Вчера при забелязах , че по време на движение стрелката на скоростомера показва- О km/h.
След като изминах около километър , скоростомерът започна да си отчита скоростта . Каква може да е причината?
Тава стана при тръгване от работа , т.е. цял ден колата не беше карана.

Скоростомер
Ами и аз от няколко дена имам същия проблем.
Скоростомерът си работеше нормално, но след няколко дена престой на колата, (през големите студове)
започна да не отчита скоростта и пробега. Все ми се струва, че при мен май се е откачило или се е скъсало жилото. Ако ти е с жило скоростомерът, може и то да е причината (това се е мое предположение).
Скоростомерът си работеше нормално, но след няколко дена престой на колата, (през големите студове)
започна да не отчита скоростта и пробега. Все ми се струва, че при мен май се е откачило или се е скъсало жилото. Ако ти е с жило скоростомерът, може и то да е причината (това се е мое предположение).
- brainstorm
- Автомобил:
- Двигател:
Dart написа:Възможно е да не е добра самата връзка където жилото контактува с таблото - на мене преди години правеше подобен номер. Само , че когато покажеше 0км. трябваше да се маха таблото и с вълшебните думи за " м.....та" и нагласянето на жилото се оправи
Абсолютно вярно. Това беше решението, но търпение трябва, че това жило как се слага направо си е ...... м-да.!

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Аммм...
.. хора, и аз съм с В3, бре!...
Таквоз нещо да си завирам ръцете и да нагласям до сега не ми се е налагало...
Там, на колометража си има едно като фунийка. Само насочваш жилото да влезе във фунийката и си затваряш смело и безотговорно!
Никога не ми се е случвало да не влезе!
А километража съм го свалял поне 15-20 пъти!
Ако е толкова зор работата, пробвайте от към двигателното да го побутнете навътре, но проблема по-скоро според мен е в износване на шлиците в колелцето, където влиза жилото. То е пластмасово.

Таквоз нещо да си завирам ръцете и да нагласям до сега не ми се е налагало...
Там, на колометража си има едно като фунийка. Само насочваш жилото да влезе във фунийката и си затваряш смело и безотговорно!
Никога не ми се е случвало да не влезе!
А километража съм го свалял поне 15-20 пъти!

Ако е толкова зор работата, пробвайте от към двигателното да го побутнете навътре, но проблема по-скоро според мен е в износване на шлиците в колелцето, където влиза жилото. То е пластмасово.