Неработещи чистачки на Б5-РЕШЕНО
- sasho_mf
- Автомобил: Toyota Corolla Verso
- Двигател:
Неработещи чистачки на Б5-РЕШЕНО
Здравейте колеги,днес при тръгване с автомобила предното стъкло беше мръсно и реших да го пръсна за да го почистят чистачките.Тръгнаха доста мудно но почистиха.Реших да ги пусна на прекъснат режим но не тръгнаха.Увеличих ги на бърз и после на най-бързия режим и чак тогава тръгнаха но отново бяха бавни според мен.Това е внезапен проблем за мен тъй като до сега не съм имал никакъв проблем с тях.Изненадата дойде малко по-късно когато в движение се опитах да ги пусна но тотално отказаха.Проверих бушона здрав е .Когато пусна чистачките не се чуват никакви шумове от превъртане,затормозяване или друго.Дайте акъл какъв може да е проблема или каде да отида в Пловдив да ги погледнат.
Последна промяна от sasho_mf на Чет 20 сеп 2007 22:31, променено общо 1 път.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Виж ТУК (има и снимка). Но кое реле е за чистачките -
Описание на предпазителите - ЦЪК
Виж и ТУК (към края на темата).
Още една, и една друга.
Последна, с
За неразбиращите превеждам - намира се релето под кормилото, скрито от пластмасова кора (кожух).
Описание на релетата - ЦЪК
Може би най-подробното описание - ТУК

Описание на предпазителите - ЦЪК
Виж и ТУК (към края на темата).
Още една, и една друга.
Последна, с
Что-то поиск не дал результата
Скорее всего, сдохло реле дворников. Под рулём за пластиковым кожухом.
За неразбиращите превеждам - намира се релето под кормилото, скрито от пластмасова кора (кожух).
Описание на релетата - ЦЪК
Може би най-подробното описание - ТУК
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
За всеки случай прочети и тук -http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?p=707178&highlight=#707178
- sasho_mf
- Двигател:
В четвъртък имам време разбрах се с един жичкаджия да я гледа май и бендикса ми е за смяна че нещо мноо се разфуча .Май съм влезнал в серия за ремонти.В сряда пък ще сменям носачи
п.с.Намерих релетата каде са и благодаря за линковете предоставени от Колегите.От тях наистина можеш да научиш полезни неща.

п.с.Намерих релетата каде са и благодаря за линковете предоставени от Колегите.От тях наистина можеш да научиш полезни неща.
- sasho_mf
- Двигател:
След като две седмици не успях да намеря време за чистачките си днес най-накрая се захванах с тях защото започна да вали и трудното дойде.Закарах колата при едни момчета жичкаджии които за 1 минута остановиха проблема.Оказа се че когато почукнат моторчето с нещо то тръгва.Момчето каза че най-вероятно става въпрос за четките на роторчето които са заминали.Така се и оказа след разглобяването.Единствено не беше сигурен дали може да възтанови моторчето но имахме късмет че не е капсуловано.Цялата работа отне 2,5 часа и 70 лева.А иначе в SNT център ми казаха че такова моторче струва 350 лв с 3-4 дни доставка.
Здравейте!
ЗА МОЯ ПРОБЛЕМ С ЧИСТАЧКИТЕ СЕ ОКАЗА СПОРЕД ЕДНИ ЖИЧКАДЖИИ ЧЕ МОТОРЧЕТО Е ИЗГОРЯЛО НО УСПЯХА ДА ГО НАПРАВЯТ ДА РАБОТИ САМО НА НАЙ-БЪРЗА СКОРОСТ КАТО СЕ СПИРА И ПУСКА САМО С РЪЧКАТА
ПИТАМ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ Е ИЗГОРЯЛО КАК ТАКА РАБОТИ НА БЪРЗИ ОБОРОТИ?
ДАЛИ НЕ МЕ БУДАЛКАТ НЕЩО!!!!!!!!!!!!!!!!
И ОТКАДЕ ДА НАМЕРЯ ТАКОВА ВТОРА УПОТРЕБА?
ЗА МОЯ ПРОБЛЕМ С ЧИСТАЧКИТЕ СЕ ОКАЗА СПОРЕД ЕДНИ ЖИЧКАДЖИИ ЧЕ МОТОРЧЕТО Е ИЗГОРЯЛО НО УСПЯХА ДА ГО НАПРАВЯТ ДА РАБОТИ САМО НА НАЙ-БЪРЗА СКОРОСТ КАТО СЕ СПИРА И ПУСКА САМО С РЪЧКАТА
ПИТАМ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ Е ИЗГОРЯЛО КАК ТАКА РАБОТИ НА БЪРЗИ ОБОРОТИ?
ДАЛИ НЕ МЕ БУДАЛКАТ НЕЩО!!!!!!!!!!!!!!!!
И ОТКАДЕ ДА НАМЕРЯ ТАКОВА ВТОРА УПОТРЕБА?