излизат в полза на Еко, хем разлика с Петрола 6ст. на литър, хем си харчи с 2-3 литра на 100 по-малко! В пари към днешна дата ми е с 3,50лв. на 100км по-евтино ако зареждам на Екото. Живи и здрави!

Върни се в “Автогазови уредби”