Сложих газ и се скапа на бензин.Помощ! - Решено!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Пон 19 ное 2007 18:34

didoriginal написа:
blagoykata написа:Много професори - нищо конкретно, обаче, не пишете.
Ако ще помагате - помагайте :wink:

Напротив - хората са си го написали - газовата ти не е за този мотор. :roll:

Бензиновата ми помпа, която е на 5 месеца и беше гаранционна, беше!, се е пробила - това е причината за недостатъчно захранване на мотора. Скоро ще опиша ситуацията от къде съм я купил и прочее.
Ще купя нова и ще пиша за резултата.

P.S. Понеже тук трябва да си помагаме, няма да "отвърна" на тези "майстори-маняци", които се изказаха доста радикално и неподкрепено с доводи. Моля, да не си мислят, че са присъствали на "тайната вечеря" и от тях няма по- ... !

Потребителски аватар
Kartala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kartala » Пон 19 ное 2007 19:14

а ти кво очакваш... да не си му слагал газ аз съм мн против газовите лично мнение :twisted: :twisted: :twisted:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 19 ное 2007 19:20

AFT с обикновена газова... :shock :shock :shock .....трябваше преди да четеш форума,а не след като я сложиш да питаш......все още с на малката беля......като ти гръмне в колекторите ще видиш и по-голямата беля...

Потребителски аватар
Kartala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kartala » Пон 19 ное 2007 19:21

:arrow:

Последна промяна от Kartala на Пон 19 ное 2007 22:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Kartala
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kartala » Пон 19 ное 2007 19:21

joker написа:AFT с обикновена газова... :shock :shock :shock .....трябваше преди да четеш форума,а не след като я сложиш да питаш......все още с на малката беля......като ти гръмне в колекторите ще видиш и по-голямата беля...

:да:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 19 ное 2007 22:00

Ей нервирам се вече от тези теми на всеки втори с газова е с проблем я с обороти я с палене я с гърмене я с изгоряла бенз.помпа :twisted: Ами нали сте гяволи и карате без пари почти за гориво бе :lol: Затова не ревете а си плащайте за щетите от евтиното гориво 8) И на мен ми писна от разбирачи и маняци дето съветват че няма по добър двиг. за газифициране от този на VW едните с обикновенна а другите с газ.инжекцион. А после 90% от темите - сложих газ и ....... :banghead: :077:

Потребителски аватар
blagoykata

Мнениеот blagoykata » Пон 19 ное 2007 23:18

Теодор написа:
    Ей нервирам се вече от тези теми на всеки втори с газова е с проблем я с обороти я с палене я с гърмене я с изгоряла бенз.помпа :twisted: Ами нали сте гяволи и карате без пари почти за гориво бе :lol: Затова не ревете а си плащайте за щетите от евтиното гориво 8) И на мен ми писна от разбирачи и маняци дето съветват че няма по добър двиг. за газифициране от този на VW едните с обикновенна а другите с газ.инжекцион. А после 90% от темите - сложих газ и ....... :banghead: :077:

не се нервирай :lol: - просто напиши нещо по темата (прочети заглавието :evil: )

за трупане на мнения има петъчен спам :twisted:

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 19 ное 2007 23:33

blagoykata написа:

Писал съм достатъчно ама вие освен петъчния спам друго не четете защото не ви изнася, искате някакво вълшебно решение дето и в заводите на WAG не са го измислили ама важното е че сте на далавера с 5лв сте минали 100км и после роните крокодилски сълзи кво и стана на колата :twisted: Айде лека нощ и със здраве.

svetlio p_GT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот svetlio p_GT » Пон 19 ное 2007 23:43

The_Machine написа:Та какъв е тоз АФТ?

1.6 пълна инжекция с пластмасовите колектори.Трябва газов инжекцион.

didoriginal
Фотограф на VWClubFest
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didoriginal » Вто 20 ное 2007 8:25

Теодор написа:
blagoykata написа:

Писал съм достатъчно ама вие освен петъчния спам друго не четете защото не ви изнася, искате някакво вълшебно решение дето и в заводите на WAG не са го измислили ама важното е че сте на далавера с 5лв сте минали 100км и после роните крокодилски сълзи кво и стана на колата :twisted: Айде лека нощ и със здраве.

Е, колега, не реагирай чак толкова остро де. Просто при подходящата газова и подходящите майстори луната спи... Докато blagoykata в случая не е попаднал на подходящата газова, явно и на подходящите майстори. Пожелавам му успех в намирането на проблема и разрешаването му! ;)

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Вто 20 ное 2007 16:02

"всеки втори с газова е с проблем"

По същата логика всеки втори с климатик има проблем, всеки втори с дизел има проблем и всеки втори с АБС има проблем - я колко такива теми има! Всеки раздел на форума е пълен предимно с проблеми, нормално е, никой не пуска тема само да се похвали че всичко му е ОК.

Аз що нямам проблеми с газта? И не съм само аз. И метан ще туря някой ден, да станат по-достъпни "леките" бутилки. Цената на горивото е най-важното нещо, другото е второстепенно и маловажно.

Чудя се тия дето плюят по газта дали не са на принципа "гроздето е кисело"? :-) Не им стиска да минат на газ, ама се нервят кат гледат таблата на бензиностанциите и разликата в цената между А98 и LPG. :-)

Kойто има излишни пари разбира се - да дава за бензин - нали за да има пропан-бутан за нас, трябва да има и такива дето карат на бензин. ;)

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 20 ное 2007 17:32

[quote="psstv18rp"]

Чудя се тия дето плюят по газта дали не са на принципа "гроздето е кисело"? :-) Не им стиска да минат на газ, ама се нервят кат гледат таблата на бензиностанциите и разликата в цената между А98 и LPG. :-)[/list]
Колега пиша така за да предпазя и други от впоследстващите проблеми :wink: Карал съм 3г на газ с RP двиг. даже чаках 1мес. за монтаж на газовата че беше със записване навремето но проблемите който имах впоследствие не пожелавам на никого от колегите защото без да преувеличавам съм обиколил към 20-на сервиза в Сф и никъде не успяха да открият причината за прекъсване, придърпване, нестабилни обороти и самофорсиране на колата до 4-5000об след поставяне на газова Ловато чисто нова за 480лв. Това е отговора ми на теорията ти за киселото грозде. А по емоционалното ми отношение по въпроса за поставяне на г.уредби е че се опитвам да обясня на тези които не са карали кола на газ че не е слагаш газ и караш без пари и нямаш грижи с колата. Но всеки преценява за себе си - съвет да но акъл на никого не може да дадеш :wink:

Потребителски аватар
Damian01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Damian01 » Вто 20 ное 2007 17:54

защо толкова плюете газта? ако газовата е добра, монтирана е правилно и настроена, не виждам какви проблеми може да създава? моята я сложих преди 6 месеца, досега никакви проблеми и вече съм си избил парите за нея. просто като ги слагате недейте ходете в първия срещнат гараж ами проучете за добри и стари майстори и сервизи и тогава слагайте. и скагайте такава, каквато е подходяща за мотора, а не на пълен инжекцион обикновена и тем подобни нагласяния. естествено, най-добре си е на бензин-който може да си го позволи. аз не мога, затова съм сложил газова като не съм пестил средства и съм я сложил при добри майстори.

Потребителски аватар
blagoykata

Мнениеот blagoykata » Вто 20 ное 2007 20:35

Резюме: на газ колата върви идеално - обикновена газ на пълен инжекцион (АФТ двигател - с МЕТАЛНИ колектори!!!)

Проблема с паленето на бензин за сега се заключава в пробита бенз. помпа. Помпата е марка "Мейле" (германска - уж :evil: ) купена преди 5 месеца - естествено не ми зачетоха гаранцията заради газовата ... . Продавача ми каза че съм оставил колата без бензин (винаги поне 30л в резервоара !) и затова се е пробила - газовата я сложих на димитровден и след около 5 дена започнаха проблемите с бензина (изглежда толкова е бил ресурса на мейлето :roll: ).

Скоро ще сложа нова помпа и тогава пак ще пиша.

Моля, в постовете си се придържайте към заглавието и описания проблем :bowdown .

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 20 ное 2007 21:25

blagoykata написа:Помпата е марка "Мейле" (германска - уж :evil: )

Мдам от провинция "Германия" в Китай :wink: .
Meyle са опаковъчна фирма.
За колко ти я продадоха,ако не е тайна?

Върни се в “Автогазови уредби”