Прецакан бендикс или...? - решено-счупена магнитна плочка

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Прецакан бендикс или...? - решено-счупена магнитна плочка

Мнениеот blue_shadow » Чет 22 ное 2007 18:50

Привет, от 2-3 дена като запаля колата и върна ключа, стартера избръмчава за малко, така все едно бендикса на прибира веднага? Самия бендикс съм го сменил преди 3 месеца, защото стария беше тръгнал и не изхвърляше добре!!! Някой имал ли подобен проблем, какви части е сменил и за какви пари?

Последна промяна от blue_shadow на Съб 24 ное 2007 18:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Чет 22 ное 2007 20:04

на старата ми кола го правеше само при студено време и при пъви старт?като покараш 5/10 мин и пак запалиш прави ли го?

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Чет 22 ное 2007 20:17

luciano написа:на старата ми кола го правеше само при студено време и при пъви старт?като покараш 5/10 мин и пак запалиш прави ли го?

От както го прави това нещо само градско няколко пъти съм я карал. Не съм пробвал на 100% загряла. Днес например пробвах пак дали прави тая гавра на поне малко загряла и ориентировъчно пипнах маркучите на радиатора - горния беше топъл, долния студен. :roll: (не знам точно на колко градуса отваря 2рия кръг)

nikigada
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikigada » Чет 22 ное 2007 22:21

Задържа ти бендикса сваляй стартера разглобяваш основно почистваш всичко с някакъв обезмаслител аз ползвам кореселинче като внимавам с пластмасите да не се разядат след това смазваш втулките и оста на бендикса плъзгача на електромагнита сглобяваш и си готов!!!

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Съб 24 ное 2007 18:20

Днес оправих проблема със стартера - оказа се, че "майстора", който преди 3 месеца ми смени бендикса при сглобяването на стартера е счупил (!) едната магнитна плочка на две :censored нямам думи.....Тъй като не се намери такава магнитна плочка, а за стартер 2ра ръка ми искаха 100лв. майстора ми залепи счупената и сега пали без проблем. (сменихме и четките, че се бяха поизтрили). Така, че бъдете много внимателни при избора си на майстор, който да ви оправя колата!

nikigada
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikigada » Съб 24 ное 2007 18:43

Затова винаги си поправям всичко сам (без двигател) !!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”