защо г3 ми вие

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Чет 15 ное 2007 18:41

Абсолютно същото поведение и при мен, ех тези АБД-та ! :(
Само дето аз още не знам какво ми е нивото на масло в скоростната кутия. Пато постигна някакво развитие по темата - ще пиша.

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Сря 21 ное 2007 10:27

Има развитие ! :D :077:
В4ера (снощи) с инструмент, който ми направи приятел :beer , с моя майстор :beer успяхме да развием пробката за мзслото в скоростната кутия. Нивото на маслото беше ниско (както се и предполагаше) иначе на вид и мирис беше ново. Доляхме "Q8" 75W90, GL5 - пълна синтетика (това е маслото с най-човешка цена и от добрите марки, което успях да намеря - 19,40 лева/литър (бутилирано) от склада на "Косер" ) - смятам, че тази информация ще е полезна на всички с подобни проблеми. Сега скоростната кутия утихна, не потраква на празен ход с отпуснат съединител, сякаш всички скорости са малко по тихи, петата пак вие, но много по-малко (имам музикален слух и затова мисля така) и имам чувството, че колата стана по-мощна (за последното може и да се заблуждавам, но ако е имало повечко загуби отриене в кутията ? ) . Интересното е, че отдолу нямаше течове, а този, от когото купих колата каза, че са сменяли и маслото на скоростната кутия, но беше недостатъчно, може ли онези "майстори" да са му сложили по-малко ?
Успех на всички и благодаря за съветите ! :D :beer : vw fen

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”