В5 - отопление на седалка
В5 - отопление на седалка
В5 1,8, 20V, ADR - престана да работи подгряването на шофьорската седалка. Някакви идеи?
Може да се ремонтира. Най често заминава едно термосъпротивление (термистор) дето има грижата да не ти се подпали задника. Термосъпротивлението просто се шунтира (казано на технически език), а ако случайно ти се подпали четирибуквието ... твърде вероятно е да го усетиш. Другата много верояттна причина е прегорял реотан. Запоява се жичка на прегорялото място и настъпва благодат за задника в мразовите дни. Имаше 1-2 теми тук как точно се сваля тапицерията и се отремонтирва, но аз не успях да ги открия за да ти ги покажа (което означава, че ако някой има повече успех от мен, аз също ще бъда благодарен). Ако не работи подгряването и на двете седалки - тогава почти сигурно е бушона.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Тук има нелоша статия (на руски) за ремонт на подгряването на седалките.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: В5 - отопление на седалка
Колеги, възобновявам тази тема за да не отварям нова.
Тъй като имам същия проблем искам да попитам как мога да разбера коя от трите букси които влизат в седалката е за подгряването, за датчика и за въздушната възглавница, за да знам къде да пробвам да замостя датчика или евентуално да замеря дали нагревателя е здрав?
Тъй като имам същия проблем искам да попитам как мога да разбера коя от трите букси които влизат в седалката е за подгряването, за датчика и за въздушната възглавница, за да знам къде да пробвам да замостя датчика или евентуално да замеря дали нагревателя е здрав?
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
Re: В5 - отопление на седалка
Предполагам, че при Пасата е същото, така че прочети това:
viewtopic.php?f=5&t=159734
viewtopic.php?f=5&t=159734