BG нафта. Полезно инфо и малко дискусия по въпроса!
- THE BATUGATA
- Автомобил:
- Двигател:
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
веселин написа:Снощи със свито сърце заредих 20 литра Шел Ви пауър дизелна бул.България - за моя изненада няма проблеми даже напротив - много добре си тегли добичето
![]()
Сбъркал си - ако беше заредил с 5 литра повече, щяха да ти предложат 2 колички "Ферари", със звук, по 3 лв. всяка.
V-Power Diesel-а не е чак толкова лош, каквато слава има тук във форума.
Svetlix написа:Бе не е много евтина пак ама при цена 2.04 се ядва Не е като 2.11
Усещам как ще си напълня резервоара до горе тия дни за да съм спокоен
И какво ще спечелиш (освен това, дето каза, че ще си спокоен) ?
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
gr_kanev написа:Svetlix написа:Бе не е много евтина пак ама при цена 2.04 се ядва Не е като 2.11
Ми като тръгна на някъде и ме завари "добре" почистен път няма да умра от студ ... пък и сега зимата не въртя много километри и 60 литра нафта ще ми стигнат за 900-1100км ... което ще рече, че до средата на Януари няма да ми се налага да зарежам

- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
Направо ще си станал милионер.Svetlix написа:gr_kanev написа:Svetlix написа:Бе не е много евтина пак ама при цена 2.04 се ядва Не е като 2.11
Ми като тръгна на някъде и ме завари "добре" почистен път няма да умра от студ ... пък и сега зимата не въртя много километри и 60 литра нафта ще ми стигнат за 900-1100км ... което ще рече, че до средата на Януари няма да ми се налага да зарежамНали чакаме повишването на акциза ...
Като направят нафтата 2.20 (дано не съм лош пророк), а аз съм заредил на 2.04 ... 60 литра по 16 ст ...

- Kalata_Rock
- Автомобил:
- Двигател:
Ето и моите наблюдения по този въпрос:
От известно време насам ми стана много интересно дали наистина е възможно да има такива аномалии с тези горива и сам се убедих- ИМА ! Няколко примера:често като зареждам от различни места колата върви по различен начин-в повечето случаи просто няма тяга ! предполагам не само аз съм така...колата ми е VW GOlf 3 D.Единствено на Лукойл съм попадал на що годе читава нафта и то не винаги !Най-много зареждам на един до К.Величков(метростанцията) и уж бях доволен,но наскоро ми се наложи да ходя до Гърция и навръщане си напълних резервоара от една безнзиностанция(не си спомням как се казваше) и мога да кажа че има ГОЛЯМА разлика...количката върви повече,по безшумно и изобщо...няма какво да коментирам повече !Преди време и от Ромпетрол зареждах и бях много доволен
От известно време насам ми стана много интересно дали наистина е възможно да има такива аномалии с тези горива и сам се убедих- ИМА ! Няколко примера:често като зареждам от различни места колата върви по различен начин-в повечето случаи просто няма тяга ! предполагам не само аз съм така...колата ми е VW GOlf 3 D.Единствено на Лукойл съм попадал на що годе читава нафта и то не винаги !Най-много зареждам на един до К.Величков(метростанцията) и уж бях доволен,но наскоро ми се наложи да ходя до Гърция и навръщане си напълних резервоара от една безнзиностанция(не си спомням как се казваше) и мога да кажа че има ГОЛЯМА разлика...количката върви повече,по безшумно и изобщо...няма какво да коментирам повече !Преди време и от Ромпетрол зареждах и бях много доволен

Rumen написа:Вчера минах покрай ROMPETROL в Дружба. Бензиностанцията си изглеждаше съвсем завършена и въпреки, че на колонките нямаше кьорава кола вътре си изглеждаше доста оживено (хора някакви щъкаха насам-натам). Та да питам ако някой знае - това "кладенче" работи ли официално?
Миналата седмица зареждах на ROMPETROL, нафтата беше евро 4 и на самата колонка имаше лепенка на тир. Бензинджията каза, че нафтата става... По принцип тази верига предлага и по-качествена евро 5 нафта, но в момента нямаха такава. Заредих за 20 лв. по 2.01лв. и минах 180км смесено селско и градско, което за пасата (110кс AVG) е малко, но осезаемо не вървеше поради което карах бабешката...
Повече няма да зареждам там, въпреки че ми в квартала.
Много хвалебства изчетох в интернет за нафтата на Ромпетрол и реших да я пробвам преди няколко месеца. Сипах за 50лв. и извънградско според бордовия компютър и мои груби сметки разхода се качи с 1 литър на 100км. близо. Нямаше я и тягата дори. Колата ми е Толедо 1.9 TDI 110 к.с., 98 г. Премиума на ОМВ е най-качествения за мен в България, като при нормални условия и нормално каране разхода ми пада под 4 на 100км. 

Върни се в “Дизелови агрегати”