Opel Vectra 1.6 16v ???
- DanZki
- Автомобил:
- Двигател:
Мне вижте ся....Чета този форум от доста време и знам,че повечето са пичове.Но понякога такива детски изказвания ме дразнят и не само мен.Примерно в нашия форум никой не си е позволил да плюе по ФВ,а който опита темата или поста биват изтрити.Знам,че и тук е така,но има единици,които подклаждат омраза и словесни битки,а все пак караме коли и ако аз видя някой закъсал на пътя с ФВ или друга марка бих му помогнал.Знам,че и повечето тук мислят като мен 

- DIABLO 666
- Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
- Двигател:
да кажа и аз,мой доста добър приател кара такава и е супер доволен,като разход немога да кажа щото я кара на метан но е малко тромава а и все пак мотора е 1.6 и е 101 к.с но иначе като набере на метан повече от 200 км/ч неще да дигне.пробвахме ги с моя голф който е 1.6 пак същите коне и двамата караме с по 200 км/ч и до там но пък иначе е доста здрава като кола.проблем са някакви втулки май дето са плстмасови и след определен брой километри се скапват а и водната помпа на всеки 45000 км се сменя,то даже като сменяш ремаци е задължително да я смениш и нея щото чегърта много кофти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
То си има и тема в Опел Клуба че тоя двигател е скапан прочети там нали си фен!DanZki написа:Vento_Power написа:Сигурно си Опел Фен и незнам кво правиш в тоя форумDanZki написа:Здрава кола като цяло.Ако е поддържана добре от предишния собственик няма да има проблеми.Може би 1.6 ще е малко слаб за купето,но върви добре и разхода е добър.Абе като цяло Вектора е доста добър автомобилно точно тази Вектра е с най-скапания двигател с най-много проблеми.И така по добре да вземе Дизел или 1.8 16V
![]()
Опел фен може да се каже,но не и фанатик!Какъв ти е проблема,че пиша във форума?А я кажи защо е най-скапания двигател?Аз мога да обясня някои неща,но първо искам ти да се изкажеш

Като цяло си е добре машинката,като изключим това,че този мотор идва малко слаб за вектра и го водят маслояд.Иначе Вектра В предлага доста добро съотношение цена /качество,нещо което фолксваген от години не прави.Примерно бензинова /1.8,2.0,2.2 /Вектра Б около 2000 г. може да се вземе в рамките на десетина хиляди, а 97-8 г. се намират и за доста под десет и си е съвсем приличен автомобил като возия , вървене ,икономичност здравина.Е вярно,че някои от пласмасите използвани в купето не са от най -цъфналите и вързали материали дето можеше да се ползват,има и други дреболии примерно изпускателните колектори на 2.0-16 V до 99 г. се пукат /отстранено е след това/,дисплеите на таблото изгарят,ама тва са си бели кахъри като цяло и няма кола без подобни болежки.Веждите им продължават да си гният на 97-8 г. или около десетата година/запазена марка за опел /,но не е толкова масово явление като при Вектра А да речем,нито пък е чак толкова страшно щото ремонта не е скъп и ако се направят добре карат няколко години без проблем.А какво става при любимата марка,примерно на дараци 97-8 повечето два пъти обръщани,два пъти лакирани един път пастирани и "изкипрени" тапицериите им свлякани от пранета и отрити им искат по десет бона ,ко е раздрънкано TDI и нагоре,е тука имаше тема за пасат 2000 г.-3В ,който като нищо може да се окаже и 99 г.произведен му се искат 15 хил.
ами не ми се струва много нормална и разумна подобна цена защото колкото и да са хубави и наистина по добре направени от една вектра пък не са чак два пъти по-добри и да струва два пъти повече не ми се вързва нещо, защото е по хубава ама като нова,на старо никой не може да гарантира че като дам 15 хил.и ще я карам поне три години без грижи.Цените на Г4 пък не ми се коментират въобще сравнени с една астра да речем,защото Г4 единствено има по-добра визия отвън и отвътре и вездесъщото TDI и нищо повече.Дори ми се струва ,че астрата е доста по безпроблемен автомобил,а на возия и определено не отстъпва на Г4 ,нито пък хлопа повече вътре.Така ,че в момента опел предлагат повече Фолксваген отколкото оригинала ,за голямо съжаление на всички "фенове по неволя " на автомобили втора ръка+++ и без да правят по добрите автомобили ,са по-разумният избор колкото и да ми е неприятно да си го призная .

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”