Екометал инжинеринг или изкупуване на коли за втор.суровини!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Екометал инжинеринг или изкупуване на коли за втор.суровини!

Мнениеот evgenyh » Пон 05 сеп 2005 18:00

Не знам дали сте им слушали рекламата на тия как щели да приберат твоята "купчина старо желязо" и т.н.(на мен лично ми проглушиха ушите щото слушам много радио), та реших да им звънна ей така, да ги питам колко ще ми дадат за един Москвич 21412(щото ми се мота само вече и въпреки, че е в движение не го ползваме и не ща да му плащам само данъци, гр.отгв. и т.н. :idea: ) и тия ми изгряват с оферта от 190лв. eyecrazy - смешници, то аз ако го закарам на някой пункт за вторични сигурно ще ми дадат повече? Та в тоя ред на мисли дали някой има идея къде другаде да проверя колко(левчета :wink: ) ) мога да му взема на туй нящо mhihi thanks

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 05 сеп 2005 19:59

Не знам но ако ще го пращаш на моргата ще ти дам един съвет.Преди време един приятел ми каза че трябвало да плаща данъка на някаква кола за 4 г. щото не я обявил в общината.Не знам как точно стоят нещата но се поинтересувай да не плащаш за глупости.

Потребителски аватар
Sachko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

!

Мнениеот Sachko » Пон 05 сеп 2005 20:30

Не помня с то4ност , но сам 4увал 4е на мохера мотора му струва доста на втори4ни(има нещо алуминиево по него .. .главата ли беше де да знам .... понеже ги мразя и не сам запомнил ) ама трябва да му земеш пове4е от 190 лв ако го закраш за скраб... така си мисля де :roll:
нека някои запознат с москви4ите да каже :idea:

Потребителски аватар
ifa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ifa » Пон 05 сеп 2005 22:55

На мен 190лв ми се струва съвсем прилична сума.
Аз мойта шкода 1000МВ (1000 малки бели) я дадох за 120лв :oops: , а също си беше в движение. Лошото е, че трябва да спреш колата от движение за да спрат да ти вървят данъците (т.е. трябва да си платиш вси4ко, което дължиш до момента :horror: :banghead: . По закон ако решиш да я даваш за скраб трябва и да платиш Екотакса, която беше към 90лв :shock: . Аз този момент разбира се го пропуснах!!! :!:

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пон 05 сеп 2005 23:04

Е не може ли да се заобиколи това с екотаксата.Спираш си я от движение пък кой ще докде да проверява каде ти е колата.Щото иначе е безмислено да я даваш за скраб.Аз мисля че е по добре да я продадеш в някое село щом е в движение ,а можеш да и вземеш и малко над тези 190лв. които ти дават.

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Пон 05 сеп 2005 23:40

аз знам едно място кадето можеш да го засилиш мохера
на хладилника е мястото
обаче според мене ако го пуснеш на обява за 250лв.
ше е по добре-точно защото се плаща сичко което не си платил за да го убиеш :motz:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 06 сеп 2005 0:15

Това е цената до 200лв. !!! Предадохме наскоро и ние една таратайка.

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Вто 06 сеп 2005 11:34

Има разни фирми дето плащат за москвич като твоя(заради алуниния по двигателя) по 290лв., но трябва да си я закараш сам, а и фирмата да издириш. :wink: Екотаксата или сумата дето се плащаше преди да дадеш колата за скрап вече е премахната.

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Сря 07 сеп 2005 13:32

напишете някакви телефони на такива фирми, че и аз една лада трябва да я меткам на боклука. Това за екотаксата сигурно ли е, че не се дължи? Колко ли ще ми дадат за лада?

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Екометал инжинеринг или изкупуване на коли за втор.суров

Мнениеот pit » Сря 07 сеп 2005 14:27

Аз моя стар варбург го дадох за 150лв.Хората дойдоха на адреса и го дигнаха с репатрак.Взеха ми и номерата и талона и след 2 дена ми ги донесоха,тва е за да мойе ако ги спрат по пътя полицаи да покажат документи.После отиваш в КАТ и казваш че я спираш от движение,струваше 3.00лв.Взимат ти талона и ти дават една фърчаща бележка.После отиваш в общината,плащаш в данъчното всичко :oops: което дължиш,и чак тогава можеш да я спреш от движение.Спират да ти текат всякакви такси.Това е.Вече ако ще я бракуваш отиваш и плащаш тази екотакса и струва 90 лв. ли беше,нещо такова.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”