Здравейте, от известно време (2-3 месеца) колата ми прави следния проблем: работи около 30 минути, след което загасва без предварително да е показала някакви определени симптоми. В повечето случай е необходимо да минат 10 минути за запали отново, след което си работи перфектно. И така един омагьосан кръг....... Карах я на майстор – оказа се, че катализатора е дал фира, зацапала се плочката, свещите....(така ми обясниха, аз не разбирам много). Махнаха го, но пак ги прави тия бели – по-малко, но пак.
Какво може да е?!
Проблем: Golf III, 1.6 - ГАСНЕ- РЕШЕНО
Проблем: Golf III, 1.6 - ГАСНЕ- РЕШЕНО
Последна промяна от ptomov12 на Пон 17 дек 2007 15:43, променено общо 1 път.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
ptomov12 написа:Не е пред мен големият талон, по-късно ще го видя кода на двигателя. Пропуснах да кажа, че малко преди това смених бубина+комутатор. Възможно ли е по някакъв начин проблема в катализатора да е прецакал бубината
как катализаторът ще ти прецака бубината - това са съвсем отделни неща - единствената връзка по между им е, че са части от колата

така, както го описваш - датчик на хол при всички положения.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Моноинжекцион или инжекцион е двигателят?
Ако е моно - провери си датчик на Хол и бобина+комутатор.Има много фалшиви на пазара
.
Ако е инжекцион - тогава дори и при прецакан Хол,двигателят ще работи (тук зависи с кой мотор и по-точно с коя инжекция си).
Уточни тези неща.
Инжекционът може да гасне и заради прескочил ангренажен ремък и заради счупено чопче на палеца на делкото,но тогава ще пали много трудно,а и ще има детонации.
Ако е моно - провери си датчик на Хол и бобина+комутатор.Има много фалшиви на пазара

Ако е инжекцион - тогава дори и при прецакан Хол,двигателят ще работи (тук зависи с кой мотор и по-точно с коя инжекция си).
Уточни тези неща.
Инжекционът може да гасне и заради прескочил ангренажен ремък и заради счупено чопче на палеца на делкото,но тогава ще пали много трудно,а и ще има детонации.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”