UV осветление на километража-инструкции,съвети,снимки и цени

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Нед 11 ное 2007 23:06

nigga написа:аз питах дали вместо син цвят УВ лампа,може да е червен цвета

Цвета се определя от картона върху който печаташ. От самозалепващите съм виждал бял, зелен и червен(оранжев). Мисля че и трита вида реагират на УВ светлина. Ако ползваш бял картон свети сино, зеления - зелено и червения - червено.

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Нед 18 ное 2007 12:45

застой?! :roll:

Потребителски аватар
OCTAVIA_TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OCTAVIA_TDI » Нед 18 ное 2007 15:37

Напряга ли зрението? От някъде съм чул че УВ светлина пречи на шофирането. Така ли е???

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Нед 18 ное 2007 15:44

OCTAVIA_TDI написа:Напряга ли зрението? От някъде съм чул че УВ светлина пречи на шофирането. Така ли е???
ако лампата свети директно към теб....или отразената светлина я виждаш прекалено дълго време почват да те болят очите........затова слагайте UV светодиоди по малко отвличат вниманието и не напрягат толкова много зрението и се получава много добре :wink:

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Нед 18 ное 2007 18:45

да бе..с диоди по принцип не е никак ефектно.. става колкото да не е без хич.. а за УВ лампата.. 1во че и да искаш трудно ще я видиш директно и 2ро че я отразяват няколко чертички и цифрички.. и въобще не дразни .. по принцип никъде не мърдам без возилото и доста пътувам и вечер и никога не ме е подразвал километража дори и извънградско да е!а на някой ако му се види мн светло.. измислено е и копче да намаляш осветеноста на таблото дори и на оригиналното зелено :) така че не вярвам да имате проблем с това
който не верва и иска да гледа.. даже ще му дам едно кръгче в някоя тъмна уличка да се увери :eyecrazy

до сега някой да се е оплаквал в дискотека че го дразнят УВ лампите (освен ако не са се уляли в дискотеката :)))))))

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Нед 18 ное 2007 18:56

valyo_v написа:...
ами ела да видиш дали не е ефективно с диоди, моята е с диоди и няма проблеми, а относно копчето за регулиране, като сложиш било диоди или UV лампа то просто НЕ ИГРАЕ РОЛЯ защото това не е лампа с нажежаема жичка която реагира на промените на напрежението :idea: :wink:

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Нед 18 ное 2007 19:19

valyo_v написа:застой?! :roll:
Не не е застой,ами се отказах да си правя таблото така! :roll: Сканирах си циферблати ,почти ги ги бях залепил и качил,и се отказах.Нещо не ме накефи ,а пък имам и уреди от ауди които някак си не се вързаха въобще(таблото ми е направено с диоди в червено),а не ми се иска да експериментирам върху тях защото са дефицитни и скъпи! :wink:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 18 ное 2007 21:55

ша са сетиш колата ти свети перфектно в червено ;)

Потребителски аватар
OldSchoolPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OldSchoolPassat » Нед 18 ное 2007 23:22

MuTa4eTo написа:
-Maxxx- написа:Километража ти верен ли е сега тъй като виждам че оригинала е до 200 а твоя е до 260... ?
НЕ......гъзарията си иска жертви mhihi mhihi

Страшна гъзария на 20годишна кола да пише, че вдига 260 :gay:

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Пон 19 ное 2007 0:08

Виждал съм на живо циферблатите на Вальо и да ви кажа честно, не виждам разлика в яркостта на светене спрямо 4-ката, просто много сполучливо се е получило :wink: :!:

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Пон 19 ное 2007 0:27

еее мерси Гоше.. един който е виждал за какво става дума да се обади! като минавам през варна може да се обадя да почерпя :))) :BBQ:

а за другото дали гъзария или нещо друго.. 260 си сложих понеже има повече цифрички и повече неща светят :)) въпрос на вкус а не на гъзария .. ако е за гъзария то ще е възможно най на показ.. по вратите по стъклата .. а това си е вътре (километража основно аз си го гледам така че...)
нз какво остава за лепенки ремус спарко и тн....

а за диодите и за УВ-то .. при мене копчето ИГРАЕ РОЛЯ и не само за осветлението на километража а и за копчетата и за парното и за там долу дето ми показва на коя скорост съм НЕЗАВИСИМО че не са крушки със ЖИЧКА!!! и така ... ако имате още време за убиване.. пишете още :) за мене няма проблем..

Потребителски аватар
OCTAVIA_TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OCTAVIA_TDI » Пон 19 ное 2007 15:04

А тази UV лампа като я намалиш от копчето после пали ли? Не иска ли определено напрежение за да запали? Някой ако има снимки как става с диоди да покаже.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 19 ное 2007 16:43

OldSchoolPassat написа:
MuTa4eTo написа:
-Maxxx- написа:Километража ти верен ли е сега тъй като виждам че оригинала е до 200 а твоя е до 260... ?

и с часовник,сори за спама

Потребителски аватар
OldSchoolPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OldSchoolPassat » Пон 19 ное 2007 17:05

За да не съм съвсем безполезен и спамещ ще ви дам един съвет. Във фирмите за пред печат, където си печатате циферблатите нямат никакъв проблем да направят следното. Печатате контура на километража на картон. След което срещи 2-3-4 лева си разпечатвате на трансферно фолио изрязано перфектно с режещ плотер цифрите. Има хиляяяда вида фолио и ако искате може и говняно кафево да свети с извинение, само после трябва да хванете някой кадърен, който да залепи цифрите на картона. Като си направя моя ще пусна някоя друга снимка, че от тия дубки ми се разкачиха диодиде, които светят отгоре и сега половината километраж ми е тъмна индия. Тъкмо и ще си направя километража да дига 300, за да плаша жените в колата :-D

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Вто 20 ное 2007 23:27

vladtod® написа:
OldSchoolPassat написа:
MuTa4eTo написа:

и с часовник,сори за спама

няма проблеми.. аз не съм го направил за гъзария ... просто ми харесва на по новите как свети и затова си го направих

който иска да види как се усилва и намаля ще му пратя клипче по skype ili ICQ

а за оборотомер.. тя е автоматик и не ми трябва особенно много и затова не съм сменил километража :038:

и да не ви дразня (явно това става) няма да пиша повече.. то който се интересува и иска да направи нещо смислено вмсето да лала :) тоо той знае как да ме намери.ще му помогна. :)

Благодарско на всички!от мен толкова........

Върни се в “Направи си сам!”