Интересна тема за дизел и пропан бутан
-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Има много алтернативи вече... Жалко че още сме много назад.
Етанол-и, водороди, батерии ... а още колко са знайните и незнайните. Но дано почнат да се популяризират сега след нова година като стане бензина 2.50
Ако не в крайна сменка си взимам едно колело щото вече не може да се пълнат гушите на разни американци и шейхове...
Щото още помна бензина когато беше левче.
Иска ми се да видя таксита като в Бангладеш. Тия с рикшите...

- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
Pichaga написа:бъдещето е в хибридите
Да ама трябва да изчакаме да ги направят достатъчно ефективни (около 5-10 години) и после да изчакаме някой дето може да си го позволи тоя хибрид да си го купи и да го покара 5-10 години че да можем да си го купим втора ръка дотогава всеки трябва сам да реши газ или бензин
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Тази тема няма край никога дори да се направи за нови автомобили на дизел и на бензин+газ сравнение все ще има неточности .
мен на газ ми харчеше 15 лв. за 40км . миналата седмица но като му стегнах крановете се оправи
.
Новите дизели според мен нямат такова добро приложение тук защото няма нито една бензиностанция дето да им предложи хубава нафта просто иначе сигурно са със сигурност по-икономични .
мен на газ ми харчеше 15 лв. за 40км . миналата седмица но като му стегнах крановете се оправи
Новите дизели според мен нямат такова добро приложение тук защото няма нито една бензиностанция дето да им предложи хубава нафта просто иначе сигурно са със сигурност по-икономични .
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:Pichaga написа:бъдещето е в хибридите
Те просто намялт разхода.Пак си искат двигател
мойто виждане е този втори мотор да е резервен...да го палиш при няква крива ситуация ако нема ток...според мен обаче правим голяма грешка....мислим си че новото поколение автомобили трябва да има същата динамика като сегашние бензинки и печки....компромиса е важен...за мен лично не е проблем да ускорявам по бавно и максималната ми скорост да е примерно 90км/ч...
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
chefito написа:Rabbit_TDI написа:Pichaga написа:бъдещето е в хибридите
мойто виждане е този втори мотор да е резервен...да го палиш при няква крива ситуация ако нема ток...според мен обаче правим голяма грешка....мислим си че новото поколение автомобили трябва да има същата динамика като сегашние бензинки и печки....компромиса е важен...за мен лично не е проблем да ускорявам по бавно и максималната ми скорост да е примерно 90км/ч...
и тогава искам да те видя как ще стигаш до морето, като стане 200 км опашка зад някоя Газ-ка караща с 40 км.....
Па и магистралите ще станат излишни.....
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Ludia написа:chefito написа:Rabbit_TDI написа:Pichaga написа:бъдещето е в хибридите
и тогава искам да те видя как ще стигаш до морето, като стане 200 км опашка зад някоя Газ-ка караща с 40 км.....![]()
Па и магистралите ще станат излишни.....
не мое и Йагнйето сито и вълка цял
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”