замръзват ми вратите
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
замръзват ми вратите
Сутринта взех да отключвам колата и ключа не може да влезе - замръзнали ключалките ама яко. Обаче аз от миналата година съм подготвен и нося в джоба една течност за размразяване. Сипах и след около минута ключа вече си влизаше и едвам едвам отключих. Обаче пък вратата не искаше пак да се отваря. Явно е замръзнал и самия механизъм. Кажете ми с какво да правя че така не мога си ползвам количката. Миналата зима мазах с масло, после с течен парафин ама пак ги правеше тия номера и ефекта беше почти никакъв. Вие как се справихте с тоя недостатък? Като падне под 0 градуса 99% стоя навън и ставам за резил на комшулука.
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Да ама при мене няма пак оправия. Намазах и ключалки и механизми с глицерин и уплътненията с течен парафин и подобрението е че в топлата част на деня се отварят вратите много мазно. Ама сутрин пак се гъзира колата. Давайте акъл с какво още да я третирам. Ще зема да и купя един нощен крем от AVON да не се сърди 

При мен работата е абсолютно същата! Да ми замръзват всички ключакли е нормално, но самия механизъм вътре във врата да ми замръзе... е шашардисах са! Имам колата от тази зима и цяла зима си влизам от вратата на пасажера, ако успея да размразя ключалката. Сигурен съм, че не е от уплътненията, защото като се отприщи да се отвори и виждам, че не са залепнали за ламарината. Смених 4 вида пръскали за ключалки и отлътнения след като се усетих, че проблема не е в тях
, но как се отстранява проблема във вратата и как се сваля кората ?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”