Къде минава тръбичката за задната чистачка?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Къде минава тръбичката за задната чистачка?

Мнениеот doktora » Чет 22 ное 2007 15:30

Колеги, може ли да ми опишете пътя по който минава тръбичката за течността за чистачките, за да стигне до задното стъкло? Имайте в предвид че колата е комби.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Чет 22 ное 2007 15:59

и на мен ми е чудно и съм се чудил много пъти :049:

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Къде минава тръбичката за задната чистачка?

Мнениеот Lisho » Чет 22 ное 2007 16:16

doktora написа:Колеги, може ли да ми опишете пътя по който минава тръбичката за течността за чистачките, за да стигне до задното стъкло? Имайте в предвид че колата е комби.

В праговете (под пластмасовите декорации) от ляво на шофьора, след това се "показва" (или по скоро като се бръкне) през страничните ниши/джобове на багажника от горната му страна може да се напипа и евентуално леко издърпа надолу (при мен там има снадка дали е фабрична или немеца му е била запушена пръскалката и я резнал за да я продуха немам идея) :roll: . После се качва към покрива по задната колонка за да може да мине в лявата гумирана шлауфка (около пантите за кабелите на стопове,мигачи и др.) на вратата на багажника.След това се спуска от ляво на задното стъкло (вече е в капака на багажника) и први "завой" към механизна на задната чистачка.

Успех

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 23 ное 2007 11:27

Lisho благодаря ти, но сега да се уточня че ме интересува преди да влезе под праговете от ляво на шофьора, къде точно в купето влиза тръбичката?
Имам съмнения че тази тръбичка е спукана някъде където влиза в купето, преди да отиде към прага, тъй като е мокро под педалите!

Върни се в “Passat”