Захващане на хидравлика
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Захващане на хидравлика
Не съм имал възможност да погледна под капака на двойка с хидравлика. Интересуваме алтернатора и хидравликата с един ремък ли са или шайбата на кояновия вал е двойна. А ако някой има снимки, ще е супер. Благодаря за отговорите ви предварително.
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
ремък
Некоя снимчица да се намира.
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ще слагаш хидравлика,хубаво е да имаш кола донор или най малкото човек дето разбира да ти свали пълния комплект!
Както ти е написал колегата преди мен в зависимост от двигателя(16 или 8 клапанов),и от това дали има климатик ,компресор или нещо др. ще има разлика по шайбите ,стойката за помпата и алтернатора!Аз например си намерих хидравлика от 16 вентилов мотор (без други от горе изброените екстри),и за да стане като хората трябваше да сменя шайбата на коляновия вал,на водната помпа ,да сложа стойка за помпата и заради нея смених и алтернатора!
Доста труд и нерви хвърлих ,но си струваше! 

- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
a
Аз искам да си слагам втори алтернатор, защото въпреки 90А не стига тока. А ще помпам музиката и все повече нема да стига.
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Re: a
Ако правилно съм те разбрал,няма да монтираш хидравлика, а само заради алтернатора беше питането ти!?lozan67 написа:Аз искам да си слагам втори алтернатор, защото въпреки 90А не стига тока. А ще помпам музиката и все повече нема да стига.

p.s. В голяма грешка съм

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: a
Гониш мощност над 1000W, кво ще правиш да не продаваш ток на Енерготоlozan67 написа:Аз искам да си слагам втори алтернатор, защото въпреки 90А не стига тока. А ще помпам музиката и все повече нема да стига.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Виж това решение на проблема ти мисля че е по добро за теб на стария голф бях с тези два генератора по 65А и мощност сумарно почти киловат!!! Но фаровете пак мигаха като мигачи но държеше прилично напрежение около 13 волта!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=195135
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=195135
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
alternator
Музиката е един моноблок на 350 W RMS, и сега се оглеждам за некоя четриканалка. Но хубав алтернатор от да кажем 200А под 400лв. нема пипане. А и там ще има стругарска работа за преправяне на шайбата. Затова си мислех да си сложа двойна шайба на коляновия вал и да сложа втори на мястото на хидравличната помпа. Решението на колегата nikigada е добро, в смисъл че втория алтернатор е по-високо. А по-мойто решение ще тръбва кора, защото алтернатора идва диста ниско. Благодаря на всички отзовли се!! Поздрави и успех!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”