XaxoXaxo написа:Значи търговеца е виновен до толкова, колкото и прозиводителя. Закона си е закон, нали? Ако не може да осигури 2 години гаранция, не трябва да продава.
Това което ми направиха МЕТРО и СТЕМО е все едно да ме срещнат 2-ма бабаита на улицата и да ми вземат 1000 лв. 
Колега, все пак Стемо и Метро не са ти взели парите насила. Сам си видял, още като си купувал въпросната стока, че гаранцията е 1 година и си знаел това. Избрал си съответния лаптоп, защото е бил по-евтин от останалите, знаел си, че едно от нещата за да е по-евтин е че е с по-малка гаранция. За да дава по-малка гаранция производителя обикновенно има едно условие и то е по-ниско качество и занижен качествен контрол - в такива машини се влагат по-евтини компоненти с ясната цел, че се търси ниска цена, а не дълъг срок на есплоатация.
Това трябва да ти е ясно, каквато и стока да купуваш, гаранция=качество=по-висока цена!
Стемо и Метро продават също и лаптопи с 2 и 3 години гаранция, ама тях сигурно си ги проспуснал, като "набутвация", защото са по-скъпи, а "не си струват повечето пари". Сега си открил факта, че специално за преносими компютри, гаранцията е много важна, защото шанса като се прецака да не може да се оправи е многократно по-висок от колкото за повечето други техники
А за колегата Божков и "великите" флашки - дали си чел гаранционните условия на Кингстън? Сигурно не, щом роптаеш

Гаранцията от 5 години (а някой дават и доживотни гаранции) са за качеството на изработката - това означава, че продукта е така направен, че гарантирано няма да се счупи от самосебе си. Обаче няма такъв филм флашката "да се прецака сама" - остави една флашка 5 години да стои на едно място без да я позваш и после провери дали ще работи. Аз ти гарантирам, че ще работи. А защо се прецакват флашките е много дълъг разговор, но от всичко ще кажа само, че в сервиза гарантирано ще ти я заменят, ако проблема наистина е възникнал от самата флашка.
Проблема на потребителите е, че в 90% от случаите на дефект, той не е по причина на производителя, а на потребителя - неправилна употреба, дефектни компютри, дефектни устройства, използване в лоша среда и т.н. Същото положение е и с мрежовите карти - просто една на 1000 е дефектна - така е произведена, но досега не съм видял изгоряла карта просто ей така, без да има някаква друга причина